Dat vraag je toch niet aan... HENK KROL

Geldvragen zijn niet altijd gewenst. Maar nu Henk Krol geen politicus meer is, kan hij toch best openheid van zaken geven?

Henk Krol is een van de deelnemers van het Videolandprogramma Celebrity Apprentice.

(FOTOGRAFIE BRUNOPRESS)

Je moet je geld op een illegale manier verdienen. Hoe zou je dat aanpakken?

“Ik zou dat absoluut niet willen en ik heb dat ook niet nodig. Nu ik op zekere leeftijd ben, doe ik dingen voor mijn plezier. Geld verdienen heb ik al gedaan.”

Smijt je makkelijk met geld?

“Ik geef heel moeilijk geld uit. Maar ik heb wel een grote hobby: ik verzamel alles wat met het Franse boekje Le Petit Prince te maken heeft.”

Wat is je grootste financiële misser?

“Ik heb weleens een auto gekocht die tegenviel, maar meer dan dat eigenlijk niet.”

Wat was je slechtste sollicitatie ooit?

“Ik heb nog nooit van mijn leven gesolliciteerd! Ik ben overal voor gevraagd en zo ben ik van het een in het ander gerold. Ik heb wel vaak geholpen met sollicitatiebrieven schrijven, omdat ik dat gewoon leuk vind. Ik probeer dan altijd een brief te schrijven die afwijkt van die standaard-sollicitaties. Ik heb er natuurlijk ook veel gelezen, dus ik weet er wel het een en ander van af!”

Hoe zou je je laatste dag op aarde invullen?

“Ik was heel bang voor de dood, toen ik jonger was. Na een heel vervelende operatie heb ik enorm veel pijn gehad en ben ik erachter gekomen dat de dood ook een bevrijding kan zijn. Sindsdien ben ik er niet meer bang voor, dus zou ik de laatste dag op aarde alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Ik zou bijvoorbeeld zeker nog eens het boekje Le Petit Prince lezen.”

Wat is een slechte eigenschap volgens je vrienden?

“Mijn vrienden vinden me veel te vriendelijk. ‘Je moet vaker met de vuisten op tafel slaan en grenzen stellen!’ roepen ze weleens.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Welk advies geef je graag mee?

“Wat echt van waarde is, kun je niet in geld uitdrukken.”

‘Die 24 uur in een Spaanse cel had ik niet willen missen’

Als de politie je nu zou arresteren, waarvoor zou dat dan zijn?

“Dat zie ik niet meer snel gebeuren. Ik ben vroeger eens gearresteerd op Ibiza en heb toen 24 uur in een Spaanse cel gezeten. Ik was op een terras waar veel homoseksuelen zaten en ineens kwam de politie van alle kanten. Ze hebben toen iedereen opgepakt die daar was. Ik had dat achteraf niet willen missen, want ik heb er een leuke vriend aan overgehouden.”

Speel je vals tijdens spelletjes?

“Nee, mensen zien dat ook gelijk aan mij. Dus zelfs als ik het zou willen, zou ik er niet mee wegkomen!”

Waar ben je stiekem heel bang voor?

“Katten! Ik ben opgegroeid als zoon van de directeur van Beekse Bergen, dus die leeuwen was ik wel gewend, maar een gewone kat vind ik toch iets engs hebben.”

Dit artikel komt uit:
Veronica Superguide - Editie 17 - 2022

Veronica Superguide - Editie 17 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer