Deze voedingsmiddelen helpen stress te bestrijden

In stressvolle tijden is het belangrijk dat u regelmatig de rust opzoekt en veel gaat wandelen. Maar er zijn ook voedingsmiddelen die u kunnen helpen om stress te bestrijden:

1 Pure chocolade met een hoog cacaogehalte (van - af 70%), is rijk aan tryptofaan. Deze stof (aminozuur) is betrokken bij de productie van serotonine (een geluks - hormoon). Maar behalve in pure chocolade zit trypto - faan ook in bananen, bruine rijst, pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

2 Groene thee bevat onder meer flavonoïden (natuurlijke bestanddelen van planten) waarvan is aangetoond dat zij ons stressniveau kunnen verlagen.

3 Popeye wist het al: van spinazie word je sterk! Dat geldt vooral voor de zenuwen. W ant in deze groene bladgroente zitten niet alleen veel vitamines, maar ook kalium, calcium en magnesium. Mineralen die de werking van het zenuwstelsel bevorderen. Om te voorkomen dat alle belangrijke voedingsstof fen verloren gaan, kunt u spinazie overigens beter stomen dan koken.

4 Met een handje noten voorziet u uw lichaam van een flinke portie kalium en dat ondersteunt een nor - male bloeddruk. Daardoor houdt u een rustige hart - slag, zelfs bij stress. Zorg er wel voor dat de noten niet geroosterd en niet gezouten zijn.

5 Avocado is een vrucht die rijk is aan kalium en enkelvoudig onverzadigde vetten. Dankzij zijn samen - stelling is avocado dan ook de antistressvrucht bij uitstek.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 41 - 2021

Story - Editie 41 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Frank Jansen op mannenjacht
Story

Frank Jansen op mannenjacht

Na een vechtscheiding die zijn weerga niet kent, staat Frank Jansen (75) open voor een nieuwe relatie. Lees in Story hoe Frank op zoek gaat naar liefde.

Lees meer
Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?
Party

Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?

Een ontwapenend interview gaf Leontine Ruiters in de ’LINDA.’, waarin we lazen dat ze vreemdgaande Marco alles vergeeft. Nu er nieuwe heftige overspelgeruchten binnen sijpelen, houden velen hun hart vast. Leggen de beschuldigingen een bom onder de relatie van Marco en Leontine?

Lees meer
Schadelijke straling?
Quest

Schadelijke straling?

Het 5G-netwerk in Nederland is al meer dan een jaar in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen bang voor 5G-straling. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?

Lees meer
‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’
Flair

‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’

Dertien jaar geleden overleed Mariska, de vriendin en pleegzus van Bibi (38), onder verdachte omstandigheden in Honduras na een avond stappen met haar duikinstructeur, die vervolgens op de vlucht sloeg. “Dat hij nu gewoon rustig doorleeft in Australië is niet te verkroppen.”

Lees meer
BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”
Libelle

BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”

Presentatrice Bridget Maasland (47) zit niet stil. Ze is bezig met drie programma’s én ze rondde afgelopen jaar een regie-opleiding af. “Volgens mijn psycholoog maken vrouwen hun beste werk doorgaans ná de overgang. Dus ik zit te wachten.”

Lees meer