De erfenis van piet paulusma

Op zondag 20 maart overleed Piet Paulusma aan de gevolgen van kanker. Nederlands meest markante weerman zal enorm gemist worden, vooral door zijn vier kinderen. Gelukkig laat Piet hen niet onbemiddeld achter…

De geliefde weerman hield zijn ziekte voor het grote publiek verborgen en werkte door tot vlak voor zijn overlijden.

Het nieuws dat weerman Piet Paulusma was overleden kwam, om in weertermen te blijven, als donderslag bij heldere hemel. Piet bleek te zijn overleden aan kanker, maar dat hij aan deze ziekte leed, had hij voor vrijwel iedereen verzwegen. Tot een paar dagen voor zijn overlijden was hij gewoon doorgegaan met zijn werk. Het tekent de markante weerman. De donderdag voor zijn overlijden, was Piet nog op televisie en op vrijdag was hij nog te horen op de radio. Tot het laatste moment bleef Piet het weer bestuderen en het op zijn kenmerkende manier aan ons overbrengen. Drie dagen voor zijn overlijden voorspelde hij het weer voor zondag 20 maart, zijn sterfdag. ”We hebben wel even wat meer bewolking op zondag, maar dat is dan niet anders.” Met het overlijden van Piet werden het uiteindelijk donkere wolken. Ook voorspelde Piet tegenover Omroep MAX-baas Jan Slagter dat we over vier jaar weer een Elfstedentocht krijgen. En of we dan even aan Piet willen denken als dat straks blijkt te kloppen. Piet werkte de laatste jaren voor Omroep MAX, nadat hij na 23 jaar trouwe dienst bij SBS6 aan de kant was gezet. Zijn contract werd niet verlengd. Een feit waar Piet tot aan de dag van zijn overlijden pijn van had. Hij had graag tot aan zijn pensioen bij SBS gebleven, maar helaas voor de geliefde weerman mocht dat niet zo zijn. Uitgerekend op zijn pensioengerechtigde leeftijd is Piet overleden aan kanker. Dat hij ziek was, heeft hij voor de kijkers verzwegen. Piet was bang dat het anders alleen nog maar over zijn ziekte zou gaan. Toch waren er aanwijzingen dat zijn gezondheid niet helemaal in orde was. Zo verving dochter Martsje haar vader in 2018 een aantal keer ’om gezondheidsredenen’. Maar dat het zo ernstig was, was voor velen niet duidelijk. Piet laat vier kinderen achter. Hoe groot is de erfenis die hun vader hen nalaat?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Financieel een zonnige toekomst

Piet was eigenaar van drie bedrijven: Piet Paulusma Holding B.V., Piet Paulusma Meteo Service B.V. en Café Oant Moarn B.V.. Opvallend is dat alle drie de bedrijven in 2018 voor het laatst cijfers hebben gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het kan bijna niet anders dan dat dat te maken heeft met zijn ziekte; 2018 was namelijk ook het jaar waarin zijn dochter Martsje hem ’om gezondheidsredenen’ tijdelijk verving. Het eigen vermogen van de eerste twee bedrijven bedraagt in totaal rond de 1,1 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen van het laatste bedrijf, een financiële holding, 700.000 euro in het rood staat. Maar dan blijft er onder aan de streep nog altijd een positief saldo over van bijna vier ton. En dat is nog niet alles, want eind vorig jaar verkocht Piet zijn huis in Harlingen met een mooie winst. Hij had het pand voor 325.000 euro gekocht en verkocht het voor 959.000 euro. Dat is een winst van 634.000 euro. Andere pandjes verkocht Piet al eerder met ongeveer een ton winst. Alles bij elkaar, buiten wat er op zijn bankrekening(en) staat, kunnen zijn vier kinderen in ieder geval een bedrag verdelen van iets meer dan 1 miljoen euro. Piet laat zijn kinderen verdrietig maar zeker niet armlastig achter. Met dit bedrag gloort er voor hen financieel gezien een zonnige toekomst.

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen