De meest sappige royalty-schandalen!

Na jarenlange touwtrekkerij over een DNA-test heeft koning Albert ll van België kunstenares Delphine eindelijk erkend als zijn wettelijke dochter. Maar het Belgische Koningshuis staat daarin niet alleen. Ook ons eigen Huis van Oranje kent de nodige pikante schandaaltjes…

Máxima’s vader Jorge Zorreguieta had een discutabele politieke carrière.
De Belgische oud-koning Albert met zijn echtgenote Paola. Uit een buitenechtelijke affaire werd Alberts dochter Delphine geboren.
Nu Delphine officieel erkend is, mag zij de titel prinses dragen.
Prins Friso kreeg geen toestemming voor zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit, die contact had gehad met crimineel Klaas Bruinsma.
Willem-Alexander mocht alleen met Máxima trouwen als haar vader niet bij het huwelijk aanwezig zou zijn.
Prins Bernhard hield er meerdere affaires op na en kreeg twee buitenechtelijke kinderen die hij erkende en die dus ook meedelen in zijn erfenis.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Een schok bracht het nieuws teweeg dat koning Albert ll van België eindelijk heeft toegegeven in de jaren 60 een onecht kind te hebben verwekt bij Sybille de Selys Longchamps. Aanvankelijk weigerde de koning een DNA-test, maar hij werd door de hoge rechter gedwongen een vaderschapstest te doen. Met als resultaat het bewijs dat Delphine toch echt zijn dochter is. Zes jaar geleden stapte Delphine al naar de rechter omdat ze eiste dat haar vader, koning Albert ll, een DNA-test zou doen en haar eindelijk zou erkennen als zijn wettige dochter. De koppige koning weigerde en negeerde het verzoek van de rechter, maar werd door het Hof van Beroep in Brussel alsnog gedwongen een vaderschapstest te doen. Onlangs kwam voor Delphine eindelijk de verlossing: ze blijkt echt de dochter van koning Albert ll te zijn en is inderdaad in de jaren 60 tijdens een korte geheime affaire tussen haar moeder Sybille en koning Albert verwekt. Delphine benadrukte dat ze het niet om het geld of de titel van prinses deed, maar puur dat ze door haar vader officieel erkend wilde worden. Al heeft ze het er niet om gedaan, toch was Delphine maar wat trots dat ze onlangs voor het eerst samen met haar vader, koning Albert ll, samen in het openbaar is verschenen en daarbij de titel prinses mocht dragen. De voltallige Belgische koninklijke familie was namelijk aanwezig bij de jaarlijkse herdenkingsmis voor hun overleden familieleden in het Belgische Laken. Buitenechtelijke kinderen zijn niet nieuw aan het Belgische hof. Koning Leopold lll, de vader van koning Boudewijn en koning Albert ll, zou zelfs meerdere kinderen hebben verwekt bij zijn geheime minnaressen.

Oranje affaires

Uit het testament van onze eigen prins Bernhard bleek dat ook hij er verschillende minnaressen op na heeft gehouden. En dat één van deze minnaressen, Hélène Grinda, in de zestiger jaren door prins Bernhard zwanger werd gemaakt en daar een dochter, notabene genaamd Alexia, uit voort is gekomen. Voor haar en haar moeder Hélène kocht Bernhard in Parijs een luxe huis, waar hij bij verjaardagen en in vakanties regelmatig op bezoek kwam. Bernhard had de naam van een bon vivant, uiterst charmant en een flirt in het bijzijn van vrouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven Bernhard en Juliana in Londen en daar kreeg de prins een stiekeme affaire met een zekere Ann Orr, zijn overbuurvrouw in de straat in Londen, waar hij verbleef. Uit die relatie zou Bernhard twee zonen hebben verwekt. Iets wat hij altijd heeft ontkend. Maar dat ontkenning niet alles zegt, blijkt natuurlijk ook wel uit de recente DNA-test van de Belgische koning Albert ll. Bernhard zou overigens ook een liefdesrelatie hebben gehad met een zekere lady Penelope Aitken.

Geheime liefdesrelatie

Juliana was niet gek en liet Bernhard weten het niet te accepteren dat hij met zoveel andere vrouwen affaires had. Maar Bernhard wist met zijn charmes de prinses en later koningin ervan te overtuigen niet van hem te scheiden, zodat er geen groot vreemd-gaanschandaal aan het licht zou komen. En daardoor de naam van het Huis van Oranje zou degraderen. De protesten van Juliana waren begrijpelijk, helemaal omdat Bernhard na de Tweede Wereldoorlog in Mexico ook nog eens een affaire zou hebben gehad met een Duitse testpilote, met wie hij ook een dochter op de wereld zette, genaamd Alicia. Deze Alicia liet in één van de zeldzame interviews die ze heeft gegeven weten dat ze er op haar zeventiende pas achter is gekomen wie haar biologische vader is, namelijk prins Bernhard, en dat deze getrouwd was met de koningin van Nederland. Alicia zou diverse malen mee geweest zijn op vakantie met de koninklijke familie. Maar dit zijn niet de enige schandalen van formaat die prins Bernhard in het Huis van Oranje op zijn naam zou hebben staan. De opa van koning Willem-Alexander zou in totaal namelijk ook nog eens voor 1,1 miljoen dollar aan steekpenningen in zijn zak gestoken hebben van een Amerikaanse vliegtuigbouwer. Oftewel de beroemde Lockheedaffaire, waarmee de prins in de jaren 70 in opspraak raakte. Deze shockerende onthullingen deden ook de positie van koningin Juliana wankelen. Ze redde haar man door te dreigen met aftreden als de prins strafrechtelijk zou worden vervolgd voor zijn daden. Ook zou ze ervoor zorgen dat haar dochter Beatrix geen koningin zou worden en de monarchie afgeschaft zou worden. Daarop besloot het Nederlandse kabinet in paniek om Bernhard niet te laten straffen voor zijn daden. Wel moest hij erkennen dat hij bepaalde fouten had gemaakt.

Bruid met een omstreden vader

Vergeleken met zijn opa is koning Willem-Alexander natuurlijk een brave borst, maar toch zorgde hij voor een schandaal toen de destijds kroonprins in de Argentijnse Máxima Zorreguieta zijn grote liefde had gevonden en in 2001 hun verloving werd aangekondigd. Het bleek dat haar vader Jorge Zorreguieta een politieke carrière had gehad onder het regime van dictator Videla, waarbij het verdwijnen en ombrengen van politieke tegenstanders geen uitzondering was. Met als gevolg dat vader Jorge in 2002 niet bij de bruiloft aanwezig mocht zijn. Nog een schandaal was er toen wijlen prins Friso als tweede zoon van prinses Beatrix in 2003 zijn verloving met Mabel Wisse Smit bekend maakte, maar zijn aanstaande bruid in het verleden contacten zou hebben gehad met een bekende crimineel. Hierdoor werd prins Friso voor de keuze werd gesteld: of mogelijke troonopvolging of een huwelijk met Mabel. Zoals bekend koos Friso voor het laatste en trouwde hij met zijn grote liefde Mabel. Zo kent niet alleen het Belgische Koningshuis maar ook het Huis van Oranje dus de nodige sappige schandaaltjes!

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 9 - 2022

Party - Editie 9 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer