Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Dries roelvink is niet welkom bij de toppers

In een interview liet René Froger kort geleden weten dat er bij de Toppers geen plaats is voor Dries Roelvink. Al twaalf jaar wacht de volkszanger tevergeefs op een uitnodiging. Dries: ”Ik weet dat Joling en Van der Boom al een paar keer hebben gezegd: 'Laten we Dries als gast vragen.'”

TEKST: ROB VUURENS
FOTO'S: ANP, RENI VAN MAREN

Veel artiesten beschouwen het als een enorme eer wanneer ze door de Toppers worden uitgenodigd om een paar nummers te komen zingen tijdens hun concert in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Dries Roelvink wacht al twaalf jaar met smart op zo'n uitnodiging, maar heeft deze tot nu toe nog nooit in zijn brievenbus zien vallen. En zoals het er nu naar uitziet, zal dat voorlopig ook niet snel gaan gebeuren. René Froger, die als opper-Topper een soort van de baas is bij de artiestenformatie, was daar recent zeer duidelijk over tijdens een interview met Nino Wilkes voor de podcast 'De Weg Naar Succes', waar hem deze vraag werd voorgelegd. De Toppersvoorman legt uit: ”Het punt is: wij hebben een vaste stelling dat je wel minimaal drie hits moet hebben gehad. Maar ik zeg nooit nooit. Het moet ook uitkomen. Het kan zomaar zo zijn dat het wel gewoon een keer gaat gebeuren. Het is niet dat ik Dries niet in de show wil.” Volgens René komt Dries niet verder dan één hit en ja, dan wordt hij dus niet uitgenodigd. Naar aanleiding van deze uitspraak dook Dries eens in het archief en hij kwam tot een schokkende conclusie: namelijk dat René Froger zelf ook maar één nummer 1-hit op zijn naam heeft staan! Zou er dan toch meer achter zitten dat de populaire zanger na twaalf jaar wachten nog altijd geen uitnodiging heeft ontvangen?

'Niets tegen Dries'

Dries maakt er geen geheim van dat hij graag zou willen optreden bij de Toppers. Net zo min is het een geheim dat Dries en René niet echt dikke vrienden zijn. Jaren geleden zei René al eens over de volkszanger: ”Dries is een hele lieve jongen en ik heb persoonlijk helemaal niets tegen hem. Maar zou hij ook zo achter me aan zijn gelopen als ik niet bekend zou zijn? Het antwoord hoef ik natuurlijk niet zelf te geven. En wat de Toppers betreft: ik weet dat hij gezegd heeft het vreemd te vinden dat ik hem niet heb gebeld met de vraag op te willen treden tijdens een concert van de Toppers. Maar ja, ik heb toch ook niet mijn buurman gevraagd om te komen zingen? Begrijp je wat ik bedoel. Ik heb echt niets tegen Dries, maar het leven verandert. Daar kan ik niets aan doen, dat is nu eenmaal een feit.” Duidelijke taal. Daarbij ziet René Dries ook niet als een vriend. Eerder zei Froger hier namelijk over: ”Waarom zou ik Dries moeten uitnodigen voor mijn verjaardag? Natuurlijk vertelt hij steeds dat we oude gabbers zijn, maar dat is intussen 25 à dertig jaar geleden. Niet alleen mijn leven maar ook mijn vriendenkring is in die tussentijd veranderd. Dus vul het maar in. Nogmaals ik heb echt niets tegen Dries, maar misschien was hij wel een betere vriend voor mij als ik voor hem. Nee, kijk ik ga nu niet vertellen waarom ik Dries niet meer heb uitgenodigd. Laat hem zelf maar eens over het waarom nadenken.”

'Wel leuk dat ik net zoveel nummer 1-hits heb gehad als René: NAMELIJK ALLEBEI ÉÉN'
Gerard Joling en Jeroen van der Boom zouden meerdere malen bij René Froger hebben voorgesteld om Dries uit te nodigen als gastartiest.

Gerard en Jeroen willen het wél

Speelt dit alles op de achtergrond stiekem nog altijd in een rol in waarom Dries nooit is uitgenodigd in die twaalf jaar Toppers-concerten? Party vraagt Dries om een reactie. ”Iets houdt René schijnbaar nog tegen. Ik weet dat Joling en Van der Boom al een paar keer tegen hem gezegd hebben: 'Laten we Dries als gast vragen.' Maar goed, voorlopig is er geen Toppers, dus ik hoop maar weer op volgend jaar. Ik vind het overigens wel leuk om te melden dat ik net zoveel nummer 1-hits heb gehad als René: namelijk allebei één.” Hoe we het ook wenden of keren, het is toch opvallend dat twee van de drie Toppers Dries wel graag hadden uitgenodigd als gast. En dat, als we Dries mogen geloven, alleen René dat blijkbaar zou hebben tegengehouden. Zouden Gerard en Jeroen zich dan zomaar hebben neergelegd bij de beslissing van opper-Topper René?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Geen uitnodiging

Hoewel Dries het jammer vindt dat hij nog altijd geen uitnodiging heeft ontvangen, ziet hij dit niet als iets wat zijn carrière belemmert. ”Ach, weet je wat het is. Het zou hartstikke leuk zijn en ik heb het er al jaren over. Ik weet zeker als ik met mijn lied 'Ik Kom Eraan' die Arena binnenstap, dat de boel natuurlijk ontploft. Maar het is ook niet zo dat mijn carrière ervan om zou vallen als het nooit door zou gaan.” Dat René Froger het maar weet. Overigens laat Dries nog wel aan Party weten dat de relatie tussen hem en René de laatste jaren veel beter is. Maar blijkbaar zit het tussen de twee nog altijd niet zó goed dat René aan Dries' wens wil voldoen...

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer