Blijft Leontine haar Marco steunen?

Hoewel hun huwelijk al vele stormen heeft doorstaan, lijkt er maar geen einde te komen aan het slechte nieuws. Juist toen hun relatie na de breuk weer leek op te bloeien, werd Marco beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Wat betekent dit voor hun hernieuwde relatie? Blijft Leontine Marco onvoorwaardelijk steunen of heeft ze de zanger nu definitief uit haar leven gebannen?

Het huwelijk van de Borsato’s doorstond al vele stormen. Van het faillissement van The Entertainment Group, waardoor Marco vele miljoenen verloor en er zelfs even dreigde dat hij zijn villa in Blaricum moest verkopen, tot de geruchten dat Marco zich niet helemaal hield aan de huwelijkse trouw: Leontine bleef altijd achter haar man staan. Zo deed het gerucht dat Marco een buitenechtelijke relatie zou hebben met pianiste Iris Hond al jaren de ronde in showbizzland. Iedereen wist het en ook Leontine zou ervan hebben geweten. Maar zolang het niet naar buiten kwam, was het voor haar geen reden om uit elkaar te gaan. Tot twee jaar geleden ineens de bevestiging kwam van deze buitenechtelijke affaire. Het leidde tot de onvermijdelijke scheiding, na 23 jaar lief en leed te hebben gedeeld. Maar Marco gaf zich niet zomaar gewonnen...

Beschuldigingen over en weer

Hij startte een liefdesoffensief om het hart van Leontine opnieuw te veroveren. Marco trok werkelijk alle registers open om het hart van zijn droomvrouw terug te winnen. In zo’n beetje elke talkshow verscheen hij, bewierookte hij zijn ex-vrouw en betuigde hij voor miljoenen kijkers zijn spijt. Uiteindelijk wist hij daardoor het hart van Leontine weer te raken en de twee beleefden een onbezorgde zomer samen, waarna ze een nieuwe vorm vonden voor hun relatie. Het werd een LAT-relatie. Marco bleef in zijn penthouse in Alkmaar wonen en Leontine in haar huurhuis in Bussum. En net toen de rust in hun relatie leek te zijn teruggekeerd, barstte de bom wederom. Marco wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tegenover een destijds minderjarig meisje. Zij heeft inmiddels zelfs aangifte gedaan van ‘onzedelijke betastingen’ en het lot van Marco lijkt bezegeld. Als tegenzet deed Marco zelf ook aangifte, maar dan van laster en smaad. Hij wordt daarbij bijgestaan door het befaamde advocatenkoppel Knoops, van wie het niet aannemelijk is dat zij zouden beginnen aan een bij voorbaat verloren zaak. En dat terwijl vrijwel iedereen Marco inmiddels de rug toekeert, want ‘waar rook is, is vuur’. Zo werd beleggingsgoeroe Rienk Kamer in de jaren 80 beschuldigd van oplichting, omdat hij niet bestaande grond in Amerika verkocht zou hebben aan Nederlandse beleggers. Hij keerde terug naar Nederland en daagde justitie uit tot een proces. Hoewel hij er nooit voor werd veroordeeld, bleef het stempel van oplichter aan hem kleven. Hij schreef daarover het boek ‘Veroordeeld Zonder Vonnis’. Hetzelfde lijkt nu op te gaan voor Marco. Maar het is uiteindelijk aan de rechter om te bepalen of Marco wel of niet schuldig wordt bevonden aan grensoverschrijdend gedrag.

’Leontine was al op de hoogte’

De vraag die veel mensen bezighoudt, is of Leontine Marco nog altijd steunt en trouw blijft. Ze heeft via haar management een mediastop aangekondigd. Omdat ‘alles wat ze zegt dubbel uitgelegd en geïnterpreteerd kan worden’, heeft ze nog altijd geen enkele uitspraak over de zaak gedaan. Tot op heden is er geen aanwijzing dat Marco en Leontine definitief uit elkaar zijn. Dat zou te maken hebben met het feit dat Leontine al eerder op de hoogte zou zijn geweest van het vermeende misbruik. Showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, die contact heeft met de moeder en het vermeende slachtoffer, beweert dat Leontine al ruim anderhalf jaar geleden op de hoogte is gesteld van het voorval. ”Ja, ze wist van het vermeende misbruik”, zegt Yvonne in een video op haar YouTube-kanaal Life Of Yvonne. ”Toen in februari 2020 de scheiding tussen Marco en Leontine werd aangekondigd, is de moeder van Marco’s vermeende slachtoffer naar Leontine toegegaan”, aldus Coldeweijer. Dat is zeven maanden nadat de moeder Marco zélf confronteerde, oftewel op 4 juli 2019. ”Op dat moment heeft de moeder van het slachtoffer contact gezocht met Leontine en haar verteld over de situatie en over het misbruik dat had plaatsgevonden. Leontine heeft hier kort op gereageerd en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen, ook niet aan het vermeende slachtoffer”, stelt Yvonne. Het lijkt er dus op dat Leontine Marco nog altijd steunt en trouw blijft. Voorspellers bevestigen dit ook. Die menen dat Marco door alle commotie voor een tijdje naar het buitenland gaat en dat Leontine hem zal volgen. Ze blijven wel degelijk bij elkaar, aldus een medium. En daar heeft het op dit moment inderdaad alle schijn van. Het zal Marco alleen maar meer motiveren in de strijd die hem te wachten staat. Maar er weer bovenop komen, dat is wat anders. Al zal Marco uiteindelijk door een rechter onschuldig worden bevonden, dan nog zal het altijd aan hem blijven kleven. Zoals een insider het zegt: ”Qua imago is Marco al failliet.” Maar wellicht zal ook deze keer de liefde weer alles overwinnen. De tijd zal het leren...

Afgelopen zomer wist Marco het hart van Leontine opnieuw te veroveren.
In september was het nog dikke mik bij de première van de musical ’Tweestrijd’ waar Leontine een rol in heeft.
Yvonne Coldeweijer: ’Ze wist het allang’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 2 - 2022

Party - Editie 2 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer