Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

DOOR JOËL POLLEMANS
FOTO’S BRUNOPRESS, GETTY IMAGES

Nadat hij zijn naam had gevestigd in de Engelse theateren tv-wereld, kreeg James Corden (44) in 2015 de kans zijn vleugels uit te slaan naar de VS. En die greep hij met beide handen aan! Hij was enorm verguld dat hij het Amerikaanse tv-programma The Late Late Show mocht overnemen van Craig Ferguson, die het tien jaar had gepresenteerd. James werd echter niet door iedereen enthousiast ontvangen. Zo noemde voormalig talkshowhost David Letterman hem neerbuigend ‘dat dikke joch’. James liet het lachend van zich afglijden. Het zou zomaar jaloezie geweest kunnen zijn, want hij wist moeiteloos de grootste beroemdheden te strikken. Ook voor het geliefde programmaonderdeel Carpool Karaoke stonden sterren in de rij om mee te doen. Maar ondanks het gigantische succes deelde James vorig jaar juni mee dat hij met zijn vrouw Julia (47) en hun kinderen wilde terugkeren naar Engeland om zich te richten op andere projecten. ‘Maar mijn vrouw en ik hebben ook veel heimwee,’ bekende James, die het ook omwille van kinderen Max (11), Carey (8) en Charlotte (5) goed vond te remigreren. ‘Ze zien hun opa’s en oma’s zelden en missen dat contact. Daarbij: we zijn en blijven Britten, waardoor we in Los Angeles altijd buitenbeentjes zullen blijven. Bovendien danst mijn familie al lang genoeg naar mijn pijpen, zodat ik mijn droombaan kan uitoefenen. Het wordt tijd dat ik iets voor hen terugdoe.’ Producers van The Late Late Show probeerden James nog te verleiden met een royale jaarbonus van 7,3 miljoen, maar zijn besluit stond vast. Zodoende viel op 27 april het doek van zijn iconische tv-programma. ‘Het zijn acht gekke jaren geweest, een briljant avontuur,’ sprak James zijn miljoenenpubliek toe. ‘Ik zal mijn ogen uithuilen, maar diep in mijn hart weet ik dat het voor mij en mijn gezin het beste is om ons opnieuw in Londen te vestigen.’ Hij zou dolgraag weer in een theaterproductie spelen, en heeft ook ideeën voor tv-programma’s. James kan immers de schijnwerpers niet missen.

‘Je moet jezelf naar de top pesten’

In Carpool Karaoke zong James met wereldsterren als Adele.

Verwend nest

‘Roem is verslavend, vooral als je er niet voor gemaakt bent,’ vertelde arbeiderszoon James eens in The New Yorker. ‘Ik heb me als een verwend nest gedragen, maar ik geloof echt dat ik niet zo ben.’ Dáár zijn de meningen over verdeeld! Als de camera’s niet draaien, blijkt hij helemaal geen vrolijke teddybeer te zijn maar een bullebak met divagedrag. En dan te bedenken dat James als kind het mikpunt was van spot. ‘Ik werd gepest vanwege mijn postuur,’ zei James eens tegen CBS News. ‘Als gevolg daarvan creëerde ik een fake zelfvertrouwen. Het werd mijn verdedigingsmechanisme tegen alle pestkoppen.’ Gaandeweg werd hij er zelf één. ‘Wat ik later van regisseur Shane Meadows heb geleerd, is dat je jezelf naar de top moet pesten. Als je iets wilt, moet je het afdwingen,’ aldus James, voor wie bijvoorbeeld voormalig Spice Girl-zangeres Mel B geen goed woord over heeft. Zij was afgelopen december te gast in de Britse show The Big Narstie Show, waarin ze James ‘een van de grootste eikels in de showbizz’ noemde. ‘Ik vind dat je altijd vriendelijk moet zijn tegen álle mensen met wie je werkt, maar dat kun je van James niet zeggen.’ Dat hij zich verheven voelde boven de medewerkers van The Late Late Show kwam via de sociale nieuwssite Reddit naar buiten. Daarop werd geschreven dat James eens onaangekondigd was binnengestapt bij een vergadering van de Writers Guild of America, een organisatie van scenarioschrijvers. Hij had daar voorgesteld te snijden in de kosten voor beginnende schrijvers door ze geen salaris, maar slechts een minimale stagevergoeding te geven. Hier sprak niet bepaald waardering uit! Dat James totaal geen binding had met zijn collega’s, werd ook pijnlijk duidelijk toen hij eens in zijn show tijdens het programmaonderdeel Spill Your Guts or Fill Your Guts door presentator Jimmy Kimmel werd gevraagd of hij de namen van zijn cameramannen kon noemen. Hij wist er niet eens twee voluit! James zou nóg botter zijn tegen zijn crew dan Ellen DeGeneres, die vorig jaar mei stopte met haar talkshow. Zij kwam flink onder vuur te liggen nadat medewerkers zich hadden uitgesproken over de giftige werkomgeving die ze had gecreëerd. Toen James werd genoemd als een van haar mogelijke opvolgers, doken er op social media allerlei verhalen op waarin hij werd omschreven als een wolf in schaapskleren.

James in The Late Late Show met twee van zijn medewerkers.

Restaurantverbod

James’ walgelijke gedrag bleek zich niet alleen tot de tv-studio’s te beperken. Zo schreef iemand op Twitter dat James eens uit zijn dak was gegaan in een vliegtuig, nota bene tegen zijn echtgenote, die een huilend kind niet tot bedaren kreeg. ‘James zette geïrriteerd zijn koptelefoon en oogmasker op. Toen hij zich niet kon ontspannen, werd zijn vrouw helemaal afgesnauwd.’ Op de sociale nieuwssite Reddit schreef iemand James ooit in een restaurant gespot te hebben met zanger Harry Styles. ‘James gedroeg zich echt als een klootzak. Hij behandelde de bediening als oud vuil. Toen hem werd gevraagd te kalmeren, werd hij rázend. Hij leek wel een dronken panda.’ Keith McNally kan meepraten over James’ onbeschofte restaurantgedrag. Afgelopen oktober deelde de eigenaar van restaurant Balthazar in New York op Instagram dat hij in het 25-jarig bestaan van zijn zaak nog nooit zo’n onbeleefde gast had meegemaakt. ‘James is een getalenteerde komiek, maar als persoon stelt hij niet veel voor.’ In juni had James al gedreigd een slechte recensie te schrijven als hij geen gratis drankjes kreeg. Dit nadat hij een haar in zijn eten had aangetroffen. ‘Dit mag natuurlijk absolúút niet gebeuren, maar komt in elk restaurant weleens voor,’ aldus Keith. Afgelopen oktober maakte James het nog bonter. Zijn echtgenote had gevraagd om een omelet zonder eiwit. Volgens James zat er toch wat eiwit in het gerecht, waardoor hij furieus werd. Toen er vervolgens per ongeluk patat in plaats van een salade werd geserveerd, ontplofte hij helemaal. ‘Hij schreeuwde tegen de ober: Je bent waardeloos.’ James kreeg een restaurantverbod. Hij was echter weer welkom nadat hij telefonisch aan Keith zijn excuses had gemaakt. Maar of die gemeend waren? Aan The New York Times vertelde James immers: ‘Ik voel me zen over het hele gebeuren, want ik heb niets verkeerds gedaan.’ Volgens de Londense pr- en merkenexpert Nick Ede moet James niet te makkelijk denken over een glorieuze comeback in Engeland, nu zijn reputatie niet bepaald smetteloos meer is. ‘James heeft in Amerika laten zien dat hij een wereldster is. Maar om het in het Verenigd Koninkrijk te maken, moet hij zich nederig opstellen om zijn fans tevreden te stellen. Het is beter bekend te zijn dan berucht.’ James hoeft sowieso niet meer aan te kloppen bij Craig Duncan, zijn vroegere regisseur bij de Britse spelshow A League of Their Own. ‘James is de moeilijkste en irritantste presentator die ik ken. Ik moet er niet aan denken ooit nog met hem te werken.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
‘’Hij snauwde zijn vrouw helemaal af in het vliegtuig’

James met echtgenote Julia en hun kinderen Charlotte, Carey en Max.

Tijdens een etentje met Harry Styles zou James zich verschrikkelijk hebben gedragen.

‘Ik moet er niet aan denken ooit nog met hem te werken’

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer