Bom barst door geheimzin nigheid rond ’liefdestrip’

André Hazes moet flink inleveren voor zijn lange werkpauze van 2,5 jaar vanwege de coronacrisis en zijn emotionele burn-out. Hij deed voorheen maandelijks gemiddeld acht optredens van 12.500 euro per half uur. En volgens zijn management neemt hij de rest van dit jaar ook nog vrij. Dat kost André heel veel geld - circa 100.000 euro per maand - en opgeteld maakt hem dat nu al 3 miljoen armer. Probeert hij daarom de documentaire over zijn comeback en de beelden van een mogelijk huwelijk met Monique voor veel geld te verkopen?

De werkpauze die André om gezondheidsredenen moest inlassen, heeft grote financiële gevolgen. Hij loopt zo’n 1,2 miljoen euro per jaar mis!

Wat er straks precies te zien is op Videoland in de docusoap ’André Hazes: Crossroads’, waar hij nu al ruim een jaar voor wordt gefilmd, wil André niet verklappen. Logisch vindt ’RTL Boulevard’s Rob Goossens, want anders geeft hij al teveel weg. ”Waarschijnlijk hebben ze plechtig beloofd dat alle juicy ontwikkelingen in de soap te zien zijn.” Wie er naast Dré in elk geval in voor zullen komen zijn Monique Westenberg en hun zoontje André, want daar heeft hij onlangs bijna een maand mee doorgebracht in Amerika. Het gerucht gaat zelfs dat ze eind dit jaar alsnog zullen gaan trouwen. Hun bruiloft inclusief het jurken passen, taarten uitkiezen en alles wat past bij een knaller van een bruiloft zou André, zo stellen juice channels, los van de docusoap willen verkopen aan de hoogste bieder onder de tv-zenders. Dat moet eindelijk weer wat geld in het laatje gaan brengen, want de geldkraan is al 2,5 jaar dichtgedraaid. Eerst door corona en daar bovenop door Dré’s emotionele burn-out. Voordat corona en de burn-out toesloegen, genoot Dré van een riant maandsalaris met gemiddeld acht optredens per maand. Waar hij per optreden minimaal 12.500 euro voor ving. Dat betekende een ton per maand en 1,2 miljoen per jaar. Dat valt nu al 2,5 jaar weg. Een goedverkochte en door hemzelf geproduceerde docusoap, plus een eventuele special over zijn bruiloft, dat laatste te verkopen aan de bestbetalende tv-zender, zal eindelijk weer voor de nodige inkomsten kunnen zorgen. Naar verluidt krijgt hij voor de docusoap 250.000 euro van Videoland.

’Keiharde leugens, schandelijk!’

Een aanstaand huwelijk wordt door Monique overigens in alle toonaarden ontkend. ”Wat een onzin”, zei ze op Instagram. Verder deelde ze wel hoe ze met z’n drietjes hadden genoten: ”Florida wat was je heerlijk, zo leuk gehad met elkaar in alle rust. We hebben rondgereisd, gezwommen, gegeten, strandwandelingen gemaakt, pretparken bezocht, naar een concert geweest en nog meer gegeten. Kortom, hele mooie herinneringen gemaakt.” Daags nadat Monique stelde dat er van een verzoening tussen haar en André absoluut geen sprake is, bracht ’Privé’ een fotoreportage van de twee. Op de beelden zagen we André en Monique in liefdevolle poses, die het vermoeden dat ze elkaar weer op romantisch vlak gevonden hebben alleen maar aanwakkeren. Voor velen is het hiermee zo klaar als een klontje: André en Monique zijn weer samen! Het zet kwaad bloed dat ze niet eerlijk zouden zijn over hun verzoening. Volgens critici zou het paar dit liefdesgeheimpje pas in de Hazes-documentaire willen onthullen. En dat zit ook mediaexpert Bamber Delver niet lekker. ”Ze zijn keihard aan het liegen in de pers. Het is schandelijk! André en Monique verspreiden nepnieuws.”

Rachel zal ook te zien zijn in de documentaire over haar zoon. André woonde de afgelopen maanden bij zijn moeder in huis.
In Amerika zou Monique de zanger weer in de armen hebben gesloten. André’s vader zong het al: ’Vergeven, hoort ook bij de liefde.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Zorgt Rachel voor vuurwerk?

Wat er precies in Amerika is voorgevallen tussen de zanger en Monique zien we ongetwijfeld later op Videoland. Wie ook in de docu-soap voor zal komen, is moeder Rachel, die hem zoals gezegd liefdevol opving toen hij tegen zijn burn-out aan liep. Maar of zijn moeder blij is nu Dré zich lijkt te hebben verzoend met zijn ex Monique is zeer de vraag. Want het is al jaren hommeles tussen Rachel en Mo. Dat zal dus zomaar het nodige vuurwerk kunnen opleveren in de documentaire.

Nog een vrouw in Andre’s leven

Tegenwoordig is er overigens wel nog een andere vrouw die een belangrijke rol speelt in André’s leven. Dat is namelijk de documentairemaker en regisseur Cheeru Mampaey uit Antwerpen. Zij zei bij ’RTL Boulevard’ over André en de docu die ze over hem aan het maken is: ”Gewoonlijk is hij een soort lachebek die altijd vrolijk is. Dit is wel echt de andere kant. Hij zit op een soort kruispunt in zijn leven. Dus het is niet alleen vreugde, het is wel ook de diepere struggle, de angst waar hij mee te maken krijgt. Ik ben super dankbaar dat hij zo open is geweest en zichzelf zo bloot heeft gegeven en nog altijd geeft. En ik denk niet dat dat altijd even makkelijk is, want het is best wel een moeilijke tijd in zijn leven.” Even ging overigens het gerucht dat Dré en de Belgische documentairemaker in Amerika, nog voordat Monique daar was geland, zouden hebben gezoend tijdens een concert van wereldster Dua Lipa. Maar dat ontkende Cheeru stellig. ”Nee, ik zie hem echt als mijn broertje. We hebben best wel veel raakvlakken. Ik snap hem echt en ik beschouw hem als lief, loyaal. Ja, ik vind hem echt een van de warmste personen die ik ken, dus alleen maar liefde eigenlijk voor Dré.”

Uit het oog, uit het hart?

Ook moet in de documentaire waar André nu al ruim een jaar voor wordt gefilmd aan bod komen hoe de zanger koortsachtig werkt aan zijn comeback. Maar sommige showbizz-watchers vragen zich af of hij eind van het jaar, als zijn docusoap op Videoland te zien zal zijn, niet te lang uit de schijnwerpers is verdwenen. Tegen die tijd duurt de werk-pauze die hij inlaste vanwege een emotionele burn-out plus de toenmalige coronastop in totaal al drie jaar en zal het publiek hem misschien een beetje vergeten kunnen zijn. Ook in de showbizz geldt immers doorgaans: uit het oog, uit het hart. De concurrentie staat waarschijnlijk te trappelen om de plek van André in de spotlights in te nemen. De tijd begint te dringen voor de zanger...

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 20 - 2022

Party - Editie 20 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer