Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Haar tranen om verbroken relatie met Gerard Piqué zijn gedroogd ‘Nieuwe liefde voor bedrogen Shakira’

Om het liefdesbedrog van oud-voetbalprof Gerard Piqué écht achter zich te laten, is Shakira met haar twee zonen van het Spaanse Barcelona naar het Amerikaanse Miami Beach verkast. Maar dat is niet de enige reden van de verhuizing...

DOOR JOËL POLLEMANS
FOTO’S BRUNOPRESS, INSTAGRAM

Shakira (46) is sinds haar megahit Whenever, Wherever uit 2001 een van ’s werelds meest succesvolle ‘latinpop-vertolksters’, maar op het amoureuze vlak is ze beslist géén uitblinker. Vorig jaar zomer strandde haar relatie met exvoetbalprof Gerard Piqué (36). Afgelopen week heeft de van oorsprong Colombiaanse zangeres weer een stap gezet om zich nog meer van hem los te weken. Op Instagram schreef ze dat ze met hun zonen Milan (9) en Sasha (7) naar Miami Beach is verhuisd. En daarmee is ze voorgoed vertrokken uit het Spaanse Barcelona. ‘De stad waar ik heb geleerd dat vriendschap ongetwijfeld langer duurt dan liefde.’ De popster had met gemengde gevoelens haar koffers gepakt. ‘Ik vestigde me in Barcelona om mijn kinderen stabiliteit te geven, dezelfde stabiliteit in een andere hoek van de wereld met familie, vrienden en de zee. Nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de zoektocht naar geluk.’ Echter, niet alleen het welzijn van haar jongens zou de reden van de emigratie zijn. Volgens de Spaanse nieuwssiteOK Diario zou Shakira sinds enkele maanden een nieuwe geliefde hebben in Miami Beach, en vooral vanwege hem haast hebben gemaakt met de verhuizing. Er wordt niet onthuld om wie het zou gaan. Dus of Shakira werkelijk voor de liefde versneld uit Spanje is vertrokken? Ze heeft in elk geval een dikke streep gezet onder het liefdesdrama met Gerard. Voor de tweede keer zag ze een langdurige relatie sneuvelen. Vrijwel gelijktijdig met haar doorbraak ontmoette de destijds 24-jarige Shakira de drie jaar oudere Antonio de la Rúa, zoon van de gewezen Argentijnse president Fernando de la Rúa. Ze verloofden zich snel, maar trouwden nooit. Tien jaar later schreef Shakira op haar website dat ze tijdelijk uit elkaar waren om te kunnen groeien als individu. Ze ging niet in op het gerucht dat ze iets zou hebben met toenmalig FC Barcelona-speler Gerard Piqué, met wie ze was gespot. Niet veel later bleken zij inderdaad een geheime relatie te hebben! Antonio was rázend, en eiste miljoenen. Hij noemde zichzelf in de rechtbank ‘de voornaamste persoon van haar managementteam en het businessplan dat Shakira leidde naar blijvend financieel succes’. Maar Shakira kon een e-mail tonen, waarin Antonio had geschreven: ‘Jij bent de enige eigenaar’, refererend aan een contract dat ze in 2006 samen hadden opgesteld. Antonio kon een miljoenenvergoeding dus vergeten!

Zangeres haalt keihard uit naar rivale

Gerard Piqué met zijn nieuwe liefde Clara Chia Marti.

Wraak

Shakira’s relatie met Gerard werd alleen maar nóg hechter. Ze wijdde in 2017 zelfs haar album El Dorado aan hem. ‘Gerard is mijn grote muze. Nooit zal ik een andere man meer liefhebben.’ Ze had Gerard ontmoet op het WK van 2010, waar ze de openingsceremonie verzorgde. Tijdens de borrel stapte ze op hem af, en op de dansvloer sprong de vonk over. ‘Maar ik zie mezelf niet in een trouwjurk, kinderen wil ik echter wél.’ Ze leidden een gelukkig gezinsleven. Deels op haar landgoed in Miami Beach, deels in zijn huis in Barcelona. Tot begin vorig jaar leek alles koek en ei. Toen Gerard zijn 600e wedstrijd had gespeeld bij FC Barcelona schreef Shakira nog op Instagram: ‘Je bent gemaakt van een materiaal dat alleen God kent.’ Echter, begin juni schreven ze in een verklaring: ‘Het spijt ons te moeten bevestigen dat we uit elkaar gaan.’ Vlak daarvoor ging al rond dat Shakira zou hebben ontdekt dat Gerard vreemdging met evenementengastvrouw Clara Chia Marti (23). Shakira zweeg daarover, maar bezong haar liefdesfrustraties later in een ‘wraaknummer’, met zinnen als: ‘Ik wens je veel geluk met mijn zogenaamde vervanging. Je ruilde een Ferrari in voor een Twingo. Je ruilde een Rolex voor een Casio.’ Gerard reageerde daarop door bij een training in een Twingo te arriveren. En hij sloot een sponsordeal met Casio. ‘Dit is een horloge voor het leven,’ zei hij in een podcast van Kings League, zijn nieuwe voetbalformat. Een paar weken geleden haalde Shakira in een tv-interview nog eens uit naar liefdesrivale Clara. ‘Er is een speciale plek in de hel gereserveerd voor vrouwen die andere vrouwen niet steunen.’ Maar Shakira lijkt zich nu vooral op zichzelf te richten. ‘Er zijn dromen die kapotgaan. Ik moet de stukjes oprapen en mezelf weer in elkaar zetten én een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Ik ben altijd behoorlijk emotioneel afhankelijk geweest van mannen. Tegenwoordig ben ik in mijn eentje voldoende.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Maar of dát nog klopt?

Shakira verkaste met zonen Milan en Sasha van Barcelona naar Miami Beach.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer