Aangiftes kosten Marco en Ali MILJOENEN

Sinds er aangifte tegen hem werd gedaan van onzedelijke betastingen bij een minderjarige houdt Marco Borsato zich schuil. Zijn ’The Voice’-collega Ali B, die meerdere aangiftes van verkrachting aan zijn broek heeft hangen, liet afgelopen week weten zijn werk voorlopig neer te leggen. De aantijgingen zouden voor beide heren wel eens het einde van hun carrière kunnen betekenen. Komen ze hierdoor in financiële problemen?

Zijn scheiding, corona en nu dit: MARCO ZIET MILJOENEN VERDAMPEN

Zowel Marco Borsato, die altijd werd gezien als de ideale schoonzoon, als Ali B, ook wel de knuffelmarokkaan van Nederland genoemd, zijn in één keer van de hemel in de hel terechtgekomen. Beide heren worden beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Marco wordt er zelfs van beschuldigd zich ongepast te hebben gedragen bij ten minste twee minderjarige meisjes. Bij Ali zou in één geval zelfs sprake zijn geweest van verkrachting. Tegen beiden is inmiddels aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie buigt zich daar nu over om te beoordelen of de aangiftes zouden kunnen leiden tot strafvervolging. Tot die tijd verkeren Marco Borsato en Ali B in het ongewisse. In afwachting van het besluit van het OM heeft Marco zich teruggetrokken in zijn penthouse in Alkmaar. Op aanwijzing van zijn advocaten zwijgt de ooit zo populaire zanger. Ali B heeft in een verklaring laten weten voorlopig al zijn werkzaamheden neer te leggen en zich te richten op zijn gezin. Op veel steun hoeven de heren daarbij niet te rekenen. Radiostations hebben afgelopen week besloten hun muziek niet meer te draaien. Op social media worden de twee massaal ontvolgd door mede-BN’ers en optredens kunnen ze momenteel ook wel vergeten. Doordat hun muziek nu niet meer op de radio wordt gedraaid, lopen zowel Ali als Marco zo’n half miljoen euro aan Buma/Stemra opbrengsten mis. Moeten Ali en Marco zich financieel zorgen maken? Party dook in de boeken om te kijken hoeveel euro’s zij bezitten.

Ali B: slimme ondernemer

Op Ali’s kantooradres zijn vier bedrijven te vinden die op zijn naam staan of op die van zijn vrouw Breghje Kommers. Het eerste bedrijf is SPEC Entertainment B.V.. Dit bedrijf heeft een eigen vermogen van bijna drie ton, terwijl dat een paar jaar geleden nog slechts 18.000 euro bedroeg. Het tweede bedrijf, SPEC Holding B.V., is de meest vette kluif. Dat bedrijf bezit een eigen vermogen van bijna 3,3 miljoen, terwijl dat eerder nog maar 2 miljoen euro was. Maar dit is nog niet alles. Het derde bedrijf, Kommers Beheer B.V. van Ali’s vrouw, heeft volgens de laatste cijfers van 2020 een eigen vermogen van 2,1 miljoen euro, terwijl dat eerder nog 1,5 miljoen euro bedroeg. De zaken gaan dus zeker niet slecht. Van het vierde bedrijf, Spec Holding II B.V., is Ali voor de helft eigenaar. Dit bedrijf heeft volgens de laatste cijfers van 2020 een eigen vermogen van ruim 1,5 miljoen euro. Maar er is nog meer. Ali is daarnaast namelijk ook eigenaar van twee huizen in Almere en van een kantoorpand. De overwaarde van dit vastgoed zal tegen de 1,5 miljoen euro bedragen. Het totale vermogen van Ali B en zijn vrouw kan dus voorzichtig worden geschat op zo’n 10 miljoen euro. Van financiële zorgen zal Ali dus niet direct last hebben.

Na de onthullingen over misstanden bij ’The Voice’ heeft Ali zijn werk voorlopig neergelegd.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Ali’s commerciële samenwerkingen ZIJN ABRUPT STOPGEZET

Marco Borsato: miljoenenverlies

Marco Borsato is eigenaar van twee bedrijven: Musica e B.V. en Musica e Bookings B.V.. Beide bedrijven hadden in 2019 een succesvol jaar achter de rug. Volgens de toenmalige gegevens van de Kamer van Koophandel had het laatste bedrijf een eigen vermogen van bijna 900.000 euro. Het eigen vermogen van het eerste bedrijf bedraagt maar liefst 8,9 miljoen euro. Op de bank schitterde eind 2019 ook nog eens een bedrag van 4,8 miljoen euro. Iets waar Marco zeker trots op mocht zijn. Het was een teken dat zijn zaken als een speer gingen. Maar helaas voor Marco kon hij dit succes niet continueren. Privé werd hij getroffen door een burn-out en daardoor verdween hij van de radar. Daarbovenop kwamen meerdere lockdowns, waardoor de agenda zonder meer al maagdelijk wit bleef. Zijn scheiding van Leontine en de pandemie zouden zeker financiële consequenties hebben. Hoeveel was de vraag. Uit de meest recente cijfers blijkt Marco miljoenen euro’s armer te zijn geworden. Waar het het eigen vermogen van zijn bedrijf Musica e B.V. in 2019 nog 8,9 miljoen euro bedroeg, was dat in 2020 gezakt naar 6 miljoen euro; ofwel zo’n drie miljoen euro minder! Ook de liquiditeiten zakten ineen van 4,8 miljoen in 2019 naar nog slechts 1,1 miljoen in 2020. Wel werd er 600.000 euro aan schulden betaald. Ook zijn andere bedrijf, Musica e Bookings B.V., kende een minder jaar. Daar daalde het eigen vermogen met ruim 450.000 euro. Waar Marco het geld precies aan verloren is, wordt niet duidelijk. Wel heeft hij zijn penthouse in Alkmaar van cash gekocht voor een prijs van 1.150.000 euro, maar dat verklaart het miljoenenverlies niet helemaal. Toch zal ook Marco op dit moment nog niet wakker liggen van financiële zorgen.

Zorgen niet voorbij

Dat de heren vooralsnog een goed gevulde bankrekening hebben, is uiteindelijk slechts een doekje voor het bloeden. De carrières van zowel Marco Borsato als Ali B lijken hoe dan ook enorme schade op te lopen door alle verhalen die naar buiten zijn gekomen. Zo heeft het GelreDome in Arnhem afgelopen week een plaquette die daar hangt als eerbetoon aan Marco afgeplakt. Maven Publishing, de uitgever van de ’De Ali B-Methode’, heeft het nog maar net verschenen boek alweer uit de handel gehaald. Hetzelfde deed vleesvervanger-producent LikeMeat met de Marokkaans gekruide vegetarische kipstukjes die Ali B voor hen aanprees. Wat de daadwerkelijke impact van de aantijgingen is, kunnen we dus pas over een tijdje echt zien. Maar schuldig of onschuldig: dit zal altijd aan Marco en Ali blijven kleven. Qua imago zijn ze totaal gebroken. En een goed imago is voor een artiest toch altijd meer waard dan al het geld op de bank.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 5 - 2022

Party - Editie 5 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer