Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Eva vertrouwt op haar buikgevoel

DOOR GUIDO DEN AANTREKKER
FOTO’S EDWIN SMULDERS

Als het gaat om haar tv-carrière vertrouwt Eva Jinek (45) op haar buik. Die is de afgelopen week extra in beweging geweest – letterlijk en figuurlijk. Niet alleen verwelkomt Eva met levenspartner Dexter van der Voorn en hun 4-jarige zoontje Pax een tweede kind, deze zo gewenste baby schopt ook haar toekomst als talkshowhost enigszins in de war: Eva tekende een vierjarig contract bij Avrotros, om een programma te gaan presenteren over cultuur en actualiteit. Daarmee verlaat ze RTL4, waar ze een jaarsalaris verdiende dat kon oplopen tot 1,4 miljoen euro. Bij Avrotros zal dat voor haar presentatiewerk een stuk minder zijn; daar kan Eva maximaal de zogenaamde Balkenendenorm verdienen, thans 223.000 euro per jaar. Haar vaste producent, de alom geroemde Ewart van der Horst (zie foto) die ooit RTL Boulevard en De Wereld Draait Door verzon en groot maakte, maakt momenteel met zijn bedrijf PilotStudio alle RTL-talkshows, zoals Jinek, Beau en Renze. Kort nadat Eva haar vertrek bekendmaakte, zocht ze Ewart en het redactieteam op in Amsterdam, waarvan Story getuige kon zijn. Daar legde Eva uit dat ze zoals altijd vertrouwde op haar buikgevoel, en na een aantal slapeloze nachten besloten had de overstap te wagen. Maar eerst kan Eva gaan genieten van haar zwangerschapsverlof; ze wordt niet eerder dan komend voorjaar op tv terugverwacht.

Baby is het belangrijkst

Voordat Eva haar besluit openbaarmaakte, sprak ze haar vaste RTL-producent Ewart van der Horst.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer