Blijft Leontine haar Marco steunen?

Hoewel hun huwelijk al vele stormen heeft doorstaan, lijkt er maar geen einde te komen aan het slechte nieuws. Juist toen hun relatie na de breuk weer leek op te bloeien, werd Marco beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Wat betekent dit voor hun hernieuwde relatie? Blijft Leontine Marco onvoorwaardelijk steunen of heeft ze de zanger nu definitief uit haar leven gebannen?

Het huwelijk van de Borsato’s doorstond al vele stormen. Van het faillissement van The Entertainment Group, waardoor Marco vele miljoenen verloor en er zelfs even dreigde dat hij zijn villa in Blaricum moest verkopen, tot de geruchten dat Marco zich niet helemaal hield aan de huwelijkse trouw: Leontine bleef altijd achter haar man staan. Zo deed het gerucht dat Marco een buitenechtelijke relatie zou hebben met pianiste Iris Hond al jaren de ronde in showbizzland. Iedereen wist het en ook Leontine zou ervan hebben geweten. Maar zolang het niet naar buiten kwam, was het voor haar geen reden om uit elkaar te gaan. Tot twee jaar geleden ineens de bevestiging kwam van deze buitenechtelijke affaire. Het leidde tot de onvermijdelijke scheiding, na 23 jaar lief en leed te hebben gedeeld. Maar Marco gaf zich niet zomaar gewonnen...

Beschuldigingen over en weer

Hij startte een liefdesoffensief om het hart van Leontine opnieuw te veroveren. Marco trok werkelijk alle registers open om het hart van zijn droomvrouw terug te winnen. In zo’n beetje elke talkshow verscheen hij, bewierookte hij zijn ex-vrouw en betuigde hij voor miljoenen kijkers zijn spijt. Uiteindelijk wist hij daardoor het hart van Leontine weer te raken en de twee beleefden een onbezorgde zomer samen, waarna ze een nieuwe vorm vonden voor hun relatie. Het werd een LAT-relatie. Marco bleef in zijn penthouse in Alkmaar wonen en Leontine in haar huurhuis in Bussum. En net toen de rust in hun relatie leek te zijn teruggekeerd, barstte de bom wederom. Marco wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tegenover een destijds minderjarig meisje. Zij heeft inmiddels zelfs aangifte gedaan van ‘onzedelijke betastingen’ en het lot van Marco lijkt bezegeld. Als tegenzet deed Marco zelf ook aangifte, maar dan van laster en smaad. Hij wordt daarbij bijgestaan door het befaamde advocatenkoppel Knoops, van wie het niet aannemelijk is dat zij zouden beginnen aan een bij voorbaat verloren zaak. En dat terwijl vrijwel iedereen Marco inmiddels de rug toekeert, want ‘waar rook is, is vuur’. Zo werd beleggingsgoeroe Rienk Kamer in de jaren 80 beschuldigd van oplichting, omdat hij niet bestaande grond in Amerika verkocht zou hebben aan Nederlandse beleggers. Hij keerde terug naar Nederland en daagde justitie uit tot een proces. Hoewel hij er nooit voor werd veroordeeld, bleef het stempel van oplichter aan hem kleven. Hij schreef daarover het boek ‘Veroordeeld Zonder Vonnis’. Hetzelfde lijkt nu op te gaan voor Marco. Maar het is uiteindelijk aan de rechter om te bepalen of Marco wel of niet schuldig wordt bevonden aan grensoverschrijdend gedrag.

’Leontine was al op de hoogte’

De vraag die veel mensen bezighoudt, is of Leontine Marco nog altijd steunt en trouw blijft. Ze heeft via haar management een mediastop aangekondigd. Omdat ‘alles wat ze zegt dubbel uitgelegd en geïnterpreteerd kan worden’, heeft ze nog altijd geen enkele uitspraak over de zaak gedaan. Tot op heden is er geen aanwijzing dat Marco en Leontine definitief uit elkaar zijn. Dat zou te maken hebben met het feit dat Leontine al eerder op de hoogte zou zijn geweest van het vermeende misbruik. Showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, die contact heeft met de moeder en het vermeende slachtoffer, beweert dat Leontine al ruim anderhalf jaar geleden op de hoogte is gesteld van het voorval. ”Ja, ze wist van het vermeende misbruik”, zegt Yvonne in een video op haar YouTube-kanaal Life Of Yvonne. ”Toen in februari 2020 de scheiding tussen Marco en Leontine werd aangekondigd, is de moeder van Marco’s vermeende slachtoffer naar Leontine toegegaan”, aldus Coldeweijer. Dat is zeven maanden nadat de moeder Marco zélf confronteerde, oftewel op 4 juli 2019. ”Op dat moment heeft de moeder van het slachtoffer contact gezocht met Leontine en haar verteld over de situatie en over het misbruik dat had plaatsgevonden. Leontine heeft hier kort op gereageerd en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen, ook niet aan het vermeende slachtoffer”, stelt Yvonne. Het lijkt er dus op dat Leontine Marco nog altijd steunt en trouw blijft. Voorspellers bevestigen dit ook. Die menen dat Marco door alle commotie voor een tijdje naar het buitenland gaat en dat Leontine hem zal volgen. Ze blijven wel degelijk bij elkaar, aldus een medium. En daar heeft het op dit moment inderdaad alle schijn van. Het zal Marco alleen maar meer motiveren in de strijd die hem te wachten staat. Maar er weer bovenop komen, dat is wat anders. Al zal Marco uiteindelijk door een rechter onschuldig worden bevonden, dan nog zal het altijd aan hem blijven kleven. Zoals een insider het zegt: ”Qua imago is Marco al failliet.” Maar wellicht zal ook deze keer de liefde weer alles overwinnen. De tijd zal het leren...

Afgelopen zomer wist Marco het hart van Leontine opnieuw te veroveren.
In september was het nog dikke mik bij de première van de musical ’Tweestrijd’ waar Leontine een rol in heeft.
Yvonne Coldeweijer: ’Ze wist het allang’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 2 - 2022

Party - Editie 2 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”
Libelle

JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”

Iedereen kent hem als ‘dat ventje met dat brilletje’ dat Idols won. Inmiddels is Jamai Loman een man met een huis, een relatie, interessant werk en… een kinderwens. “Ik ben nu vijfendertig, dus mijn leeftijd begint een rol te spelen.”

Lees meer
Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’
Story

Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’

Ze vergaf hem vaak, maar dit is de druppel De wereld van Linda de Mol (57) staat compleet op zijn kop. Afgelopen weekend bekende haar liefdespartner Jeroen Rietbergen (50) dat hij schuldig is aan seksuele contacten met deelnemers aan The Voice of Holland. Linda’s hart is gebroken, en ze realiseert zich dat ze niet verder met hem kan. Ze heeft haar relatie met Jeroen verbroken. ‘Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie,’ laat Linda in een verklaring weten. ‘Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet. Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer…

Lees meer
Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?

PROFIEL — Hij is nogal recalcitrant en dat zorgt vaak voor sappige programma’s. In een nieuw seizoen Over Mijn Lijk is Tim Hof-man (33) echter doodserieus. Het is maar goed dat hij daar geen rokjes en nagellak draagt.

Lees meer
‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’
Vriendin

‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’

Mayasari (41) en hartini (40) werden beiden als baby geadopteerd uit indonesië. Ze kennen elkaar al jaren. Tot hun grote verbazing ontdekten ze vorige maand dat ze halfzussen zijn. “Jarenlang dacht ik dat ik alleen op de wereld was.”

Lees meer
Een verrassende kijk op de winter
CHIP FOTO Magazine

Een verrassende kijk op de winter

Wanneer je goed gebruik maakt van kleur en licht, zien je winterfoto’s er niet saai en grijs uit. Integendeel!

Lees meer