6x creatief met Kaarsen

Of het nu hartje winter of hoogzomer is, een kaarsje branden doen we het hele jaar door. Met slechts enkele benodigdheden geef je een paar simpele kaarsen een wel heel bijzonder effect. Denk aan gedraaide kaarsen of dunne dip-dye verjaardagskaarsen voor op een taart of cake. Come on baby, light my fire!

(Fotografie: Julia Hoersch Production • Styling: Katja Rahtjen)

• Werkbeschrijvingen staan op de een-na-laatste pagina van de DIY-gids

1 Verdraaid!

Je ziet ze ineens overal opduiken: gedraaide kaarsen. Maak ze zelf door de kaarsen in een warmwaterbad te dompelen. Ook leuk als klein cadeau in een papieren zak met een flesje lucifers erbij.

2 Slank figuurtje

Van elk theekransje kun je een feestje maken, als je deze kaarsjes op de cake of koekjes zet. De kaarsen zijn klein maar fijn en niet helemaal recht, maar dat maakt ze juist zo leuk.

3 Eén kaarsje met spikkels, graag!

Heb je een baaldag, steek dan een paar van deze kaarsen met spikkels aan. Ze zorgen voor een en al vrolijkheid in je interieur. Ook leuk in een doosje met vloeipapier als cadeautje voor een jarige job.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

4 Ring of fire

Strepen, stippen, spikkels… Je kunt kaarsen van allerlei verrassende effecten voorzien. Met een dik of dun streepje in kleuren die passen bij je interieur, geef je een kaars een stoer tintje. Ook leuk: laat de regels los en laat je kids lekker kliederen met verf op de kaarsen. Moderne kunst!

5 Versiertruc

Topidee voor een kinderfeestje! Ken je de uitspraak: ‘Throw kindness around like confetti’? Met deze confettikaarsen, die je zelf kunt maken met behulp van een perforator of pons, maak je het leven nog leuker.

6 Nieuwe vlam

Je zelfgemaakte kaarsen op een huisgemaakte taart. Beter wordt het niet. Deze dip-dye taartkaarsjes zijn ondergedompeld in restjes kaarsvet en gekleurde was. Kaarsjes aan, blazen en wensen maar!

TIP

Kies voor kaarsen die door en door gekleurd zijn, dus geen kaarsen met alleen een gekleurd laagje.

Deze kaarsen mogen gezien worden. Zet ze in een glazen pot bij elkaar.

Dit artikel komt uit:
Ariadne at Home - Editie 6 - 2021

Ariadne at Home - Editie 6 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”
Libelle

JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”

Iedereen kent hem als ‘dat ventje met dat brilletje’ dat Idols won. Inmiddels is Jamai Loman een man met een huis, een relatie, interessant werk en… een kinderwens. “Ik ben nu vijfendertig, dus mijn leeftijd begint een rol te spelen.”

Lees meer
Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’
Story

Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’

Ze vergaf hem vaak, maar dit is de druppel De wereld van Linda de Mol (57) staat compleet op zijn kop. Afgelopen weekend bekende haar liefdespartner Jeroen Rietbergen (50) dat hij schuldig is aan seksuele contacten met deelnemers aan The Voice of Holland. Linda’s hart is gebroken, en ze realiseert zich dat ze niet verder met hem kan. Ze heeft haar relatie met Jeroen verbroken. ‘Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie,’ laat Linda in een verklaring weten. ‘Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet. Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer…

Lees meer
Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?

PROFIEL — Hij is nogal recalcitrant en dat zorgt vaak voor sappige programma’s. In een nieuw seizoen Over Mijn Lijk is Tim Hof-man (33) echter doodserieus. Het is maar goed dat hij daar geen rokjes en nagellak draagt.

Lees meer
‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’
Vriendin

‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’

Mayasari (41) en hartini (40) werden beiden als baby geadopteerd uit indonesië. Ze kennen elkaar al jaren. Tot hun grote verbazing ontdekten ze vorige maand dat ze halfzussen zijn. “Jarenlang dacht ik dat ik alleen op de wereld was.”

Lees meer
Een verrassende kijk op de winter
CHIP FOTO Magazine

Een verrassende kijk op de winter

Wanneer je goed gebruik maakt van kleur en licht, zien je winterfoto’s er niet saai en grijs uit. Integendeel!

Lees meer