Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Alweer twee geflopte affaires met mannen verder Martien geeft zichzelf RELATIEVERBOD

De doorlopende gezelligheid bij de familie Meiland inclusief het vele ‘wijnen, wijnen, wijnen’ heeft een keerzijde. Het drankgebruik van Martien Meiland (61) zorgde bij zijn vrouw Erica en hun dochters Montana en Maxime voor kopzorgen. Vooral Maxime walgde van haar dronken vader. ‘Wat ik ook heel slecht trek: als hij heeft gedronken en hij gaat mannen lastigvallen die qua leeftijd zijn zoon zouden kunnen zijn,’ vertelt Maxime in haar biografie.

‘Die vinden hem natuurlijk leuk, omdat hij Martien Meiland is en dat vinden ze allemaal geestig. Maar dan gaat mijn vader met die jongens flirten. Dan wil ik gewoon weg! Ik vind dat zo erg, zo gênant. Maar niet luisteren dan, hè, gewoon stug doorgaan. Dan staan mijn tenen krom in mijn schoenen van schaamte. De oorzaak daarvan is natuurlijk drank. Dé zwakke plek van de Meilandfamilie. Wij hebben daar regelmatig gesprekken met hem over. Hij drinkt heel veel.’ In 2021 verbleven de Meilandjes voor opnames in Zweden en werd het overmatige drankgebruik van Martien intensief besproken. ‘Toen hebben wij het er wel over gehad en hebben Montana en ik voor het eerst heel erg gehuild tegenover hem. Daardoor lieten we hem merken hoe erg wij daarmee zitten. Hij moet dan ook wel huilen, maar dan zegt hij uiteindelijk toch nog: Ik weet wel dat ik te veel drink, maar mijn vader dronk sterke drank, dus op zich valt het bij mij nog wel mee. Dat is altijd zijn excuus. Wat natuurlijk gelul is, want het gaat om de hoeveelheid alcohol die je binnenkrijgt, niet om het percentage. Je drinkt te veel, klaar! Hij zei toen ook nog: Het maakt mij niet uit als ik over een paar jaar al doodga, want dan heb ik het in elk geval naar mijn zin gehad. En dan krijgen jullie al het geld. Alsof dat geld ons iets kan schelen! Dus wij antwoordden: Wij zijn helemaal niet bezig met dat geld. Wij hoeven dat geld niet. Wij willen dat jij gewoon zo lang mogelijk bij ons bent.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Als Martien geconfronteerd wordt met zijn drankmisbruik, erkent hij zijn probleem. ‘We hebben wel tranen gelaten om mijn drankgebruik,’ vertelt Martien aan Story. ‘Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken. Ik heb de hele maand januari niet gedronken. Ik drink alleen nog op speciale aangelegenheden, zoals op de boekpresentatie van Maxime. In het weekend drink ik in principe ook niet. Onlangs zijn we met de hele familie uit eten geweest, dan neem ik wel twee wijntjes. Maar meer ook niet. Sinds ik niet meer drink, lig ik soms al om half negen in bed. Ik hoop dat de rest van mijn leven vol te houden. Ik voel me veel energieker, dat kan ik goed gebruiken.’ Daarnaast is Martien zijn omgeving een stuk minder tot last. ‘Als ik te veel drink, ben ik heel vervelend. Dan ga ik achter mannen aan van Maxime’s leeftijd, zij haat dat.’ Buiten het zicht van de camera’s beleefde Martien de afgelopen maanden twee romances. ‘Met Jules en een Vlaamse man,’ vertelt Martien aan Story. ‘Die Vlaamse man had ik ook een kamer beloofd in ons nieuwe pension. Ik liep wat hard van stapel. Maar dat is ook niets geworden met die man, dus die kamer in het pension gaat ook niet door.’ Ondanks dat het met geen van beide mannen iets is geworden, heeft Martien er een hoop van geleerd. ‘Ik ben erachter gekomen dat ik geen vaste relatie meer wil. Ik ben toch een man of een persoon die het liefst alleen thuis is, of met familie. Ik heb geen zin meer om rekening met een andere man te houden.’

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer