Dat vraag je toch niet aan... HENK KROL

Geldvragen zijn niet altijd gewenst. Maar nu Henk Krol geen politicus meer is, kan hij toch best openheid van zaken geven?

Henk Krol is een van de deelnemers van het Videolandprogramma Celebrity Apprentice.

(FOTOGRAFIE BRUNOPRESS)

Je moet je geld op een illegale manier verdienen. Hoe zou je dat aanpakken?

“Ik zou dat absoluut niet willen en ik heb dat ook niet nodig. Nu ik op zekere leeftijd ben, doe ik dingen voor mijn plezier. Geld verdienen heb ik al gedaan.”

Smijt je makkelijk met geld?

“Ik geef heel moeilijk geld uit. Maar ik heb wel een grote hobby: ik verzamel alles wat met het Franse boekje Le Petit Prince te maken heeft.”

Wat is je grootste financiële misser?

“Ik heb weleens een auto gekocht die tegenviel, maar meer dan dat eigenlijk niet.”

Wat was je slechtste sollicitatie ooit?

“Ik heb nog nooit van mijn leven gesolliciteerd! Ik ben overal voor gevraagd en zo ben ik van het een in het ander gerold. Ik heb wel vaak geholpen met sollicitatiebrieven schrijven, omdat ik dat gewoon leuk vind. Ik probeer dan altijd een brief te schrijven die afwijkt van die standaard-sollicitaties. Ik heb er natuurlijk ook veel gelezen, dus ik weet er wel het een en ander van af!”

Hoe zou je je laatste dag op aarde invullen?

“Ik was heel bang voor de dood, toen ik jonger was. Na een heel vervelende operatie heb ik enorm veel pijn gehad en ben ik erachter gekomen dat de dood ook een bevrijding kan zijn. Sindsdien ben ik er niet meer bang voor, dus zou ik de laatste dag op aarde alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Ik zou bijvoorbeeld zeker nog eens het boekje Le Petit Prince lezen.”

Wat is een slechte eigenschap volgens je vrienden?

“Mijn vrienden vinden me veel te vriendelijk. ‘Je moet vaker met de vuisten op tafel slaan en grenzen stellen!’ roepen ze weleens.”

Welk advies geef je graag mee?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

“Wat echt van waarde is, kun je niet in geld uitdrukken.”

‘Die 24 uur in een Spaanse cel had ik niet willen missen’

Als de politie je nu zou arresteren, waarvoor zou dat dan zijn?

“Dat zie ik niet meer snel gebeuren. Ik ben vroeger eens gearresteerd op Ibiza en heb toen 24 uur in een Spaanse cel gezeten. Ik was op een terras waar veel homoseksuelen zaten en ineens kwam de politie van alle kanten. Ze hebben toen iedereen opgepakt die daar was. Ik had dat achteraf niet willen missen, want ik heb er een leuke vriend aan overgehouden.”

Speel je vals tijdens spelletjes?

“Nee, mensen zien dat ook gelijk aan mij. Dus zelfs als ik het zou willen, zou ik er niet mee wegkomen!”

Waar ben je stiekem heel bang voor?

“Katten! Ik ben opgegroeid als zoon van de directeur van Beekse Bergen, dus die leeuwen was ik wel gewend, maar een gewone kat vind ik toch iets engs hebben.”

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen