Tijdschrift.nl logo
Eten, reizen, huis & tuin

Eropuit

onder redactie van anita vlaar. samenstelling en tekst: roos stalpers en fee van ’t veen.
fotografie: stef nagel (portret jaap reesema), where she goes (terra wolde).

Ticket naar de tropen

Toen P.C. Hooft in de zeventiende eeuw in het Muiderslot woonde, waren er al planten uit Afrika, Amerika en Azië. Benieuwd naar wat voor planten dat waren en hoe ze hier terechtkwamen? Bezoek dan de tentoonstelling Tropische planten in de kasteeltuin. t/m 3 september, muiderslot.nl

Van Friesland tot Vlaams Heuvelland

In Wijn in de Lage Landen neemt Meta van den Boomen je mee langs de mooiste wijngaarden van Nederland en Vlaanderen en spreekt met bevlogen wijnmakers. Inclusief leuke tips voor trips, zoals proeverijen, rondleidingen en wandelingen.

€ 34,99 (terra-publishing.com).

Naald en draad

TENTOONSTELLING GEEN WOORDEN MAAR DRADEN LAAT ZIEN HOE BORDUREN DEEL UITMAAKT VAN MODE, MAAR OOK EEN TAAL IS OM VERHALEN TE VERTELLEN.

t/m 22 oktober, wereldmuseum.nl

Buitenhotel

TERRA WOLDE IS EEN DUURZAME SLAAPPLEK IN DE NATUUR VAN FLEVOLAND. NEEM JE INTREK IN EEN YURT, BELL TENT, BOSHUISJE OF FORREST KAMER MET CANVAS DAK EN GLAZEN, OPENSLAANDE DEUREN. HALLO FRISSE BOSLUCHT! BIJ RESTAURANT POMPONIUS SCHUIF JE AAN VOOR EEN LOKALE MAALTIJD UIT EIGEN TUIN.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

terrawolde.nl

Fotomoment

Met Take this with you / Pran sa avèk ou presenteert Huis Marseille de eerste Europese tentoonstelling van de in Haïti geboren Widline Cadet. Cadet speelt met thema’s als migratie, familie en geheugen. In de tentoonstelling vormt haar werk samen met foto’s uit haar familiearchief één archief waarin verschillende tijden en generaties samenkomen.

Fotografiemuseum Huis Marseille is gevestigd in twee zeventiende eeuwse panden aan de Amsterdamse Keizersgracht. t/m 22 oktober, huismarseille.nl

Agenda

24 t/m 26 augustus Aan de Zevenhuizerplas is het feest, nu CuliNESSE er neerstrijkt met een programma dat tot de nok toe is gevuld met muziek, cultuur en culinair lekkers van de crème de la crème van Rotterdam. Een vrolijk festival om samen met de (klein)kinderen van te genieten.

culinesse.nl

25 en 26 augustus Voor Festival Strand ga je naar het strand van de Haarrijnse Plas in Utrecht Leidsche Rijn. Wie terug wil naar de jaren 90 gaat er op vrijdagavond dansen. Heb je meer zin in de hits van nu, kom dan op zaterdag, als o.a. Jaap, Di-rect en de Edwin Evers Band op het podium staan.

festivalstrand.nl

26 augustus Midden op de Veluwe, rondom de uitkijktoren bij het Kootwijkerzand wordt het gratis cultureel festival Theater op ´t Zand gehouden. Een magisch mooie plek voor theater, acrobatiek, workshops en muziek in het filmische zandlandschap.

theateroptzand.nl

25 t/m 27 augustus: Tijdens Spoffin transformeert Amersfoort in één groot openluchttheater. En word je in het charmante stadshart getrakteerd op muziek, dans en circustheater van nieuwe talenten en vedettes.

spoffin.nl

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer