Tijdschrift.nl logo
In deze uitgave

Duivels dilemma voor monique westenberg

TEKST: ROB VUURENS
FOTO’S: MARK VUURENS, RENI VAN MAREN, IMP FEATURES
Zet Monique haar vriendschap met Rox Hazes op het spel?

Tussen Rachel Hazes en haar ex-schoondochter Monique Westenberg heeft het nooit geboterd. De twee dames staan al jaren op voet van oorlog. Meermaals liet de Hazes-weduwe zich negatief uit over de ex-vriendin van haar zoon. Vorig jaar sneerde ze nog naar de moeder van haar kleinzoon André: ”Monique mag in de villa blijven wonen, rijdt in een auto die André betaalt. Ze krijgt naast alimentatie voor kleine Dré elke maand geld voor haarzelf. Daartoe is André helemaal niet verplicht, omdat ze niet getrouwd waren en er niets op papier staat.” Het zat Rachel niet lekker dat André nog steeds de vakanties voor Monique zou betalen en alle huishoudelijke kosten op zich neemt, inclusief die voor het inhuren van een werkster. Rachel zei hierover: ”Monique mankeert niets aan haar handen. Ga eens werken voor je geld, denk ik dan!” Harde uitspraken, die bij Monique verkeerd gevallen moeten zijn. Dit is de band met Rachel zeker niet ten goede gekomen, zo mag zij al jaren haar kleinzoon niet zien. Een groot verdriet voor Rachel. Maar Monique hield voet bij stuk; Rachel mocht haar rol van liefdevolle oma voor kleine André niet vervullen. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon…

’Andre heeft een ruggengraat’

André Hazes wil namelijk dat Monique Westenberg per direct stopt met de boycot van zijn moeder Rachel, zo weet Yvonne Coldeweijer. De zanger heeft zijn buik vol van de gespannen verstandhouding tussen Monique en zijn moeder. Yvonne stelt: ”André is er klaar mee! Al jaren houdt Monique hun zoontje weg bij zijn oma, omdat de band tussen haar en Rachel erg slecht is. Beiden gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar daar maakt André nu een einde aan.” André heeft Monique volgens Coldeweijer voor het blok gezet. ”Hij heeft nu aangeven dat hij zo snel mogelijk een ontmoeting wil laten plaatsvinden tussen mini Dré en Rachel (ze hebben elkaar jaren niet gezien en hij is pas vijf jaar). Hij heeft tegen Monique gezegd: ’Anders kun je een eventuele relatie tussen ons wel vergeten!’ Krijg nou wat: André met een ruggengraat! Monique heeft hiermee ingestemd om de goede vrede te bewaren. Ze wil immers nog altijd mevrouw Hazes worden en in de luxe villa blijven wonen. Binnen nu en een aantal weken gaat de verzoening dus plaatsvinden en ziet mini Dré zijn oma weer! Interessante ontwikkelingen”, aldus de juice koningin.

Vriendschap of liefde?

De eis van André heeft Monique voor een duivels dilemma gesteld. Zoals bekend is zij goed bevriend met Roxeanne Hazes. De twee lijken elkaar helemaal gevonden te hebben in de strijd tegen Rachel. Als gevolg van een ruzie tussen moeder en dochter heeft Rachel haar kleinzoon Fender ook al jaren niet gezien. Maar Monique en Rox zijn dikke vriendinnen. De meiden bezoeken elkaar regelmatig en de twee neefjes hebben dan altijd dikke pret met elkaar. Mocht Monique zich inderdaad verzoenen met Rachel, dan is het de grote vraag hoe Roxeanne hierop zal reageren. Zal een verzoening een wig drijven tussen de twee dames? Zet Monique haar vriendschap met Rox op het spel door in te gaan op de eis van André Hazes? Als ze hem niet tegemoet komt, loopt Monique kans om alles te verliezen. Want als ze de zanger tegen de haren instrijkt, kan hij er zomaar werk van maken om haar alsnog uit de villa in Berkel en Rodenrijs te zetten en is de hoop op een huwelijk met André vervlogen. Monique houdt nog altijd van de vader van haar kind, ooit mevrouw Hazes worden zou haar grote droom zijn. Dus eigenlijk staat Monique schaakmat, ze lijkt geen andere keuze te hebben dan het contact tussen Rachel en kleine Dré te herstellen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren? We houden u uiteraard op de hoogte…

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
Monique staat schaakmat. Als ze Rachel het contact met haar kleinzoon blijft ontzeggen, dreigt ze haar mede door André gefinancierde luxeleventje kwijt te raken.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer