Erica: ‘De roddels zijn niet waar!’

Dat Maxime Meiland de veelbesproken islamuitspraken van haar moeder Erica steunde, kwam haar duur te staan. Meerdere bedrijven zetten hun commerciële samenwerkingen met de familie stop, waardoor de jongste Meiland-telg sindsdien aanzienlijk minder inkomsten heeft. Boze tongen beweren dat Maxime hierdoor genoodzaakt is haar Range Rover te verkopen. En dat zou niet het enige zijn... Moeder Erica vertelt ons wat er écht aan de hand is...

Regelmatig wordt door veel mensen de vraag gesteld waar Maxime Meiland het geld vandaan haalt om er zo’n luxe levenswijze op na te kunnen houden. Zo hadden Maxime en haar vriend Leroy vorig jaar maart nog maar nét hun nieuwe twee-onder-een-kapwoning in Noordwijk gekocht voor een bedrag van 734.000 euro of deze werd met de snelheid van het licht alweer verkocht aan een familielid. Binnen no time werd een andere villa aangeschaft voor maar liefst 1.250.000 euro. De reden om te verkopen was volgens Maxime ‘omdat de ruimte in de woning te beperkt was om met een gezin te kunnen leven.’ Dit argument schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Maxime wekte daarmee de indruk wel heel erg verwend te zijn.

Verlies van een ton

Natuurlijk verdient de jongste Meiland-telg goed. De Meilandjes zouden volgens insiders zo’n 50.000 euro per aflevering verdienen, waarvoor Maxime haar moeder maandelijks een factuur stuurt om haar deel op te strijken. Hoe groot dat deel precies is, is niet bekend, maar kan zo rond de 15.000 euro liggen. Overigens beweert Erica in haar biografie ‘Erica, De Motor Achter De Meilandjes’ dat het onzin is dat de familie 50.000 euro per aflevering krijgt. Ze zegt daarover: ”Ten eerste gaat het niemand wat aan hoeveel het is, en ten tweede is het geen 50.000 euro.” Voor Maxime is de realityserie echter niet haar enige inkomstenbron. Daarnaast wist de spontane blondine ook via Instagram goed geld te verdienen. Met haar ruim 500.000 volgers kan ze rond de 4500 euro per post verdienen, dus reken maar uit. Maar helaas voor Maxime is dat voorlopig verleden tijd. Doordat zij haar moeder steunde nadat die haar veelbesproken islam- uitspraken deed, zegden bedrijven als HelloFresh, Maxi- Cosi, Nivea, Emma matrassen en Hallmark de samenwerking op. En dat betekende een fikse aanslag op Maxime’s inkomsten. Het verlies wordt geschat op een ton. Een ander opmerkelijk feit is dat Maxime in haar webshop Villa Vito, waar zij kinderkleding verkoopt, momenteel korting geeft van maar liefst 25% op álle kleding, óók op de nieuw binnengekomen items! Vaak is dat een teken dat het niet bijster goed loopt... Overigens luidt de kritiek op haar webshop dat men de kleding te duur vindt en te veel Maxime’s eigen smaak. Eerder had Maxime al tegenslag met haar eigen kledinglijn Monciel. Die kleding leek te veel op de kleding van een bekende Chinese website en haar restte niets anders dan de stekker eruit te trekken. Iets wat haar naar eigen zeggen een verlies opleverde van 50.000 euro. Te hopen is dat het deze keer uiteindelijk anders uit zal pakken...

‘Chateau Bijstand’?

In hun woonplaats Noordwijk deed het gerucht de ronde dat Maxime en Leroy hun net gekochte villa van 1.250.000 euro in de stille verkoop zouden hebben gezet. Dit omdat de lasten door de wegvallende inkomsten te zwaar zouden worden. Iets wat door moeder Erica eind vorig jaar overigens nog werd ontkend. In haar biografie stelt Erica bovendien dat haar dochters prima met geld om kunnen gaan. ”Ze hadden al vroeg een rekening met een pasje. Dan gaf ik ze een bedrag per maand en was het: red je er maar mee. Als het op is, is het op. Qua uitgeven is Maxime meer zoals Martien, die kan dat goed. Maar ze verdient ook goed, dus waarom niet.” Toch zijn er tekenen dat er nu wel degelijk financiële problemen zouden zijn. Maxime heeft namelijk haar Range Rover te koop gezet voor een vraagprijs van 22.999 euro. Een insider wist Party het volgende te melden: ”De dealer heeft geen nieuwe auto’s, dus de reden tot verkoop lijkt mij echt de financiële problemen waar in onze regio ook over gesproken wordt.” In Noordwijk gaat namelijk het verhaal dat er tóch geldzorgen zouden spelen. Al kan dat natuurlijk ook uit jaloezie zijn. Uiteraard heeft Party om een reactie gevraagd, Erica Meiland laat ons weten: ”De roddels over Maxime haar financiële situatie zijn net als de roddels over haar volle lippen: niet waar. Sterker nog, Leroy en Maxime zijn al begonnen met inpakken, behang, keuken en badkamer bestellen. Begin maart krijgen ze de sleutel, dus dan gaan we ze zo snel mogelijk verhuizen met z’n allen.” Het lijkt er inderdaad op dat Erica de waarheid spreekt en dat het jonge gezin niet in de problemen zit. Van ‘Chateau Bijstand’ is (vooralsnog) geen sprake. Maxime rijdt namelijk sinds vorige week rond in een gloednieuwe Jeep, die drie keer zo duur is als haar oude Range Rover.

Volgens Erica Meiland kan haar dochter prima met geld omgaan.
In Noordwijk gaat het verhaal dat er financiële problemen zouden spelen bij de Meilandjes
Onlangs zette Maxime haar geliefde Range Rover te koop..

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 3 - 2022

Party - Editie 3 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer