Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Alle tekenen lijken te wijzen op een: Huwelijkscrisis voor Thijs Römer

De drie aangiftes wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen acteur Thijs Römer (44) lijken als een raket te zijn ingeslagen in zijn huwelijk met de beeldschone ballerina in ruste Igone de Jongh (43). In de omgeving van het koppel wijst alles erop dat ze zich in een serieuze huwelijkscrisis bevinden. Ze reageren zelf in Story!

DOOR NICK DIJKMAN
FOTO’S EDWIN SMULDERS

Het huwelijk van Thijs Römer en Igone de Jongh zou in zwaar weer verkeren. Er wordt in hun omgeving zelfs al gefluisterd dat een scheiding onafwendbaar is. Nadat begin vorige maand bekend werd dat acteur Thijs Römer een rustperiode in zijn leven zou inlassen en afzag van zijn rol in de film Oei, ik groei, gonsde het van de geruchten. Thijs liet weten dat hij het afgelopen jaar te veel had gewerkt en daarom toe was aan een lege agenda. Niet veel later kwam naar buiten dat drie vrouwen aangifte tegen Thijs hadden gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er zou daarbij sprake zijn van een vorm van online sextortion, ook wel online seksueel misbruik en afpersing. Een van deze vrouwen zou in een kliniek verblijven. Eerder werd al bekend dat Nena Kruizenga (20) aangifte tegen de acteur had gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Acteur zou inmiddels niet meer thuis slapen

Thijs zou haar zes jaar geleden, toen zij nog maar veertien jaar was, hebben aangezet tot het versturen van ongepaste filmpjes, foto’s en voiceberichten, in ruil voor een rol in de RTL-misdaadserie Moordvrouw. ‘Ik heb van alles waar ik Thijs van heb beschuldigd bewijzen,’ vertelde Nena onlangs aan Story. ‘Er zijn bewijzen van naaktfoto’s, zeker weten.’ En: ‘Thijs heeft mij een verkeerd beeld van mannen gegeven. Ik kreeg naderhand te maken met een enorme angst voor mannen.’ Omdat Nena destijds geen goede band met haar ouders had, vroeg ze Thijs om raad. ‘Thijs gaf me een vadergevoel, daardoor werd ik opstandig tegenover mijn ouders.

Thijs voedde dat door middel van appjes, berichten van: Trek je niets aan van je ouders, volg je eigen plan. Dat soort dingen. Ik nam alles van hem aan, omdat ik verliefd op hem was. Ik dacht echt dat ik speciaal voor hem was, dat gevoel gaf hij me. Ik was altijd een stevig meisje en kreeg daardoor een verkeerd zelfbeeld. Thijs vertelde ook dat ik veel moest afvallen.’ Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Nena. ‘Ik weet dat het goedkomt. Zolang Thijs een passende straf krijgt, vind ik het goed. Het maakt me niet uit wat voor straf, maar de mensen moeten gewoon weten dat hij een vieze vent is. Ik gun hem het slechtste en dat hij in de bak belandt. Maar aan de andere kant denk ik ook: het maakt me ook niet uit. Zolang hij maar weet dat het voorbij is.’

Geen ontkenning

In eerste instantie hield Thijs’ echtgenote Igone hem de hand boven het hoofd. In een online vraaggesprek op Instagram reageerde Igone in augustus op de vraag hoe ze is omgegaan met de beschuldigingen aan het adres van Thijs: ‘Dicht bij elkaar blijven, heel goed de kinderen beschermen.’ Haar antwoord werd gevolgd door een foto waarop ze tegen Thijs aanleunde. Toen Igone dit met haar volgers deelde, werd Thijs alleen nog door Nena beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, hetgeen hij zelf ontkende. Intussen zijn er drie aangiftes tegen Thijs gedaan en heeft het er alle schijn van dat Thijs’ huwelijk met Igone onder extreme druk staat. Thijs en Igone zouden zelfs al niet meer samenwonen in hun Noord-Hollandse woning nabij het Markermeer. Een bron uit hun omgeving vertelt Story: ‘Thijs slaapt ergens anders, maar wordt nog wel geregeld bij de woning gesignaleerd. Vorige week was Igone in Parijs en zat Thijs in hun huis. Thijs haalde Igone’s zoon Hugo vorige week op van het busstation, deed met hem wat boodschappen en reed toen terug naar de woning. Toen Igone weer terug was uit Parijs, sliep Thijs ergens anders.’ Als Igone door Story gevraagd wordt of het klopt dat ze niet langer met Thijs onder een dak woont, ontkent ze dat niet. ‘Ik ga hier helemaal niets over zeggen,’ is haar afgemeten maar heldere reactie. Ook Igone’s manager Sanne Kiwitz ontkent de geruchten niet. ‘Daar kunnen we niets over zeggen,’ vertelt Sanne aan Story. Waarom niet? ‘Omdat ik daar zelf het fijne nog niet van weet.’ Thijs’ manager Robin Goudsmit wenst niet inhoudelijk op de status van het huwelijk van Thijs in te gaan. ‘Ik reageer nooit op dat soort vragen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Terwijl Igone in Parijs was, verbleef Thijs een paar dagen in hun huis met Igone’s zoon Hugo.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer