Amsterdamse grachtengordel weet het nú zeker: ‘Amalia trekt na de zome r bij haar nicht E loise in!’

Er komen in hoog tempo nieuwe aanwijzingen bij dat kroonprinses Amalia weleens bij haar nichtje Eloise in de Amsterdamse grachtengordel zou kunnen gaan wonen. Al is het alleen al door de naambordjes die ineens op mysterieuze wijze verdwenen!

In de hoofdstedelijke grachtengordel gonst het van de geruchten dat kroonprinses Amalia (18) vanaf het begin van het aanstaande studieseizoen intrekt bij haar favoriete nicht, gravin Eloise (20), de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Eloise huurt het pand vanaf medio juni jongstleden voor een bedrag van drieduizend euro, exclusief vaste lasten. Al met al gaan de maandelijkse kosten voor Eloise hard richting de drieënhalf duizend euro – zelfs voor een succesvol influencer als zij een behoorlijk bedrag om op te hoesten. Eloise zou wonen op de tweede en derde verdieping van het grachtenpand waarvoor zes jaar terug 3,3 miljoen euro werd neergelegd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit buurtonderzoek van Story in het voorbije weekend toen Eloise bezoek kreeg van een vriendin, die een plastic tas met spullen bij zich had om met de gravin ‘cocktails te gaan maken’. Ook maakte Eloise deze week al meerdere filmpjes vanuit haar nieuwe woning voor het Instagramaccount waarop zij kleding verkoopt. Duidelijk zichtbaar bevindt zij zich in een van de vertrekken van het huis, waarvan we ook al foto’s zien bij de verhurende makelaar. Eloise woont midden in de Jordaan. Ooit was dat een echte volksbuurt, tegenwoordig is de buurt het domein van vermogende Amsterdammers. Haar huis is een waar mini-paleisje. Bij binnenkomst kan Eloise kiezen tussen de trap of een lift om naar de derde etage te geraken, waar zich haar appartement bevindt. De woonkamer is groter dan menig schoollokaal en biedt een mooi uitzicht over de gracht. Er is een fraaie open keuken, een aparte eetkamer, wc en douche. Voor studentenbegrippen sowieso al een klein paradijs, maar ook de onderliggende etage – die middels een interne trap met de woonkamer is verbonden – is een juweeltje. Hier vinden we drie slaapkamers en een extra, grote badkamer met een ligbad, douche, dubbele wastafel en wc. Een appartement waar de gravin perfect met nog twee vriendinnen kan wonen. En er komen steeds meer aanwijzingen dat één van die huisgenoten weleens kroonprinses Amalia zou kunnen worden...

Restaurantje

Om te beginnen zijn er meerdere buurtbewoners die onafhankelijk van elkaar hebben gehoord dat de kroonprinses onderweg is naar hun buurt. Een medewerker van een groot kledingmerk dat haar hoofdkantoor enkele panden naast dat van Eloise heeft, viel op dat sinds een kleine maand de bordjes met namen van bewoners verdwenen zijn; alles voor discretie. Inderdaad is aan het kleurverschil te zien dat de bordjes nog niet zo lang weg zijn. Voorts valt op dat Eloise volgens buurtbewoners helemaal alleen in haar gedeelte van het pand woont. ‘Dat is vreemd voor zo’n groot huis,’ vertelt een buurtbewoner. ‘Waarom zou ze in haar eentje zoiets huren? Dan neem je toch een huisgenoot?’ Dat klinkt inderdaad als de enige logische stap. Het lijkt immers uitgesloten dat Eloise vrijwillig een kale huur van drieduizend euro gaat ophoesten voor een huis dat veel te groot is voor haar alleen. Veel logischer zou zijn dat Eloise al een huisgenoot heeft die niet op de kleintjes hoeft te letten, een vriendin is, en ook een plek in Amsterdam nodig heeft. Zoals haar nichtje Amalia! Dat zou ook perfect in de tijdlijn passen, want het pand stond al vierenhalve maand te huur toen het per 15 juni werd verhuurd. Dit was net na de periode waarin Amalia te horen had gekregen dat ze was toegelaten tot haar gedroomde opleiding. Daarvoor moest ze eerst de nodige toelatingstesten doen. Eind mei maakte Amalia bekend naar Amsterdam te gaan, waarna de RVD meldde dat er een passende ruimte voor de prinses gehuurd zou worden. Op 24 juni werd vervolgens bekendgemaakt dat er passende woonruimte voor de prinses was gevonden; daar ligt de startdatum van de huurovereenkomst precies tussen. En dan is er natuurlijk ook nog Amalia’s voorliefde voor de Jordaan. Vier vriendinnen die ze kent van haar middelbare school in Den Haag zijn samen in een huis in de Jordaan getrokken, waar de kroonprinses hen graag bezoekt. Bijvoorbeeld in januari, toen Amalia met haar vriendinnen een klein Franse restaurantje in de buurt aandeed (gegevens bekend bij Story). De kroonprinses voelt zich daar overduidelijk thuis!

In dit fraaie grachtenpand woont in elk geval Eloise al.

Eloise deelt foto’s en filmpjes van haar optrekje en het uitzicht op social media.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Luxe appartement op de tweede en derde verdieping

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 29 - 2022

Story - Editie 29 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer