Tijdschrift.nl logo
TIJD VOOR JEZELF

Ha lekker weekend

Van iets leuks doen in het weekend wordt iedereen blij. Buiten de deur of lekker thuis met een fijn boek, serie of podcast.

Naar buiten

KRUIDENWANDELING Brandnetel reinigt het lichaam en bladeren van de paardenbloem doen het net zo goed in een voorjaarsalade als rucola. Ga met een kenner mee op zoek naar heilzame kruiden in de Loonse en Drunense Duinen en leer wat er allemaal groeit en bloeit in dit gebied. 13 mei, natuurmonumenten.nl

3 x FOODFESTIVALS

Vegan snacken met ambachtelijk bier en daarna een rondje in de zweefmolen. Deze foodfestivals wil je niet missen.

Lepeltje Lepeltje

Culi en cultuur gaan hand in hand bij Lepeltje Lepeltje met tussen de foodtrucks een groot podium met live muziek. Op de ambachtelijke markt scoor je allerlei leuks en lekkers voor thuis..

T/m 25 juni op verschillende plekken in het land, lepeltje-lepeltje.com

TREK

De foodtruck-karavaan van TREK reist deze zomer langs acht stadsparken in het land, onder andere in Rotterdam, Maastricht en Nijmegen. Geniet hier van heerlijk eten én van theater, kleinkunst en muziek.

T/m 2 juli op verschillende plekken in het land, festival-trek.nl

Rollende keukens

Van pasta tot poffertjes en van roti tot sushi, tijdens dit foodfestival verandert het Amsterdamse Westergasfabriekterrein in één groot openluchtrestaurant met live muziek.

Van 17 t/m 21 mei, rollendekeukens.amsterdam

PODCAST CARICE & HALINA

De vriendschap tussen Carice van Houten en Halina Reijn heeft het zwaar. De één woont in Amsterdam, de ander in New York. Met een tijdsverschil van zes uur en een drukke agenda schieten hun gesprekken over dagelijkse beslommeringen en grote levensvragen erbij in. Wat doe je dan? Dan maak je een podcast waarin dat allemaal een plek krijgt.

Te beluisteren via de bekende podcast-apps

De deur uit naar…

een expo

HET OOG VAN JAN VETH

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Avant-gardekunstenaar, portretschilder, tekenaar en schrijver: Dordtenaar Jan Veth (1864-1925) was het allemaal. Hoogste tijd dus voor een grote overzichtstentoonstelling van de meester van de portretten. Naast museumfavorieten zijn er ook onbekende werken uit privécollecties, schetsboeken, brieven en foto’s uit het archief van de kunstenaar te zien. T/m 3 september, dordrechtsmuseum.nl

het theater

DORIAN

De nieuwe dansvoorstelling Dorian is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray. De ijdele Dorian Gray blijft voor altijd jong en knap, terwijl de afbeelding op zijn schilderij ouder wordt. Deze eigentijdse voorstelling is licht thrillerachtig en een meeslepende mix van hiphop en ballet die ook aansprekend is voor een jonge doelgroep.

Van 11 mei t/m 16 juni, operaballet.nl

de bios

DALVA

De 12-jarige Dalva woont alleen met haar vader en gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw. Zelf ziet ze daar geen kwaad in. Als de politie op een avond het huis binnenvalt, wordt zij onder jeugdbescherming geplaatst. Eerst snapt Dalva niet waarom ze zo ruw van haar vader wordt weggerukt, maar gaandeweg begint zij te begrijpen dat de liefde die zij met haar vader deelde ongezond was. Vanaf 4 mei in de bioscoop

JAN VETH, PORTRET VAN KLAZINA CHRISTINA BOXMAN-WINKLER, 1906, MARTA SYRKO

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer