Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Dj tiësto én linda slachtoffer de mol van adviseur

Hij werd wel de ‘fiscalist van de sterren’ genoemd, maar in 2018 raakte Frank B. in opspraak. Hij zou volgens het OM een aantal bekende Nederlanders hebben geholpen belasting te ontduiken. Nu, vijf jaar later, wordt DJ Tiësto getroffen door een forse belastingaanslag en ook voor Linda de Mol zijn de gevolgen dramatisch…

TEKST: ROB VUURENS
FOTO'S: ANP, BRUNOPRESS
De fiscale constructie die Frank B. optuigde voor Tiësto blijkt achteraf duur uit te pakken…
DJ Tiësto moet alsnog 18 miljoen dollar betalen aan de Amerikaanse belastingdienst

Het is 2018 als financieel adviseur/fiscalist Frank B. ervan wordt verdacht fiscale constructies te hebben ontworpen voor zijn cliënten om belasting te kunnen ontduiken. Frank zou zijn cliënten, onder wie DJ Tiësto en Afrojack, op papier hebben laten emigreren naar het buitenland. Het waren dan ook het Openbaar Ministerie en de FIOD die hun pijlen op Frank hadden gericht. Zijn cliënten waren er echter van overtuigd dat alles volgens de wet was geregeld. De zaak was naar de achtergrond, verdwenen, maar speelt nu ineens weer op, omdat Frank onlangs in Italië werd opgepakt. Ook kwam in het nieuws dat DJ Tiësto (echte naam Tijs Verwest, red.) alsnog maar liefst 18 miljoen dollar aan belasting en boetes moet afdragen aan de Amerikaanse belastingdienst. Reden genoeg voor Tiësto om een rechtszaak aan te spannen tegen zowel advocatenkantoor Greenberg Traurig als Frank B.. Het kantoor zou volgens hem voorafgaand aan zijn emigratie naar de Verenigde Staten een verkeerd advies over zijn belastingen hebben gegeven. Greenberg Traurig laat het ‘FD’ weten dat het kantoor geen verantwoordelijkheid draagt voor het verkeerde advies en dus ook geen grond ziet voor een claim van Tiësto tegen het kantoor. Volgens de Amerikaanse belastingdienst en de openbaar aanklager heeft Frank B. twee dj's geholpen bij het voor 100 miljoen dollar ontduiken van de belasting in Amerika en daar moet Tiësto nu alsnog voor bloeden. De miljoenen glijden dus zijn zak uit, want recent meldde Party dat hij ook al miljoenen moest betalen aan zijn voormalige zakenpartner Jeroen Nuijten, waarmee hij sinds 2017 zaken deed in onroerend goed. Nuijten had er na de corona geen zin meer in en wilde van zijn deel af. Party wist de verdelingsakte te bemachtigen waarin stond te lezen dat Tijs de helft van hun gezamenlijke vastgoedportefeuille overneemt en hij daarom de helft van de waarde van alle panden aan Jeroen moet betalen. Ook in dat geval ging het om miljoenen euro's. Maar hoe groot deze bedragen voor de gewone sterveling ook mogen klinken: Tijs kan dit allemaal hebben. Zijn vermogen wordt namelijk geschat op een slordige 120 miljoen euro.

Drama voor Linda: Frank is de man van haar beste vriendin
De arrestatie van Frank B. is een grote schok voor Linda de Mol.

Moeilijke tijden

Behalve DJ Tiësto is ook Linda de Mol getroffen door de arrestatie van haar voormalige financieel adviseur afgelopen week in Italië. In haar geval gaat het niet over een enorme belastingaanslag, maar om een fikse domper in de privésfeer. Frank is namelijk de echtgenoot van de beste vriendin van Linda. Wederom een enorme klap voor de diva, die nog amper is bekomen van het feit dat Jeroen Rietbergen door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd op verdenking van verkrachting. Linda zou daar zo kwaad over zijn dat zij, volgens juicekanalen, de advocaat van Jeroen, Mr. Plasman, per telefoon zou hebben ontslagen. Hoe het ook zij: haar vriendin was er altijd voor Linda in moeilijke tijden en nu probeert Linda er voor haar vriendin te zijn. Ze kennen elkaar immers al sinds de middelbare school. Hun band is dan ook zeer sterk. Linda was ook close met Frank, de man van haar vriendin, die nu in zijn vakantiehuis in Italië is gearresteerd en aan Nederland zou worden uitgeleverd. Hier hebben het Openbaar Ministerie en de FIOD nog een appeltje met hem te schillen. Het nieuws is verschrikkelijk voor Linda, die het volste vertrouwen in hem had. Frank zou zelfs al jaren commissaris zijn van de Linda Foundation. Frank heeft zelf overigens altijd ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale belastingconstructies voor zijn klanten, waaronder dus DJ Tiësto. Of Linda ook financieel slachtoffer van Frank is geworden, is niet bekend, maar de mentale klap die ze nu weer te verduren heeft gekregen, zal altijd zwaarder wegen. Ze heeft immers vertrouwen in Frank gehad. En weer is haar vertrouwen geschonden…

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer