Geeft Amalia nu al haar droom op voor de liefde?

(FOTO EDWIN SMULDERS)
Stage in Utrecht

Na veertien jaar in de schoolbanken waar ze naar eigen zeggen ‘van heeft genoten’, zou dit het jaar van het grote avontuur worden voor kroonprinses Amalia (18). In haar zogenoemde tussenjaar zou zij dingen gaan doen die ‘later misschien niet meer kunnen’ als de gouden kooi langzaam maar zeker voor haar dichtklapt. Eén van de vurige ambities die ze formuleerde was het lopen van stages bij internationale bedrijven. Op het moment dat Amalia deze wens uitsprak – koningsdag vorig jaar – was het nog de vraag in hoeverre dit mogelijk zou zijn vanwege de coronacrisis. Nu de maatregelen in het overgrote deel van de wereld alweer een tijdje opgeheven zijn, ligt de weg naar een mooie stage in het buitenland weer open. Maar daar blijkt de prinses vooralsnog geen gebruik van te maken. Vorige week werd immers duidelijk dat ze heeft gekozen voor een stage bij het Oranje Fonds. Op meerdere manieren dicht bij huis. De stichting zetelt in Utrecht en was in 2002 het nationaal huwelijksgeschenk aan haar ouders Willem-Alexander en Máxima. Natuurlijk is er niets mis met een stage bij deze stichting die financiële hulp verstrekt aan verenigingen en stichtingen door heel Nederland, maar erg internationaal is het niet. Ervan uitgaande dat Amalia destijds niet doelde op een stage bij een internationaal bedrijf in ons land, lijkt ze haar ambities dus behoorlijk te hebben bijgesteld. Dat zou te maken kunnen hebben met Isebrand Kaldewei (19). Nadat Story exclusieve beelden van Amalia en een jongeman in romantisch New York had gepubliceerd, werd duidelijk dat het Isebrand is die het hart van de prinses lijkt te hebben veroverd. Isebrand studeerde tussen 2018 en 2019 aan The Stony Brook School in New York, en studeert en woont momenteel in Tilburg waar hij in 2024 zijn diploma hoopt te halen. Betrekkelijk dicht bij Amalia dus, die daarmee een uitstekende reden heeft om in Nederland te blijven. Daarmee neemt ze natuurlijk wel het risico dat ze later spijt krijgt van wat ze nu nalaat te doen. Maar iedereen die ooit écht verliefd is geweest, zal snappen dat dit argument bij Amalia in deze fase aan dovemansoren gericht is.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 13 - 2022

Story - Editie 13 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer