6x creatief met dennenappels

Maak het binnen warm en sfeervol en haal een stukje winters Scandinavië in huis. Verzamel tijdens een boswandeling de mooiste dennenappels, ga er creatief mee aan de slag en geniet nog even van de winter.

(Productie & styling: Janneke Peters • Fotografie: Louis Lemaire •)

• Voor werkbeschrijvingen kijk op de een-na-laatste pagina van de DIY-gids

1 Knappe krans

Kerstkrans eruit? Winterkrans erin! Deze krans maak je eenvoudig van... een oude ijzeren kledinghanger.

TIP

Voor zo’n winterkrans heb je altijd wel ergens een plekje in huis. Mooi tegen de muur, maar ook aan een deur of kast of hangend in de ruimte, in een hoekje van de kamer.

2 Vogel-versnaperingen

Het kost vogels tijdens koude winterdagen veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40°C te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms tien procent van hun gewicht. Ze kunnen ieder extraatje dus goed gebruiken. Met deze dennenappel-vogelbollen help je ze een handje!

TIP

Hang de dennenappels zo op dat je vanuit je huis de vogeltjes kunt zien genieten van al het lekkers. Een waar spektakel!

3 Natuurlijke schoonheid

Je mooiste foto’s, een bijzondere ansichtkaart, een tekening of gedroogde bloemen geef je een mooi plekje in deze fotolijstjes met een natuurlijk tintje.

TIP

Hang een lege witte schilderijlijst aan de muur en gebruik dit als stylingframe waarin je de fotolijstjes en andere dierbare herinneringen of bijzondere vondsten hangt. Zo maak je van verschillende losse elementen een mooi geheel.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

4 Strooigoed

Met deze ‘bloemetjes’ geef je een sober gedekte tafel een vrolijk, winters accent.

TIP

Je kunt van de bloemetjes ook een slinger maken door ze vast te maken aan dun wit touw van katoen.

5 Muurappeltjes

Ga je tijdens een winterse wandeling het bos in? Neem een grote tas mee, hou je ogen goed open en verzamel de mooiste dennenappels en takken. Eenmaal thuis ga je lekker aan de slag en maak je een decoratieve muurhanger.

TIP

Zo’n muurhanger is een mooie eyecatcher boven je bed. Als je de rest van de slaapkamer en het beddengoed fris wit houdt, creëer je een onvervalst ‘wonderwinter’ gevoel.

6 Op de kaart gezet

Ook na de feestdagen is het fijn om vrienden en familie uit te nodigen en lekker lang te tafelen. Geef zo’n diner een persoonlijk tintje met naamkaartjes.

TIP

Met wit linnengoed en borden in verschillende kleuren wit krijgt de tafel een extra winters tintje. Combineer met een mix van vintage en nieuw glaswerk en zilveren bestek uit je eigen kast of van de kringloopwinkel. Door het neutrale kleurenpalet blijft het geheel rustig.

Dit artikel komt uit:
Ariadne at Home - Editie 1 - 2022

Ariadne at Home - Editie 1 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer