Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Bronnen menen: ‘Relatiedoorstart splijt gezin Linda de Mol nú al’

Niet alleen Het Gooi en inmiddels ook anderen zijn verbijsterd dat Linda de Mol zou onderzoeken welke gevoelens ze nog heeft voor haar grote liefde Jeroen Rietbergen, zoals Story vorige week kon onthullen. Ook dochter Noa zou onaangenaam verrast zijn, waar zoon Julian er juist geen problemen mee zou hebben...

DOOR KARIN RIETHOVEN
FOTO’S EDWIN SMULDERS

Linda’s dochter Noa en zoon Julian konden het beiden altijd goed met Jeroen vinden.
De situatie is echter veranderd.

De mogelijke terugkeer van Jeroen Rietbergen (51) in het leven van Linda de Mol (58) heeft in Het Gooi en ver daarbuiten veel losgemaakt. Linda’s manager Xenia Kaspers was er als de kippen bij om te ontkennen dat Linda weer een relatie met Jeroen heeft, wat in elk geval door Story ook nooit beweerd is – er zou sprake zijn van toenaderingspogingen tussen Linda en Jeroen, en de wens om te onderzoeken of er een relatiedoorstart mogelijk zou zijn. Dat Linda niets liever zou willen dan haar geluk met Jeroen te hervinden, is echter klip en klaar. ‘Feitelijk klopt Xenia’s reactie dan als een bus,’ laat ook een bekende uit Linda’s omgeving weten. ‘Van een relatie is nog geen sprake. Met nadruk op nóg. Wat Linda aan haar directe omgeving heeft laten weten, is dat ze wil kijken of ze een relatie met Jeroen een nieuwe kans wil geven. Oftewel, wat is er over van hun liefde voor elkaar en is er nog genoeg vertrouwen?’ Dat zijn de vragen waarop Linda voor zichzelf nu een antwoord wil, en dat wil ze met Jeroen onderzoeken. Een relationele koerswijziging die op weerzin stuit ‒ in haar omgeving, maar ook binnen haar familie. Haar oudere broer én werkgever John zou hierin recht tegenover haar staan en daarover zouden de nodige harde noten gekraakt zijn. Jeroen is immers een van de belangrijkste redenen dat Johns programma The Voice of Holland van de buis is gehaald, en het is nog maar de vraag of het ooit terugkomt. Maar Linda is veranderd en zou vol voor haar privégeluk willen gaan, nadat ze zich praktisch haar gehele leven in dienst van de tv-wereld heeft gesteld.

‘Spullen naar mijn huis’

Presentatrice bevindt zich in een spagaat tussen gevoel en verstand

Er zou ook weerstand zijn bij haar dochter Noa (22). Deze ster in wording, die furore maakt als voetbalverslaggeefster, zou de beweegredenen van haar moeder niet kunnen plaatsen. Volgens insiders goed te begrijpen, nadat Jeroen bekende zich seksueel te hebben misdragen ten opzichte van meisjes die ongeveer dezelfde leeftijd als Noa hebben. Ze was woest toen stiefvader Jeroen dit bekende en verbrak al het contact! In het dagelijkse leven, maar ook op social media verwijderde ze alles wat met Jeroen te maken had; Noa was intens teleurgesteld in de man die sinds 2007 haar stiefvader was en die rol met verve invulde. Vanaf het allereerste begin konden ze goed met elkaar opschieten. Over die eerste ontmoeting vertelde Linda eerder aan Story: ‘Ik heb hen redelijk snel verteld dat er iemand was die ik heel leuk vond. Maar ik was er heel nerveus over om hen kennis te laten maken. Zoiets is toch heel spannend. Ik had natuurlijk ook geen enkele ervaring om de kinderen aan mijn nieuwe vriend voor te stellen. Die dag vergeet ik ook nooit meer. In de weken voor de grote ontmoeting had ik Julian en Noa al verteld dat Jeroen en ik elkaar heel leuk vonden, maar dat zij altijd op de eerste plaats zouden komen. De bewuste dag zijn we met zijn drietjes naar Amsterdam gegaan, waar ik met Jeroen had afgesproken. En het ging super. Er was geen enkele weerstand van de kinderen naar Jeroen toe. Ze waren juist heel spontaan. Het klikte direct.’ Het waren Julian en Noa die later dat jaar zelf voorstelden dat Jeroen bij hen zou komen wonen. ‘Als mijn kinderen dat willen, waarom zou ik dan achterblijven. Vanaf dat moment was het snel geregeld. Jeroen zegde zijn huurappartement op en verhuisde zijn spullen naar mijn huis.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Definitief

Vooral het contact tussen Julian en Jeroen was intens. ‘Julian is helemaal weg van Jeroen,’ vertelde Linda destijds aan Story ‘Hij is altijd muzikaal geweest, maar sinds Jeroen bij ons is ingetrokken is hij helemaal niet meer bij de piano weg te slaan. Julian zit op les en thuis helpt Jeroen hem.’ Ook Jeroen gaf aan dat Julian een talent is. ‘Julian kan echt heel goed spelen. Als ik mezelf met hem vergelijk, speelt Julian veel beter als toen ik zo oud was. Ik ben echt heel trots op hem. Vooral omdat hij het zo leuk vindt.’ Het zou nu ook Julian zijn die heeft aangegeven er geen problemen mee te hebben dat zijn moeder wil onderzoeken of er een verzoening met Jeroen in zit. ‘Hij en Jeroen hebben, juist vanwege de muziek, een speciale band. In het begin was hij echt heel boos op Jeroen, maar hij vindt ook dat iedereen een tweede kans verdient.’ Hoe groot de verbazing in Het Gooi ook is over Linda’s kennelijke twijfels, er is tegelijkertijd nog steeds veel sympathie voor onze grootste tv-ster. Dat de presentatrice zich duidelijk in een spagaat tussen haar gevoel en verstand bevindt, levert veel herkenbaarheid op bij anderen die zich ooit in een soortgelijke situatie bevonden. De tijd zal leren of Linda en Jeroen elkaar definitief weer zullen kunnen vinden...

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer