Tijdschrift.nl logo
rubrieken

Extra handjes voor Schiphol

FOTO: ANP/JEROEN JUMELET

Dit is uitstekend nieuws! Naar aanleiding van alle ellende op de Hollandse luchthavens van vorig jaar is er een ‘security lane’ geopend op het MBO College Airport in Hoofddorp. Je zou denken dat de beelden van al die eindeloze wachtrijen jongeren zouden afschrikken, maar volgens schooldirecteur Philip Mol heeft de opleiding tot luchthavenbeveiliger juist aan populariteit gewonnen. ‘Jongeren zijn heel wendbaar, die zien gewoon dat perspectief,’ zei hij tegen NH Nieuws. ‘Dat optimisme zit misschien ook wel in de jeugd. Die zijn niet zo pessimistisch als volwassenen vaak zijn.’ Werkgelegenheid is er in ieder geval genoeg. Schiphol wil in de meivakantie 850 nieuwe securitymedewerkers in dienst nemen. De opleiding duurt tien maanden, iedere maand komen er zo’n vijftig studenten van school met een diploma. Maakt u zich geen zorgen, deze nieuwe praktijkruimte is niet bedoeld om te leren hoe je bagage scant of op een lopende band zet, maar om bijvoorbeeld problemen met lastige reizigers te kunnen simuleren. We kunnen niet wachten om in de zomervakantie te kijken of deze investeringen hun vruchten afwerpen. Hopelijk is het lachen deze aanstaande beveiliger dan nog niet vergaan.

Lees meer

Alle artikelen
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer
Fit & focused
V'GAN

Fit & focused

Hoe kom je aan je eiwitten? Wat eet je om geen tekorten op te lopen? Sporters gedijen toch zeker het beste op salades met broccoli en kip? Als vegan hoor je deze vragen vast weleens voorbij komen - zeker als je er een actief leven op nahoudt. Gelukkig bewijzen heel wat (top)sporters dat een plantaardig eetpatroon juíst veel energie kan geven. Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en personal trainer Nanneke Schreurs weet er alles van en leert ons graag bij. Lees mee.

Lees meer
INSIDERS WETEN HET ZEKER: ‘André en Monique gaan trouwen!’
Party

INSIDERS WETEN HET ZEKER: ‘André en Monique gaan trouwen!’

André Hazes is helemaal klaar met het geruzie in zijn familie. Hij bemoeit zich dan ook niet met de erfenisstrijd tussen zijn zus Roxeanne en moeder Rachel. De zanger richt zich liever op positieve zaken: zoals zijn comeback bij ‘Holland Zingt Hazes’. Zijn eerste optreden sinds hij afkickte van harddrugs maakte overduidelijk veel emoties los. De zanger deed namelijk een ontroerende liefdesverklaring aan zijn ex Monique. Insiders weten het nu zeker: ‘Monique en André gaan trouwen!’.

Lees meer
Politica wordt al maandenlang streng beveiligd BZV-boerin Bertie Steur in angst om ernstig bedreigde Caroline van der Plas
Story

Politica wordt al maandenlang streng beveiligd BZV-boerin Bertie Steur in angst om ernstig bedreigde Caroline van der Plas

Het leven van BBB-politica Caroline van der Plas (55) wordt al enige tijd beheerst door bedreigingen. Deze zijn van dien aard dat ze continu moet worden beveiligd. Grote bijeenkomsten durft ze al niet meer bij te wonen. Caroline had afgelopen zaterdag graag naar het boerenprotest – vanwege het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren – in Den Haag willen gaan, maar deed dat niet. ‘Er zijn een aantal dingen gebeurd waardoor ik mij op dit moment niet veilig genoeg voel om in zo’n massale publieksbijeenkomst op een podium te gaan staan,’ liet ze vorige week in Vandaag Inside weten. Diezelfde dag was ze wel bij een debat in Veenendaal aanwezig. Tot ieders verbazing, ook die van haar beveiligers, stapte ze plotseling van het podium af omdat er in het…

Lees meer
En nóú even aandacht voor de vróúw
Margriet

En nóú even aandacht voor de vróúw

Al jaren blijkt uit onderzoeken dat het voor vrouwen moeilijker is om de juiste medische zorg te krijgen, want de meeste zorg is nog steeds gebaseerd op het mannenlichaam. Vier weken lang besteden we in margriet aandacht aan vrouwen en gezondheid. Deze week: de stand van zaken.

Lees meer