Tijdschrift.nl logo
In Dit Nummer

Britse bronnen weten het zeker: ‘Prins William bedriegt zijn Kate met hun buurvrouw’

Er blijven maar verhalen opduiken over prins William (40) en zijn buurvrouw Rose Hanbury (38). Volgens de Britse media spreken de twee stiekem met elkaar af en brachten ze zelfs Valentijnsdag samen door. Dat William en Kate onlangs nog samen de British Academy Film Awards bijwoonden, zou niet meer zijn dan een koninklijke schijnvertoning. Bovendien was Rose lang één van Kate’s beste vriendinnen, maar van die vriendschap is niets meer over.

DOOR TOM DE SLAGMEULDER /HET LAATSTE NIEUWS
FOTO’S BRUNOPRESS, GETTY IMAGES, ANP

Rose Hanbury

Prinses Kate

‘Stiekem afspraakje op Valentijnsdag’ ‘Romantisch diner in Italiaans restaurant in Londen’ ‘Hij deed haar een spectaculaire parelket ting cadeau’ ‘Zijn arm aanraken, hem omhelzen, hem plagerig aaien...’

A lle ogen zijn gericht op prins William en prinses Kate (41), nu de Britse pers meldt dat de troonopvolger en zijn vrouw niet hun beste momenten als koppel zouden beleven.

Recent schreven verschillende kranten als de Daily Mail, The Mirror en The Sun dat William zijn vrouw zou bedriegen met Rose Hanbury, één van Kate’s voormalige beste vriendinnen. Eigenaardig, want William en Kate woonden onlangs nog samen de BAFTA’s (de British Academy Film Awards) bij. En daar leek er geen vuiltje aan de lucht. Volgens de Britse media zou dat echter een toneelspel zijn en zou William in realiteit liever in het gezelschap van Rose vertoeven. De kranten schreven zelfs dat de twee samen Valentijnsdag gevierd hebben: ze zouden gezien zijn tijdens een ‘romantisch diner’ in een luxueus Italiaans restaurant in Londen. Een medewerker van de zaak beweerde in de Britse pers dat prins William haar bovendien een ‘spectaculaire parelketting’ cadeau deed. Die ontmoeting kwam bovendien slechts enkele dagen nadat de Daily Mail meldde dat Kate in een bloemenzaak had verklaard dat ze niet verwachtte dat haar man haar bloemen zou geven voor Valentijnsdag. Op dat moment werd er niet veel belang gehecht aan de opmerking van Kate, maar na alle geruchten over de nieuwe ontmoeting tussen haar man en Rose, worden de woorden van de prinses plotseling op een heel andere manier bekeken.

Privéfeestje

Het is niet de eerste keer dat er geruchten de ronde doen over een affaire van prins William met deze Rose. Al sinds 2019 duiken er verhalen op over ontrouw. Toen meldden de Britse media dat de oudste zoon van koning Charles heimelijke ontmoetingen had met zijn minnares, toen Kate zwanger was van hun derde kind prins Louis. Er werden dat jaar ook zeer innige beelden gepubliceerd van William en Rose tijdens een privéfeestje. Volgens de Britse pers was het ook ‘niet toevallig’ dat Rose net in 2019 de scheiding aanvroeg van haar echtgenoot. Rose was tien jaar lang getrouwd met David Rocksavage, een 23 jaar oudere aristocraat, met wie ze drie kinderen kreeg. Rose was echter geen onbekende voor de prins of de koninklijke familie. Ze is de kleindochter van lady Elizabeth Longman, een vriendin van (wijlen) koningin Elizabeth II die ook bruidsmeisje was tijdens haar huwelijk met prins Philip. Volgens de Britse pers woont Rose op een landgoed dat grenst aan Anmer Hall, het kasteel waar Kate en William geregeld het weekend doorbrengen. ‘Vaak duikt ze onaangekondigd op, ook enkele keren toen Kate niet thuis was,’ verklaarde een Britse royaltykenner eerder. ‘Het personeel vindt dat vreemd, want het is duidelijk dat Rose met voorbedachten rade op bezoek gaat bij William. Soms brengt ze een hele middag door bij William, die haar gezelschap doorgaans wel weet te appreciëren.’

Ooit waren Kate en Rose beste vriendinnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen William en Kate onlangs aanwezig waren bij de BAFTA’s.

Verschrikkelijke ruzie

Ook tijdens koninklijke evenementen en feestjes zou Rose haar zinnen op de prins hebben gezet. ‘Op recepties en galadiners merkt iedereen dat Rose na een tijdje altijd in de buurt van William opduikt,’ klonk het verder. ‘Zo gauw ze kan, legt ze beslag op zijne koninklijke hoogheid. Rose durft zelfs lichamelijk te worden. De prins z’n arm aanraken, hem omhelzen, hem plagerig aaien...’ Volgens de Britse royaltykenner veroorzaakte de situatie zodanig veel onrust dat Kate besloot in te grijpen. Ze zou haar man hebben gevraagd om het contact met Rose Hanbury te verbreken. ‘Velen vinden haar gedrag totaal ongepast. Ze flirt niet alleen met de prins, maar ook met de grens van het toelaatbare,’ citeerde The Sun een medewerker van de prins en zijn vrouw. ‘Het is algemeen bekend dat Kate en Rose een verschrikkelijke ruzie hebben gehad.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Ze waren vroeger heel close, maar dat is nu niet meer het geval.’ De geruchten klonken zo luid, dat prins William zelfs al genoodzaakt werd om te reageren. ‘Naast onjuist en schadelijk te zijn, vormt de publicatie van valse speculaties over het privéleven van onze cliënt ook een schending van hun privacy,’ reageerde hij in 2019 via een verklaring van zijn juridische team. Sindsdien is Rose Hanbury echter opvallend naar de achtergrond verdwenen: de afgelopen vier jaar verscheen ze – op een handvol gelegenheden na, zoals de begrafenis van The Queen – nog amper op het koninklijke toneel.

In 2019 vroeg Rose de scheiding aan van haar echtgenoot David Rocksavage

Koninklijke schijn ophouden

De prins zag naar verluidt nooit kwaad in zijn goeie verstandhouding met Rose. Maar wat hij écht voelt of denkt over zijn buurvrouw, zullen de Britten wellicht nooit te weten komen. De koninklijke familie weigert volgens de media te reageren op deze nieuwe geruchten. Terwijl ze er dus wél alles aan zouden doen om de koninklijke schijn op te houden. Zo verschenen William en Kate onlangs nog samen op de rode loper van de BAFTA’s. Het ging er gemoedelijk aan toe en Kate gaf prins William zelfs een speels tikje op zijn achterwerk. Een liefdevol gebaar dat bewijst dat er van een huwelijkscrisis geen sprake is? ‘In ieder geval naar de buitenwereld toe,’ klinkt het smalend in de Britse media.

Rose en haar ex-man David Rocksavage waren tien jaar getrouwd.

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer