Amsterdamse grachtengordel weet het nú zeker: ‘Amalia trekt na de zome r bij haar nicht E loise in!’

Er komen in hoog tempo nieuwe aanwijzingen bij dat kroonprinses Amalia weleens bij haar nichtje Eloise in de Amsterdamse grachtengordel zou kunnen gaan wonen. Al is het alleen al door de naambordjes die ineens op mysterieuze wijze verdwenen!

In de hoofdstedelijke grachtengordel gonst het van de geruchten dat kroonprinses Amalia (18) vanaf het begin van het aanstaande studieseizoen intrekt bij haar favoriete nicht, gravin Eloise (20), de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Eloise huurt het pand vanaf medio juni jongstleden voor een bedrag van drieduizend euro, exclusief vaste lasten. Al met al gaan de maandelijkse kosten voor Eloise hard richting de drieënhalf duizend euro – zelfs voor een succesvol influencer als zij een behoorlijk bedrag om op te hoesten. Eloise zou wonen op de tweede en derde verdieping van het grachtenpand waarvoor zes jaar terug 3,3 miljoen euro werd neergelegd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit buurtonderzoek van Story in het voorbije weekend toen Eloise bezoek kreeg van een vriendin, die een plastic tas met spullen bij zich had om met de gravin ‘cocktails te gaan maken’. Ook maakte Eloise deze week al meerdere filmpjes vanuit haar nieuwe woning voor het Instagramaccount waarop zij kleding verkoopt. Duidelijk zichtbaar bevindt zij zich in een van de vertrekken van het huis, waarvan we ook al foto’s zien bij de verhurende makelaar. Eloise woont midden in de Jordaan. Ooit was dat een echte volksbuurt, tegenwoordig is de buurt het domein van vermogende Amsterdammers. Haar huis is een waar mini-paleisje. Bij binnenkomst kan Eloise kiezen tussen de trap of een lift om naar de derde etage te geraken, waar zich haar appartement bevindt. De woonkamer is groter dan menig schoollokaal en biedt een mooi uitzicht over de gracht. Er is een fraaie open keuken, een aparte eetkamer, wc en douche. Voor studentenbegrippen sowieso al een klein paradijs, maar ook de onderliggende etage – die middels een interne trap met de woonkamer is verbonden – is een juweeltje. Hier vinden we drie slaapkamers en een extra, grote badkamer met een ligbad, douche, dubbele wastafel en wc. Een appartement waar de gravin perfect met nog twee vriendinnen kan wonen. En er komen steeds meer aanwijzingen dat één van die huisgenoten weleens kroonprinses Amalia zou kunnen worden...

Restaurantje

Om te beginnen zijn er meerdere buurtbewoners die onafhankelijk van elkaar hebben gehoord dat de kroonprinses onderweg is naar hun buurt. Een medewerker van een groot kledingmerk dat haar hoofdkantoor enkele panden naast dat van Eloise heeft, viel op dat sinds een kleine maand de bordjes met namen van bewoners verdwenen zijn; alles voor discretie. Inderdaad is aan het kleurverschil te zien dat de bordjes nog niet zo lang weg zijn. Voorts valt op dat Eloise volgens buurtbewoners helemaal alleen in haar gedeelte van het pand woont. ‘Dat is vreemd voor zo’n groot huis,’ vertelt een buurtbewoner. ‘Waarom zou ze in haar eentje zoiets huren? Dan neem je toch een huisgenoot?’ Dat klinkt inderdaad als de enige logische stap. Het lijkt immers uitgesloten dat Eloise vrijwillig een kale huur van drieduizend euro gaat ophoesten voor een huis dat veel te groot is voor haar alleen. Veel logischer zou zijn dat Eloise al een huisgenoot heeft die niet op de kleintjes hoeft te letten, een vriendin is, en ook een plek in Amsterdam nodig heeft. Zoals haar nichtje Amalia! Dat zou ook perfect in de tijdlijn passen, want het pand stond al vierenhalve maand te huur toen het per 15 juni werd verhuurd. Dit was net na de periode waarin Amalia te horen had gekregen dat ze was toegelaten tot haar gedroomde opleiding. Daarvoor moest ze eerst de nodige toelatingstesten doen. Eind mei maakte Amalia bekend naar Amsterdam te gaan, waarna de RVD meldde dat er een passende ruimte voor de prinses gehuurd zou worden. Op 24 juni werd vervolgens bekendgemaakt dat er passende woonruimte voor de prinses was gevonden; daar ligt de startdatum van de huurovereenkomst precies tussen. En dan is er natuurlijk ook nog Amalia’s voorliefde voor de Jordaan. Vier vriendinnen die ze kent van haar middelbare school in Den Haag zijn samen in een huis in de Jordaan getrokken, waar de kroonprinses hen graag bezoekt. Bijvoorbeeld in januari, toen Amalia met haar vriendinnen een klein Franse restaurantje in de buurt aandeed (gegevens bekend bij Story). De kroonprinses voelt zich daar overduidelijk thuis!

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

In dit fraaie grachtenpand woont in elk geval Eloise al.

Eloise deelt foto’s en filmpjes van haar optrekje en het uitzicht op social media.

Luxe appartement op de tweede en derde verdieping
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen