Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Dries roelvink: ’hij is verbitterd'

Zelf lijkt hij blij met zijn vertrek naar Dubai, maar hoe echt is het geëmigreerde geluk van Gordon? Waarom blokkeerde hij zijn succesvolle Instagram-account? Zijn showbizzcollega's twijfelen aan de oprechtheid van Gordons bejubelde gelukzaligheid: "Hij gaat uit frustratie naar Dubai tot zijn geld op is en dan is dat het einde van Gordon."

FOTO’S: ANP, BRUNOPRESS
Dries Roelvink: ’Het frustreert hem dat hij niet meer lekker kan zingen’
Johan Derksen: ’Er is een draadje los bij hem, hij moet professionele hulp hebben’

Met veel bombarie vertrok Gordon in oktober 2021 naar Dubai om daar zijn geluk te beproeven. De entertainer die ooit begon als zingende marktkoopman vertelde aan 'RTL Boulevard' dat hij er steeds meer moeite mee kreeg dat er zoveel van zijn privéleven op straat kwam te liggen. Zijn bekendheid begon Gordon op te breken: "Dat is denk ik een van de redenen waarom ik wegga. Een rustiger bestaan." De keuze om te emigreren was niet eenvoudig, maar wel weloverwogen. Zijn lieftallige moeder leeft niet meer, hij heeft geen vaste relatie en zijn miljoenenvilla in Blaricum is verkocht: Gordon voelde aan alles dat vertrekken de juiste keuze was. "De dag die je wist dat zou komen. Doei Nederland, hallo Dubai", schreef de humoristische presentator en zanger op de dag dat hij vertrok richting de schatrijke stad waar niemand hem kent of lastigvalt. Tegen 'RTL Boulevard' grapte Gordon hierover: "Geen seks, geen kerels, geen drank, geen drugs. Zullen we doodgaan?" Of Gordon in Dubai, dat niet bepaald bekendstaat om de tolerantie richting homoseksuelen, volstrekt alleen en eenzaam leeft? Reken daar maar niet op! Gordon deed al uit de doeken dat hij in Dubai echt wel scharrels en dates heeft, maar dat hij een traditionele relatie voorlopig niet ziet zitten: "Ik denk niet dat ik nog geschikt ben voor een relatie om dag en nacht samen te zijn." Over die geringe acceptatie van andere geaardheden in Dubai, hoeven we ons wat Gordon betreft geen zorgen te maken, want hij vertelde over de anonimiteit en veiligheid die hij daar ervaart: "Ik heb mijzelf nog nooit zo veilig gevoeld, als gay persoon, als in de Verenigde Arabische Emiraten." De goedlachse entertainmentveteraan stelt dan ook dat hij zijn 'happy place' heeft gevonden en daarom zijn peperdure huizen in Amsterdam en Zuid-Afrika in de verkoop heeft gezet.

Johan Derksen: 'Gordon is aan het doorslaan'

Zijn eigen enthousiasme ten spijt, kan Gordon niet rekenen op ieders goedkeuring of begrip. Ook uit het showbizzwereldje waar Gordon zo graag uit wilde ontsnappen, regent het op- en aanmerkingen op zijn onverwachte afscheid van het wereldje waarin hij altijd zo goed gedijde. Zo zei de immer kritische Johan Derksen (73) in 'Vandaag Inside' dat Gordon aan het doorslaan is en misschien eens met een professional moet gaan praten: "Hij gaat uit frustratie naar Dubai tot zijn geld op is en dan is dat het einde van Gordon. Ik vind het zó sneu voor die jongen. Ik weet wel dat er een draadje los is bij hem, maar die moet nou professionele hulp hebben. Er zit geen kwade inborst in bij die jongen."

Dries Roelvink: 'Gordon heeft moeite met zingen'

Ook Gordons goede kennis uit Amsterdam, Dries Roelvink (63), zit met vraagtekens. "Waarom hij zich terugtrekt in de anonimiteit in Dubai? Dat weet ik niet, dan zou ik hem iets langer moeten spreken", stelt Dries in 'Nieuwe Revu'. "Ik kom hem af en toe eens tegen in de PC Hooftstraat, dan is hij altijd bijzonder aardig. Bij zijn koffiezaak Blushing Amsterdam kom ik veel, het is bij mij om de hoek. Gordon vindt het leuk dat wij daar komen. Aan de andere kant voel ik wel een bepaalde verbitterdheid bij Gordon. Hij heeft de laatste jaren wat moeite met zingen. Hij was een goeie zanger; ik denk dat het hem erg frustreert meer dan hij zegt - dat hij de nummers die hij zou willen zingen, niet meer lekker kan doen. Het spelletje met de media, dat snapt hij niet zo goed. Ik weet een beetje dat ik de journalisten wel wat moet geven af en toe, anders maken ze er hun eigen verhaal van. Gordon wil dat hele spel nu niet meer meespelen."

Tineke de Nooij: 'Gordon is klaar met het wereldje'

Sinds vele jaren is Tineke de Nooij (81) een vertrouwensvriendin van Gordon. Ze delen hun gemeenschappelijke liefde voor Zuid-Afrika, waar ze beiden decennialang een tweede huis hadden. Tineke is in hun vriendschap altijd een soort moedertje voor Gordon geweest, maar voelt nu ook dat ze hem een beetje aan het kwijtraken is. In 'Nieuwe Revu' zegt ze onomwonden: "Ik ben ervan overtuigd dat hij even helemaal klaar is met het wereldje. Wat hij ook beslist: als hij het gevoel heeft dat hij geen interviews meer wil geven en zich terug wil trekken in Dubai, dan moet hij dat zeker doen. Als het mediacircus en de ondernemerszorgen hem zoveel stress geven dat hij zich wil begraven in de zandbak van de Verenigde Arabische Emiraten… Daar in Dubai is hij misschien voor het eerst in zijn leven wat meer op zichzelf teruggeworpen en daardoor heeft hij wellicht andere prioriteiten en interesses ontwikkeld. Ik denk dat dat aan de hand is."

Rob Goossens: 'Gordons begrafenis in de media'

Ook in de dagelijkse showbizzprogramma's steken de deskundigen hun mening over Gordons plotselinge terugtrekken uit het wereldje waar hij altijd voor leefde niet onder stoelen of banken. 'Shownieuws'deskundige Bart Ettekoven zei bijvoorbeeld: "Ik heb altijd gezegd: ik denk dat hij voor volgend jaar kerst weer terug is. Ruim een jaar dus. Maar hij houdt het goed vol en hij heeft het naar eigen zeggen heel erg naar zijn zin. Maar het lijkt me afschúwelijk om daar te zitten. Het is een plastic-fantasticwereld. De gezelligheid zoals we dat in Nederland kennen, kennen ze daar niet echt. Het is leuk voor een vakantietje, voor een paar dagen, maar ik moet er persoonlijk niet aan denken." Zijn 'Shownieuws'-collega Evert Santegoeds reageerde op het feit dat Gordon voor de tweede maal in korte tijd zijn Instagram-account had verwijderd, iets wat erop duidt dat hij aan het worstelen is met het doseren van zijn leven in de spotlights nu hij een anoniemer bestaan heeft opgebouwd in Dubai. Evert cynisch: "Ik heb geen last van dat Instagram-profiel van Gordon, maar het geeft wel de stabiliteit van die man aan. Elk onsje dat eraf gaat zet hij op Instagram en elke kilo die erbij komt, daar hoor je hem niet over. Dat moeten we allemaal missen nu." Ook entertainmentdeskundige Rob Goossens deed een duit in het zakje door in 'RTL Boulevard' te reageren op Gordons boze reactie bij het sluiten van zijn tweede koffiezaak: "Hij werd echt boos en toen kwam het hoge woord eruit: Gordon wil nooit meer interviews doen, hij is helemaal klaar met de media. Wij dachten: we komen voor het afscheid van zijn eerste koffiezaak, maar uiteindelijk werd het een soort van begrafenis van Gordon in de media." Laten we van harte hopen dat Gordon zich in de luxe en weelde van Dubai kan herpakken en dat hij een manier vindt om daar anoniem gelukkig te zijn, terwijl hij in Nederland af en toe nog leuke tv-programma's voor zijn liefhebbers kan maken. Want Gordon en zijn snelle woordgrappen helemaal missen op de buis, daar willen we voorlopig nog niet aan denken!

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
Zelf beweert Gordon bij hoog en bij laag dolgelukkig te zijn in Dubai, maar showbizzcollega’s geloven daar niets van.
Tineke de Nooij: ’Het mediacircus en het ondernemen geven hem zoveel stress’

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer