De drie vrouwen achter Max Verstappen

Mooie vrouwen, ze fladderen rond succesvolle autocoureurs als motten rond een kaarsvlam. Maar in het leven van Max Verstappen (24), die een einde maakte aan zes jaar hegemonie van Lewis Hamilton en die met een jaarloon van 40 miljoen de best betaalde autocoureur is, zijn er maar drie vrouwen die er toe doen.

KELLY

SOPHIE

VICTORIA

(FOTO’S BRUNOPRESS, INSTAGRAM)

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Alle drie zijn ze, ieder op hun eigen manier, vergroeid met de autosport. Moeder Sophie Kumpen (47), nicht van autocoureur Anthony Kumpen, kan als voormalige kart-kampioene zelf ook een stukje sturen. In 1996 trouwde ze met ex-F1-coureur Jos Verstappen (50). Een jaar later, op 30 september 1997, werd Max geboren. In het Belgische Hasselt, waarmee hij een dubbele nationaliteit kreeg. Twee jaar later, na de geboorte van Max’ zus Victoria, hing Sophie haar helm aan de wilgen. Haar huwelijk overleefde haar racecarrière niet lang; het liep op de klippen toen Max elf was. Ondanks het spanningsveld tussen Max’ ouders zijn Jos en Sophie vaak te vinden op de F1-circuits. Sophie noemt zichzelf dan ook ‘Max’ grootste fan’. Ook naast het circuit zien ze elkaar vaak. Ook zusje Victoria Verstappen (22) is vaak in Max’ pitbox te zien. Op het eerste gezicht heeft zij als modeontwerper niet zoveel met de autosport. Maar haar kledinglijn Unleash the Lion zit vol verwijzingen naar de autosport. Victoria kan trouwens ook aardig met een racewagen overweg. Zo won ze jaren geleden op het kartingcircuit van Genk een uithoudingsrace van 160 km. Ook de derde vrouw in Max’ leven heeft racebenzine door haar aderen stromen. Eind 2020 viel Max als een blok voor de acht jaar oudere Braziliaans-Nederlandse Kelly Piquet (33). De dochter van de drievoudige F1-wereldkampioen Nelson Piquet is net als haar moeder, Sylvia Tamsma, model. Ze haalde diploma’s Internationale Betrekkingen, Politieke Wetenschappen én Economie, werkte voor Vogue, schrijft columns voor Marie Claire en is met 900.000 volgers op Insta-gram een gewaardeerde influencer. Zelf houdt Max een zekere mystiek rond zijn privéleven, maar Kelly laat er met haar posts op social media geen twijfel over bestaan dat hij de liefde van haar leven is.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 17/18 - 2022

Story - Editie 17/18 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer