Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Aanslag op auto buren in Almere? Gezin Ali B in angst na nachtelijke explosie

Het was vreselijk schrikken voor rapper Ali B (41) en zijn gezin, toen afgelopen weekend pal voor zijn deur in Almere naar het zich laat aanzien een aanslag op de auto van zijn buren plaatsvond. Aan Story vertelt een buurtgenoot wat er is gebeurd.

DOOR NICK DIJKMAN
FOTO’S EDWIN SMULDERS

De Mercedes van de buren is volledig uitgebrand na de explosie.

Zelf rijdt de rapper in een peperdure Bentley.

Ali B en zijn vrouw Breghje wonen ieder in een van de drie huizen in dit kleine straatje.

Buurtbewoners van Ali B, en naar verluidt de rapper en zijn gezin nog het meest, zijn in rep en roer! In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 juni brandde er pal voor de woning van Ali in Almere een Mercedes uit. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand niet verder uit te laten slaan, bijvoorbeeld op de nabije huizen. Wat er precies is voorgevallen, wordt door de politie nog onderzocht, wel wordt de plaats delict door buurtbewoners al langer met argusogen bekeken. ‘Ik schrok om vijf uur ’s nachts wakker van een harde knal,’ vertelt een buurtbewoner desgevraagd aan Story. ‘Vervolgens hoorde ik nog twee knallen. Het leek alsof er geschoten werd. Ook hoorde ik een fluitend geluid, waarna we hier uit het raam keken en de brand zagen. We hebben niemand weg zien rijden of rennen.’ Omdat Ali in een zijstraatje met slechts drie huizen woont en twee daarvan op zijn naam staan (zijn vrouw en manager Breghje zou een van de twee huizen bewonen), kon de conclusie worden getrokken dat het om Ali’s auto ging. Maar de rapper rijdt zelf in een even exclusieve als peperdure Bentley. ‘Nee, de auto is van de buren van Ali,’ bevestigt de buurtbewoner. ‘De explosie vond plaats in de auto van het gezin waar twee jaar geleden ook al een handgranaat aan de deur hing. Je ziet ze eigenlijk nooit.’ Volgens de buurtbewoner heeft Ali op zijn beurt wel goed contact met zijn directe buren. ‘Ali gaat goed met hun dochter om. Hij heeft eens een filmpje op zijn social-media-account gezet: Volg mijn buurmeisje. Ali woont naast het gezin. Volgens mij woont hij niet meer samen met zijn vrouw. Zijn vrouw woont naast hem.’ Ook Ali en zijn gezin moeten zich rot zijn geschrokken van de harde knallen, explosie en het brandgevaar. De rapper wilde er echter niets over kwijt aan Story; hij verbrak direct de telefonische verbinding toen wij hem belden. Ook zijn management werd om wederhoor gevraagd, maar daar meldde de voicemail: ‘Momenteel zijn we telefonisch slechter bereikbaar dan je van ons gewend bent, we vragen je daarom een e-mail te sturen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
‘Het leek alsof er geschoten werd...’

Verkrachting

Mogelijk speelt het veelbesproken verleden van Ali een rol in zijn radiostilte. Zoals bekend ligt de rapper al langer dan een jaar onder vuur, nadat in een uitzending van YouTube-show BOOS van presentator Tim Hofman bekend werd dat hij zich onder andere in zijn rol als The Voice of Holland-coach schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. In maart dit jaar maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend Ali te vervolgen voor seksueel misbruik. Tegen Ali zijn drie aangiftes wegens verkrachting en aanranding gedaan. Een vierde aangifte is geseponeerd, omdat niet kon worden vastgesteld of het om een strafbaar feit ging. Sinds de BOOS-uitzending is Ali niet of nauwelijks meer in de openbaarheid verschenen, laat staan dat hij op een podium heeft gestaan of een interview heeft gegeven.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer