Buurt is gedrag bijstands-Meilandjes beu

Story meldde onlangs al dat Erica Meiland niet welkom is in een kapperszaak in Uithoorn, waar de familie een maand lang op bijstandsniveau leeft voor hun nieuwe tv-programma Chateau Bijstand. Maar naar nu blijkt is er méér onvrede over de Meilandjes: de lokale bevolking roert zich!

(FOTO EDWIN SMULDERS)

Voor hun nieuwe programma Chateau Bijstand leven de Meilandjes een maand lang op bijstandsniveau. De markante familie heeft daartoe hun intrek genomen in een rijtjeshuis in Uithoorn. Maar daar is niet iedereen in hun tijdelijke woonomgeving even gelukkig mee. Meldde Story onlangs al dat Erica de toegang tot een kapperszaak was ontzegd en Maxime door de eigenaar van de buurtslijterij als ‘niet al te snugger’ werd omschreven, naar nu blijkt is er méér onvrede.‘Vorige week donderdag kwam de familie Meiland in mijn winkel,’ vertelt Miriam (overige gegevens bekend bij Story) van damesmodezaak Lady’s Fashion in het overdekte winkelcentrum in Uithoorn. ‘Dat gebeurde nadat wij benaderd waren door een bijstandsorganisatie uit Uithoorn: Zal ik met de familie Meiland langskomen? We willen iemand die in de bijstand zit in het zonnetje zetten, in aanwezigheid en door inspanning van de familie Meiland. In eerste instantie vond ik dat niet interessant. Als je immers zo’n programma maakt, wil je de mensen in de bijstand in de spotlights zetten – niet de familie Meiland. Het zou om een vrouw gaan die in de bijstand zit en door de Mei-landjes zou worden aangekleed. Ik besloot om met de makers en de familie Meiland in gesprek te gaan.’ Na hun verhaal te hebben aangehoord, spraken Miriam, de Meilandjes en de betrokken medewerkers van het tv-programma af contact te houden. ‘Later werd ik door de programmamakers gebeld. De Meilandjes komen heel goed in beeld, werd me verteld. Ze riepen al: shoppen, shoppen, shoppen en wijnen, wijnen, wijnen. Nou, ten eerste is er hier geen wijn. Toen kwam mij ter ore dat de bijstandsvrouw die ze wilden aankleden niet in de bijstand zat. Toen vond ik het zo’n vreemd verhaal worden, dat ik de familie heb laten weten niet mee te werken. Ik werd even enthousiast gemaakt, maar heb gelukkig niet meegewerkt. Ik wil die mensen hier niet hebben. Ik zou me doodschamen als ik achteraf op tv zou zien dat het allemaal om de Meilandjes zou draaien en niet om de mensen in de bijstand en ik daar mijn medewerking aan zou verlenen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Voorinspectie

‘Martien is nep. Zijn tv-act is poppenkast!’

Ook lunchroom Brownies & Dow-nies in Uithoorn, die medewerkers met een verstandelijke beperking inzet, kreeg bezoek van de Mei-landjes en een cameraploeg. ‘Martien kwam hier in de winkel voor Bart, een van onze medewerkers,’ vertelt eigenaresse Patricia (overige gegevens bekend bij Story). ‘Bart is groot fan van Martien. De buren van Martien komen vaak bij ons in de winkel. Die wisten dat Bart fan was, dus toen hebben ze de programmamakers contact met ons laten zoeken en hebben we een ontmoeting geregeld. Voor Bart was dat enorm leuk. Bart vindt Martien zo leuk vanwege het hysterische gedoe, dat valt op. Martien heeft hier een brownie gegeten. Nee, die hoefde hij niet te betalen. Die kreeg hij van ons. Onze zaak komt als het goed is in Chateau Bijstand, dat is goede reclame. Al is het maar afwachten of het uitgezonden zal worden.’ Een positief geluid, maar een buurtwinkelier denkt daar het zijne van. Kaas- en notenwinkelhouder Arie (overige gegevens bekend bij Story) van Alexanderhoeve Kaas & Noten in Uithoorn, aanschouwde Martiens entree bij Brownies & Downies. ‘Het is één groot toneelspel! Martien liep langs mijn winkel zoals jij en ik hier ook lopen. Vervolgens wachtte hij buiten de winkel van Brownies & Downies tot de cameraploeg gereed was en zij hun voorinspectie hadden gedaan. Dat duurde een minuut of vijf. Toen Martien een seintje kreeg dat ze zover waren, ging dat handje van hem omhoog en liep hij als Martien Meiland de tv-ster de lunchroom in. Na tien minuten stond hij weer buiten. Het is poppenkast, die act van hem. Martien is nep!’

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 9 - 2022

Story - Editie 9 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer