Tijdschrift.nl logo
In Deze Uitgave

De drie vrouwen achter Max Verstappen

Mooie vrouwen, ze fladderen rond succesvolle autocoureurs als motten rond een kaarsvlam. Maar in het leven van Max Verstappen (24), die een einde maakte aan zes jaar hegemonie van Lewis Hamilton en die met een jaarloon van 40 miljoen de best betaalde autocoureur is, zijn er maar drie vrouwen die er toe doen.

DOOR JEAN D’HONT

KELLY

SOPHIE

VICTORIA

(FOTO’S BRUNOPRESS, INSTAGRAM)

Alle drie zijn ze, ieder op hun eigen manier, vergroeid met de autosport. Moeder Sophie Kumpen (47), nicht van autocoureur Anthony Kumpen, kan als voormalige kart-kampioene zelf ook een stukje sturen. In 1996 trouwde ze met ex-F1-coureur Jos Verstappen (50). Een jaar later, op 30 september 1997, werd Max geboren. In het Belgische Hasselt, waarmee hij een dubbele nationaliteit kreeg. Twee jaar later, na de geboorte van Max’ zus Victoria, hing Sophie haar helm aan de wilgen. Haar huwelijk overleefde haar racecarrière niet lang; het liep op de klippen toen Max elf was. Ondanks het spanningsveld tussen Max’ ouders zijn Jos en Sophie vaak te vinden op de F1-circuits. Sophie noemt zichzelf dan ook ‘Max’ grootste fan’. Ook naast het circuit zien ze elkaar vaak. Ook zusje Victoria Verstappen (22) is vaak in Max’ pitbox te zien. Op het eerste gezicht heeft zij als modeontwerper niet zoveel met de autosport. Maar haar kledinglijn Unleash the Lion zit vol verwijzingen naar de autosport. Victoria kan trouwens ook aardig met een racewagen overweg. Zo won ze jaren geleden op het kartingcircuit van Genk een uithoudingsrace van 160 km. Ook de derde vrouw in Max’ leven heeft racebenzine door haar aderen stromen. Eind 2020 viel Max als een blok voor de acht jaar oudere Braziliaans-Nederlandse Kelly Piquet (33). De dochter van de drievoudige F1-wereldkampioen Nelson Piquet is net als haar moeder, Sylvia Tamsma, model. Ze haalde diploma’s Internationale Betrekkingen, Politieke Wetenschappen én Economie, werkte voor Vogue, schrijft columns voor Marie Claire en is met 900.000 volgers op Insta-gram een gewaardeerde influencer. Zelf houdt Max een zekere mystiek rond zijn privéleven, maar Kelly laat er met haar posts op social media geen twijfel over bestaan dat hij de liefde van haar leven is.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer
Diy - do-it-yourself -
vtwonen

Diy - do-it-yourself -

Met kwast, hamer en boormachine gingen vtwonen-klussers aan de slag. Het resultaat? Drie zelfgemaakte sfeermakers in de categorie zo gedaan tot een weekend werk.

Lees meer