Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

18 JAAR! Feestweekend voor prinses Alexia

DOOR KYRA RUTGERS
FOTO’S EDWIN SMULDERS

Alexia zou rebelse jaren achter de rug hebben.

Prinses Alexia, die onlangs haar studie voor het Internationaal Baccalaureaat aan het United World College of the Atlantic in Wales heeft afgerond, werd afgelopen maandag 18 jaar! Deze mijlpaal werd echter al van het weekend gevierd in Huis ten Bosch. Máxima vertelde aan Blauw Bloed dat de gastenlijst lang was, en dat natuurlijk oma Beatrix zou komen, evenals een groep vrienden en een aantal peetouders, onder wie koningin Mathilde van België – zij is Alexia’s peetmoeder.

Máxima zei ook het heerlijk te vinden dat al haar dochters weer thuis waren. ‘Dat is al een feest!’ Amalia (19) vertoeft sinds de bedreigingen aan haar adres veel in Spanje, omdat ze daar een anoniemer leven kan leiden, en Alexia was de afgelopen twee jaar voor haar studie in het Verenigd Koninkrijk. Na de zomer vliegt jongste dochter Ariane (16) uit: zij vertrekt voor twee jaar naar Italië, waar ze aan het UWC Adriatic gaat studeren voor haar Internationaal Baccalaureaat, een internationaal vwodiploma dat toegang geeft tot buitenlandse topuniversiteiten. Op de vraag hoe ze het vindt dat ze nu twee volwassen dochters heeft, antwoordde de koningin: ‘De tijd vliegt! Als we nadenken over de foto’s van tien jaar geleden, toen mijn man koning werd, zie je die kleine meisjes in blauwe jurkjes. Het zijn grote dames geworden. Heel verantwoord en héél leuke mensen.’ Eerder klonken er geluiden dat Alexia de meest rebelse dochter is van het koningspaar.

Amalia en Ariane zouden veel ingetogener zijn. In de buitenlandse pers werd Alexia dan ook regelmatig vergeleken met de Britse (wijlen) prinses Margaret. Medium Marion Berndsen vertelde aan Story dat Willem-Alexander en Máxima hun handen vol hadden aan Alexia: ‘Van de drie dochters is Alexia toch wel de ondeugendste. Ik wil niet zeggen dat ze een enfant terrible is, maar ze zoekt wel haar grenzen op. Wat accepteren mijn vader en moeder, waar ligt mijn grens? Daar is Alexia veel meer mee bezig dan Amalia en Ariane. Zij lijken qua karakter het meest op hun vader, terwijl Alexia het Argentijnse temperament van haar moeder heeft.’ Inmiddels lijken de ergste rebelse tijden voorbij. Alexia is door haar verblijf in het buitenland een stuk rustiger én volwassener geworden.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

‘Een feest’ noemt Máxima het wanneer zij en Willem-Alexander dochters Ariane, Amalia en Alexia alle drie thuis hebben.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer