Gordon begint nieuw leven in Dubai met zijn Jeffrey

Gordon (53) is klaar met Nederland. Alle kritiek en haatberichten zijn hem te veel geworden. De kogel is door de kerk: met zijn geliefde Jeffrey de Visser (25) begint hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven – in Dubai.

Gordon huurt al een penthouse op een van de (kunstmatig aangelegde) palmeilanden voor de kust van Dubai, maar gaat er nu een villa kopen.

Eerst zien, dan geloven! Dat was een veel gehoorde reactie toen Gordon meedeelde dat hij naar Dubai ging verhuizen. Hij roept immers wel vaker wat. Maar het emigratiebericht bleek menens. ‘Morgen mijn visum halen,’ schreef hij op 15 september onder een Instagramselfie. ‘En dan onderweg naar het grootste avontuur uit mijn leven.’ Gordon huurt al een jaar een strandpenthouse op een palmeiland voor de kust van Dubai, maar gaat er een villa kopen. ‘Een grote stap, maar een heel bewuste keuze,’ vertelt Gordon in Dag Allemaal. De verhuizing is sowieso goed voor zijn diabetes. Gordon zegt namelijk een gezonder leven te gaan leiden met minder stress. Hij heeft altijd geweten dat hij zou emigreren.

Gordon en Jeffrey in Dubai, waar ze zich er g gelukkig voelen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

‘Omdat ik echt iemand ben voor het buitenland, de zon en de cultuur.’ Al had Gordon verwacht dat hij zich ooit definitief in Zuid-Afrika zou vestigen, waar hij al 26 jaar een huis heeft. ‘Maar het is daar ook niet veilig.’ En dat is de hoofdreden dat Gordon Nederland nú verlaat: hij voelt zich hier niet meer op zijn gemak sinds hij vorig jaar september in Amsterdam het slachtoffer was van een thuisoverval. ‘Ik ben er nog steeds niet helemaal oké mee en heb af en toe therapie nodig.’ Het gaat echter beter sinds hij heeft besloten te emigreren. Al vindt hij het wel triest dat de thuisoverval daar de hoofdreden van is. Maar er speelt meer: Gordon snakt naar rust. Het overal worden aangesproken, het continu met fans op de foto gaan... Hij doet het allemaal, maar voor hem is het nu belangrijk een plek te creëren waar hij tot zichzelf kan komen. Er was een tijd dat Gordon genoot van zijn bekendheid, maar na dertig jaar is die voor hem vooral een belemmering. Helemaal sinds hij door de komst van social media onder een vergrootglas zegt te liggen. Hij hoeft heus niet door iedereen aardig gevonden te worden. Maar Gordon vindt dat er een grens wordt overschreden als hij wordt bedreigd of als iemand oproept tot homohaat of andere discriminerende dingen gaat zeggen. ‘Daar moet regelgeving voor komen.’ Gordon hechtte nooit veel waarde aan de bedreigingen, maar dat is veranderd sinds recentelijke gebeurtenissen, zoals de moord op Peter R. de Vries. Gordon noemt het beangstigend. De types die denken anoniem de meest vreselijke berichten te kunnen schrijven, verafschuwt hij. De presentator heeft zes personen aangeklaagd, het politieonderzoek is gaande. ‘Ik ben altijd vrolijk en doe geen vlieg kwaad. Het is triest en bizar dat ik bij sommige mensen gevoelens oproep van haat. Maar goed, ik heb er genoeg van, daarom ga ik hier dus weg.’

Hij wordt zelfs voor pedofiel uitgemaakt

Pijnlijk

Gordon is niet bang dat hij zijn vrienden en familie gaat missen: met de hedendaagse techniek is veel mogelijk. Bovendien zal hij voor zijn tv-werk veel op en neer vliegen. In Dubai heeft hij al sociale contacten. Of zijn geliefde Jeffrey permanent bij hem zal zijn? ‘Daar wil ik liever niet over uitweiden.’ Maar dat Gordon hoteldebotel is van de Haagse warenhuisverkoper met wie hij nu twee maanden een relatie heeft, is overduidelijk. ‘Ik dacht: ik ga niet meer voor zo’n jonge kerel, dat schiet niet op. Maar op liefde staat geen leeftijd,’ zegt Gordon in Dag Allemaal. Ogenschijnlijk mag hij dan een olifantshuid hebben, te moeten lezen dat hij pedofiel zou zijn, raakt hem enorm. Het weerhoudt Gordon en Jeffrey ervan hun verliefdheid van de daken te schreeuwen. Het voelt in elk geval heel goed. ‘Maar je kunt nooit in de toekomst kijken,’ weet Gordon, die lyrisch is over Jeffrey. ‘Hij is fantastisch, innemend en vooral ook toekomstgericht. Hij staat ervoor open om het avontuur met mij aan te gaan.’ Gordon doelt daarmee ook op zijn plannen: businessformules ontwikkelen voor bedrijven en huizen inrichten. Of hij niet vreest voor homohaat? ‘In Dubai is homo zijn verboden, maar het wordt wel gedoogd. Er wonen daar zoveel homo’s, er zijn ook gayclubs,’ aldus Gordon in Dag Allemaal. ‘Misschien zal het even raar zijn dat ik de hand van mijn vriend niet kan vasthouden op straat, maar dat is geen ramp.’ Belangrijker vindt Gordon het dat hij er anoniem kan leven, ook voor Jeffrey. Hij heeft immers partners gehad die het uitmaakten vanwege die eeuwige schijnwerpers. ‘Heel pijnlijk, maar ik begreep het wel. Om ‘het vriendje van’ te zijn, moet je sterk in je schoenen staan, hoor.’

FOTO’S EDWIN SMULDERS, GETTY IMAGES, INSTAGRAM

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 39 - 2021

Story - Editie 39 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Ze riepen: rot op naar je eigen land’
Mezza

‘Ze riepen: rot op naar je eigen land’

Als twaalfjarige Woonde ze eenzaam en alleen in Leiden. Ze zwierf over straat, werd moeder van vier kinderen en belandde uiteindelijk in de Amsterdamse gemeenteraad. En nu is KARInA SCHAAPMAN (61) wereldberoemd dankzij haar kinderboekenserie Het Muizenhuis. ‘Ik gun elk kind een leven waarin het zich veilig, warm en geliefd voelt.’

Lees meer
‘Ik dacht dat mijn pech erop zat’
Flair

‘Ik dacht dat mijn pech erop zat’

In 2020 werd de grond onder de voeten van presentatrice Chimène van Oosterhout (57) weggeslagen: voor de derde keer kreeg ze de diagnose borstkanker. De eerste twee keer hield ze het stil, nu is ze er wel open over. “Ik haal er kracht uit dat ik anderen kan helpen met het pad dat ik aflegde.”

Lees meer
‘Wat een snoepwinkel is Tinder’
Weekend

‘Wat een snoepwinkel is Tinder’

Angela Groothuizen keek wel even vreemd op toen haar man Rob haar na een relatie van 30 jaar ineens vertelde dat hij liever alleen was. Ze besloten apart van elkaar te gaan wonen en zijn sindsdien meer vrienden dan geliefden. Vandaar dat Angela besloot zich aan te melden bij Tinder. ’Sindsdien swipe ik me suf.’

Lees meer
‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’
Mijn Geheim

‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’

Intens blij was Tara (29) toen ze zo’n zes jaar geleden een borstvergroting kreeg. Tot het de boosdoener bleek van haar lange waslijst aan lichamelijke klachten: door de lekkende siliconenimplantaten kwamen er gifstoffen in haar lichaam terecht. Of haar gezondheid blijvende schade heeft opgelopen, kan alleen de tijd uitwijzen. “Ik wil vrouwen waarschuwen en ze ervan overtuigen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn.”

Lees meer
Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’
Flair

Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’

In het coronajaar waarin ze niet kon optreden, was er gelukkig wel veel televisiewerk voor zangeres Samantha Steenwijk (35). Daarnaast schreef ze een stapel liedjes, want ze wilde zich vooral nuttig maken. “Stilzitten is niks voor mij. Ik vond dat er ook iets goeds moest voortkomen uit zo’n vreselijk jaar.”

Lees meer