Tijdschrift.nl logo
TIJD VOOR JEZELF

Ha lekker weekend

Van iets leuks doen in het weekend wordt iedereen blij. Buiten de deur of lekker thuis met een fijn boek, serie of podcast.

3x THEATERFESTIVALS

Op het randje van de zomer staan deze drie theaterfestivals nog op het programma.

Theater op ’t Zand, Kootwijk

Het intieme theaterfestival op Het Kooterwijkerzand vindt plaats op een zandverstuiving. Het eendaagse festival is gratis toegankelijk. Wat er deze zomer te zien is, was bij het ter perse gaan van deze Libelle nog niet bekend. Maar houd de website in de gaten, want het is altijd de moeite waard!

26 augustus, theateroptzand.nl

Zeeland Nazomerfestival

In Zeeland kun je genieten van muziek en theater. In Domburg worden op één avond drie stukken van Henrik Ibsen gespeeld. En in ’s Heer-Hendrikskinderen kun je luisteren naar een ode aan de verbeelding door Giovanni Brand, ‘de zanger zonder volk’.

Van 25 augustus t/m 2 september, theaterproductiehuiszeeland.nl

Cultura Nova, Heerlen

Tijdens het jaarlijkse cultuurfestival van Heerlen staan maar liefst twaalf openluchtfilmvoorstellingen op het programma. Maar het wordt ook een avond vol Colombiaanse folklore in de Spiegeltent en een kleurrijke openingsvoorstelling van de Franse circustheatergroep Gratte Ciel.

Van 25 augustus t/m 3 september, cultura-nova.nl

Naar buiten

AVONDWANDELING

Vaak zijn natuurgebieden na zonsondergang gesloten, maar op zaterdag 26 augustus tijdens de Zwoele Zomeravond Wandeling langs de Ankeveense Plassen (6 km) mag je blijven tot zonsondergang, het vogelgezang verstomd is en de eerste vleermuizen rondcirkelen. Ook in het donker valt er van alles te horen en te ruiken. Wist je dat veel bloemen en planten ’s nacht insecten lokken met zoete geuren? natuurmonumenten.nl

PODCAST

DE EERSTE PERSOON

Nergens komt de geschiedenis dichterbij dan in ooggetuigenverslagen. In de achtdelige podcastserie De eerste persoon onderzoeken journalisten Pieter van Os en Julie Blussé de kracht van dit soort persoonlijke verslagen. In iedere aflevering staat een boek centraal. Zo praat Roxane van Iperen over Het Achterhuis van Anne Frank. Waarom groeide juist het dagboek van Anne Frank uit tot het bekendste ooggetuigenverslag van de Tweede Wereldoorlog?

‘Hier zijn geen vreemden, slechts vrienden die je nog nooit hebt ontmoet’
William Butler Yeats (1865-1939)

De deur uit naar…

een concert

HET MAANLICHTCONCERT

Het Weekend van de Romantische Muziek onder de Euromast in Rotterdam opent op 19 augustus met een Maanlichtconcert, met o.a. harpist Remy van Kesteren. En op zondag Trio Rusanovsky met volksliederen, de dichtende musicus Nicolas van Poucke en Solune, met een hommage aan het Franse chanson en een Wiegeliedjesconcert voor ukkies. weekendvanderomantischemuziek.nl

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

een expo

VROUWEN AAN HET FRONT

Een afrekening met het beeld dat oorlogsfotografie een mannenzaak is. Er zijn tal van vrouwen die naar het front reisden om verslag te doen. Ze hielden zich staande in gevaarlijke situaties. ‘Just treat me like one of the boys’ is een de uitspraak van fotograaf Lee Miller, die met de geallieerde troepen meereisde en getuige was van de bevrijding van gevangenen uit concentratiekampen. fotomuseumdenhaag.nl

de bios

FOREVER

Als Egon en Maren hun zoon verliezen, staat hun leven stil. Verlamd door verdriet lijken ze dochter Lily en haar gevoelens te vergeten. Alle drie de gezinsleden rouwen op een totaal verschillende manier, en dat zorgt voor afstand en eenzaamheid. In deze ontroerende dramafilm zien we hoe ze proberen het leven weer op de rit te krijgen. Langzaam wordt duidelijk dat een einde ook een nieuw begin kan zijn. Nu in de bioscoop

MOET JE ZIEN

AND JUST LIKE THAT

Sinds deze zomer kun je kijken naar seizoen 2 van And Just Like That, de spin-off van Sex and the City. Carrie (Sarah Jessica Parker) rouwt nog altijd om Mr. Big als onverwacht haar oude liefde Aiden (John Corbett) zijn opwachting maakt. Moesten we Samantha (Kim Cattrall) in seizoen 1 missen, dit seizoen duikt ze wel op, al is het maar in één scene.

Te zien via HBO Max

FOTOGRAFIE: EEN EXPO: © GERDA TARO/INTERNATIONAL CENTER OF PHOTOGRAPHY NEW YORK, PODCAST: PORTRET ROXANNE VAN IPEREN: DORIAN JURNE, PORTRET PRESENTATOREN: ROELSIE BRAND

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer