Bloedirritante schoonouders

Twitterfenomeen, tenniscoach en professioneel tv-kijker Raemon Sluiter kreeg deze week een voorproefje van de nieuwe comedyserie Tropenjaren.

EEN NIEUWE KANS OP SCHATEREN, WANT VAN JEUK KREEG IK JEUK
(FOTOGRAFIE MIKE VAN DEN TOORN)

Sinds het legendarische Jiskefet, waarvan ik vroeger alles opnam en elke aflevering minimaal twintig keer terugkeek, zijn de momenten dat ik kon schuddebuiken voor tv nogal schaars helaas. Af en toe zie ik een leuke scène in Sluipschutters, maar verder... Ik had ooit goeie hoop dat Komt een Man bij de Dokter hilarisch zou worden, maar dat viel, op een enkele scène na, ook nogal tegen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Maar, zo is me verzekerd, ik krijg nu een nieuwe kans op schaterlachen dankzij Tropenjaren, een comedyserie van de maker van onder andere Jeuk. Chapeau voor de naamgevers van die laatste nog trouwens, want dat is precies wat ik ervan krijg. Geen idee wat het nou precies moet voorstellen, maar ik vind het gewoon niet leuk. Terug naar Tropenjaren. Hierin spelen Jelka van Houten en Henry van Loon een stel dat net een kind heeft gekregen. In het echt zijn Jelka en Henry ook een koppel en net als hun alter ego’s zijn ook zij onlangs verblijd met de komst van een kind. De Tropenjaren- ouders willen zo goed mogelijk voor hun spruit zorgen, maar ook hun oude leventje proberen te behouden. Gooi daar een paar bloedirritante schoonouders, een single zus en een alleenstaande vriend met een café en een dochter bij, en je hebt de ingrediënten voor een aantal grappige scènes waarin iedereen wel wat zal herkennen. Je hoeft per slot van rekening geen kinderen te hebben om over strontirritante schoonouders te kunnen beschikken, zo weet ik van een ver verleden. Laten we zeggen dat ik daar een aardige serie over zou kunnen schrijven. In de eerste scène zou je mij bij de schoonfamilie via de achterdeur zien binnenkomen, waarop de hond des huizes op me af komt rennen en van wild enthousiasme een plasje op mijn schoenen doet. ‘Goh, het gezeik is alweer begonnen’, zou ik dan verzuchten.

Of we dit ietwat recalcitrante gedrag ook van Henry van Loon gaan meemaken, valt nog te bezien. Henry speelt een ietwat sullig type, dat moeite heeft om z’n werkelijke gevoelens te tonen. Wat zou het heerlijk zijn als hij zich gaandeweg ontwikkelt tot een kerel die álles zegt wat hij denkt. Gewoon volle bak à la Ricky Gervais in After Life. Er is in Nederlandse comedy niet veel beters denkbaar dan een grove Henry van Loon. Ik hoop dat de schrijvers hem die kant op laten gaan.

Of het nou grof wordt of niet: Tropenjaren is in elk geval vanaf 17 april tien zondagen lang te zien op NPO 3.

@RAEMONSLUITER

Dit artikel komt uit:
Veronica Superguide - Editie 16 - 2022

Veronica Superguide - Editie 16 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer