Elke keer weer verliefd op PARIJS

Het is alweer véél te lang geleden dat we slenterden langs de Seine en een knapperig croissantje kochten bij zo’n fantastische boulangerie. En het leuke van Parijs is dat er altijd weer iets nieuws te ontdekken valt.

GEHEIME PASSAGES

Tussen de Grands Boulevards zijn in de 18e en 19e eeuw tal van overdekte passages gebouwd. Deze met glas overdekte winkelgalerijen zijn een beetje de voorlopers van onze moderne winkelcentra. De mooiste is Galerie Vivienne (1873). De ingang zit bij Rue des Petits-Champs. Andere beroemde zijn Passage des Panoramas, Passage Jouffroy en Passage Verdeau. Dé plekken om tweedehands boeken, antiek en oude postkaarten te scoren.

Zondagsgevoel

Een weekend Parijs is niet compleet zonder een ochtend struinen over een vlooienmarkt. Lastig kiezen, want de lijst met leuke markten is lang. Een minder bekende is de kleine overdekte foodmarkt op de Place d’Aligre waar op zondag op het plein ook een vlooienmarkt wordt gehouden. Laat dat nou nét de dag zijn dat het busje met verse oesters uit Normandië voor de deur parkeert bij wijnbar Le Baron Rouge en iedereen zich tegoed doet aan oesters en wijn, zittend op de lege kratjes voor de deur.

Oud, nieuw, romantisch, modern: prachtige gebouwen in overvloed
De linkeroever van de Seine is het domein van wandelaars en fietsers

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Slapen tussen toile de jouy

Het wordt steeds lastiger tussen alle fancy concepthotels nog zo’n typisch Parijs hotel met toile-de-jouy-behang te ontdekken. Dat dan ook nog betaalbaar is, terwijl het toch gewoon om de hoek ligt bij alle grote musea. Boek dan een kamer in Hôtel Chopin of Hotel Esmeralda. Nog zo’n betaalbare parel, maar dan zonder het ouderwetse behangetje is Familia Hôtel in het Quartier Latin. Voor wie net iets meer wil uitgeven is er het historische Hôtel des Saints-Pères, in Saint-Germain-des-Prés om de hoek bij het legendarische Café de Flore. hotelchopin-paris-opera.com, hotel-esmeralda.fr, familiahotel.com, paris-hotel-saints-peres.com

Flaneren is nergens zo fijn als in Parijs

Oude passages zoals Galerie Vivienne zijn een oase van rust in de drukke stad.

FOTOGRAFIE KIRSTEN DREW, CELINE YLMZ/UNSPLASH, GETTY IMAGES,AWL IMAGES, STOCKSY, IMAGESELECT, LOOKPHOTOS/BEELDIGBEELD

Dit artikel komt uit:
Libelle - Editie 10 - 2022

Libelle - Editie 10 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer