Tijdschrift.nl logo
ECHTE MENSEN, ECHTE VERHALEN

20 VRAGEN AAN Rico Verhoeven

In de nieuwe film Black Lotus speelt kickbokser Rico Verhoeven (34) zijn eerste hoofdrol. Rico heeft twee dochters (11 en 8) en een zoon (5) en woont samen met Naomy, die een zoon van 15 heeft.

TEKST: EBRU UMAR.
FOTOGRAFIE: OLAV STUBBERUD

1 Waarom moeten we Black Lotus gaan zien? “Het is een heel leuke film die makkelijk wegkijkt, met een goed verhaal, vette actie én een goede boodschap! Het is de eerste keer dat ik een hoofdrol heb en zo veel speeltijd.”

2 Wat is voor jou de grootste uitdaging bij die rol? “Dat je een scène op verschillende manieren kunt spelen met verschillende emoties. Er is niet één weg naar Rome.”

3 Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? “Neem je tijd bij het acteren. Je hoeft niet zo snel mogelijk door de tekst te knallen. Doe het zoals je een normaal gesprek zou voeren en geniet ervan.”

4 Waarvan lig jij wakker?
“Als ik me zorgen maak om m’n kinderen.”

5 Wat is je grootste blunder?
“Dat ik vroeg in de ochtend dacht in de ochtendshow van Edwin Evers te zitten, maar met Frank Dane in gesprek was. Dus ik zeg op het einde: ‘Top Evers, dankjewel, altijd leuk om in jouw show te zijn.’ Krijg ik terug: ‘Je hebt Frank aan de lijn hè?’”

6 Wat is het laatste appje dat je hebt gestuurd? “Dat mag ik niet zeggen, maar het ging over een groot filmproject waarvoor ik gevraagd ben.”

7 Welke belangrijke keuze heb je recent gemaakt? “Niet echt een keuze, maar ik heb laatst een serieus gesprek gehad met m’n oudste dochter. Ze is bijna twaalf en oud genoeg om bepaalde dingen te vertellen zonder filter. Ik kan geen details geven, maar schrijf maar op: ze kreeg een belangrijke les.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

8 Op wie zou je willen lijken?
“Ik ben heel blij met mezelf.”

9 Wat is het belangrijkste dat je van je moeder hebt geleerd?
“Altijd voor jezelf opkomen.”

10 Wat is je mooiste jeugdherinnering? “Tijdens de vakanties ging ik altijd op avontuur met mijn vader. Zo noemden we leuke dingen doen, zoals in Griekenland met een scooter naar een strandje rijden om te snorkelen. Ik was een jaar of tien, elf.”

11 Waar fiets je voor om?
“Voor m’n moeders spaghetti!”

12 Wat zou je je jongere zelf willen meegeven? “Communiceer. Durf voor jezelf op te komen, geef je mening als je het ergens niet mee eens bent. Probeer niet te veel een jaknikker te zijn.”

13 Waar ben je het meest trots op? “Mijn kinderen.”

“Durf voor jezelf op te komen, zei mijn moeder altijd”

14 Welk talent zou je graag willen hebben? “Ik denk dat ik best wel gezegend ben.”

15 Wat is je slechtste gewoonte?
“Chocolade. Ik vind het echt gevaarlijk lekker.”

16 Welk boek heeft grote indruk op je gemaakt?What Happened to You van Oprah Winfrey en Bruce Perry.”

17 Wie heb je de afgelopen 24 uur gekust? “Naomy en m’n kinderen.”

18 Waar geef je te veel geld aan uit? “Ik geef graag geld uit aan mooie spullen zoals auto’s, kleding en horloges.”

19 Waar heb je het laatst om gehuild? “De situatie die zich voordeed met mijn dochter, waar ik dat gesprek over had...”

20 Wat heb je onlangs nog geleerd? “De comments die ik krijg op social media zijn niet altijd even vriendelijk, maar die mensen reageren alleen maar met de informatie die zij hebben. Vanuit hun perspectief is dat de waarheid. Het heeft dus geen zin meteen boos te worden.”

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer