De erfenis van piet paulusma

Op zondag 20 maart overleed Piet Paulusma aan de gevolgen van kanker. Nederlands meest markante weerman zal enorm gemist worden, vooral door zijn vier kinderen. Gelukkig laat Piet hen niet onbemiddeld achter…

De geliefde weerman hield zijn ziekte voor het grote publiek verborgen en werkte door tot vlak voor zijn overlijden.

Het nieuws dat weerman Piet Paulusma was overleden kwam, om in weertermen te blijven, als donderslag bij heldere hemel. Piet bleek te zijn overleden aan kanker, maar dat hij aan deze ziekte leed, had hij voor vrijwel iedereen verzwegen. Tot een paar dagen voor zijn overlijden was hij gewoon doorgegaan met zijn werk. Het tekent de markante weerman. De donderdag voor zijn overlijden, was Piet nog op televisie en op vrijdag was hij nog te horen op de radio. Tot het laatste moment bleef Piet het weer bestuderen en het op zijn kenmerkende manier aan ons overbrengen. Drie dagen voor zijn overlijden voorspelde hij het weer voor zondag 20 maart, zijn sterfdag. ”We hebben wel even wat meer bewolking op zondag, maar dat is dan niet anders.” Met het overlijden van Piet werden het uiteindelijk donkere wolken. Ook voorspelde Piet tegenover Omroep MAX-baas Jan Slagter dat we over vier jaar weer een Elfstedentocht krijgen. En of we dan even aan Piet willen denken als dat straks blijkt te kloppen. Piet werkte de laatste jaren voor Omroep MAX, nadat hij na 23 jaar trouwe dienst bij SBS6 aan de kant was gezet. Zijn contract werd niet verlengd. Een feit waar Piet tot aan de dag van zijn overlijden pijn van had. Hij had graag tot aan zijn pensioen bij SBS gebleven, maar helaas voor de geliefde weerman mocht dat niet zo zijn. Uitgerekend op zijn pensioengerechtigde leeftijd is Piet overleden aan kanker. Dat hij ziek was, heeft hij voor de kijkers verzwegen. Piet was bang dat het anders alleen nog maar over zijn ziekte zou gaan. Toch waren er aanwijzingen dat zijn gezondheid niet helemaal in orde was. Zo verving dochter Martsje haar vader in 2018 een aantal keer ’om gezondheidsredenen’. Maar dat het zo ernstig was, was voor velen niet duidelijk. Piet laat vier kinderen achter. Hoe groot is de erfenis die hun vader hen nalaat?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Financieel een zonnige toekomst

Piet was eigenaar van drie bedrijven: Piet Paulusma Holding B.V., Piet Paulusma Meteo Service B.V. en Café Oant Moarn B.V.. Opvallend is dat alle drie de bedrijven in 2018 voor het laatst cijfers hebben gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het kan bijna niet anders dan dat dat te maken heeft met zijn ziekte; 2018 was namelijk ook het jaar waarin zijn dochter Martsje hem ’om gezondheidsredenen’ tijdelijk verving. Het eigen vermogen van de eerste twee bedrijven bedraagt in totaal rond de 1,1 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen van het laatste bedrijf, een financiële holding, 700.000 euro in het rood staat. Maar dan blijft er onder aan de streep nog altijd een positief saldo over van bijna vier ton. En dat is nog niet alles, want eind vorig jaar verkocht Piet zijn huis in Harlingen met een mooie winst. Hij had het pand voor 325.000 euro gekocht en verkocht het voor 959.000 euro. Dat is een winst van 634.000 euro. Andere pandjes verkocht Piet al eerder met ongeveer een ton winst. Alles bij elkaar, buiten wat er op zijn bankrekening(en) staat, kunnen zijn vier kinderen in ieder geval een bedrag verdelen van iets meer dan 1 miljoen euro. Piet laat zijn kinderen verdrietig maar zeker niet armlastig achter. Met dit bedrag gloort er voor hen financieel gezien een zonnige toekomst.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 14 - 2022

Party - Editie 14 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer