Anita meyer tevreden over haar carrière. . .

Anita Meyer stapte in 1976 in het huwelijksbootje met Ton de Leeuwe. Ze kregen samen een kind, dochter Patty. Na achttien jaar ging het stel uit elkaar, maar Ton en Anita bleven een grote rol in elkaars leven spelen. Haar ex-man bleef ook na de scheiding de manager van de Rotterdamse zangeres. In 2017 overleed Ton op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Vijf jaar na die zwarte dag is het gemis en de leegte die hij achterliet nog altijd voelbaar. Anita vertelt liefdevol over hem in ’Los Vast De Podcast’: ”Ton was mijn ex-man, de vader van mijn dochter en mijn manager… Hij speelde een heel grote rol in mijn leven. Het was afschuwelijk om hem zo te zien aftakelen door de kanker.” Met het overlijden van haar ex-man was Anita ook in één klap haar manager kwijt. ”Dat was echt heel lastig. Hij zorgde ervoor dat ik onbezorgd mijn werk kon doen. Ton was mijn beste vriend.” Na zijn dood vond ze een nieuwe zaakwaarnemer. ”Die zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt. Ik ben zelf niet zo zakelijk ingesteld, dus het is fijn om daarbij geholpen te worden. Maar dat is geen vervanging van wat Ton allemaal deed. Hij deed echt álles voor mij. Ik ben een twijfelaar, maar hij durfde wel zonder pardon knopen door te hakken. Het is nu vijf jaar geleden dat hij overleed. Maar ik mis Ton nog steeds; als mens, als manager, als vader van mijn dochter… Hij was altijd vrolijk en energiek. Hij was iedere dag bij mij op kantoor. We waren dan wel gescheiden, maar konden het nog altijd heel goed met elkaar vinden. Ja, het is een groot gemis.”

Toontje lager

Stond ze vroeger avond aan avond op het podium, tegenwoordig treedt Anita (67) minder op. ”Ik pak niet alle klussen meer aan. Als er een aanbod binnenkomt, dan denk ik eerst goed na of ik het echt wil doen of niet. Het stemmetje doet het nog goed. Al zing ik wel een paar toontjes lager, maar dat gebeurt nou eenmaal als je ouder wordt.” Ondanks wat lagere tonen boet Anita niet in aan kwaliteit. Hoe ze zo goed bij stem blijft? ”Niet roken, niet drinken en goed inzingen natuurlijk, want een stemband is een spier en als je er vol ingaat krijg je blessures. Ik moet soms wel lachen als mensen zeggen: ’Wat zingt u nog goed’. Zelf vergeet ik mijn leeftijd omdat ik energiek ben en van alles kan. Maar door anderen sta je er weleens bij stil dat je toch wat ouder bent. Als ze zeggen: ’Goh, dat je dat allemaal nog doet.’”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Sexy foto’s

Als ze terugblikt op haar carrière, dan is Anita heel tevreden. In ’Televizier’ vertelt ze: ”Ik heb waardering gekregen, Edisons, de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en nog veel meer. Maar ik heb vooral ook de dingen kunnen doen die ik graag wilde doen. Natuurlijk wil je in het begin graag internationaal succes. De platenmaatschappij zéker. We hebben het ook wel geprobeerd. ’Why Tell Me Why’ was daar een uitgelezen nummer voor. In Engeland wilden ze dan bijvoorbeeld het intro eraf en dan moesten er sexyer foto’s komen. Maar zo bén ik helemaal niet. Dus daar had ik geen zin in. Je kunt een grote internationale carrière nastreven, maar ik denk dat je ook een beetje gelukkig moet blijven. En dat zie ik echt weinig bij internationale sterren, hoor.” Anita heeft naar eigen zeggen geen enkele reden tot klagen. ”Ik heb een heel prettig leven, een lieve dochter en een fijne man (ze heeft al ruim achttien jaar een relatie met Martin Bosman, red.). We genieten van ons leven samen, gaan graag op vakantie. In Portugal hebben we een tweede huis, daar kom ik echt helemaal bij. Het gaat ons goed. Natuurlijk denk ik niet elke dag: Jippie! Maar al met al ben ik een heel gelukkig mens.”

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen