Tijdschrift.nl logo
Celebrity

Hare Koninklijke Blootheid

Het is altijd weer even wennen voor royals, een (nieuw) familielid dat niet vies is van een selfie of twintig. Zo’n Insta-fan in het paleis geeft soms meer prijs van het koninklijk leven (en het eigen lijf) dan men gerieflijk vindt.

ELLA VERMEULEN

Noorse Marius met model/actrice Julia. De vriendin die hierna kwam, was influencer Nora.

Het was model en actrice Juliane Snekkestad (foto linkerpagina: eerste twee, bovenste rij) die de Noorse royals op scherp zette. Juul - beeldschoon en wulps - was vier jaar met Marius, de zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit. Marius heeft geen titel, maar behoort wel tot de Noorse koninklijke familie. En het was zo dik aan tussen de tortels dat Juliane feestdagen en vakanties met hen doorbracht, keurig in klederdracht bij religieuze momenten verscheen en vertelde dat de koninklijke familie “heel aardig en heel gewoon” was. Het stel leerde elkaar kennen in Los Angeles, waar Marius wat rondlummelde onder het mom van studeren en zij rondhobbelde voor een Playboyshoot - een teken dat Juliane niet verlegen is. Als model in dit genre moet je jezelf wel kunnen verkopen, dus dat ze van het hof het advies kreeg geen heel sexy kiekjes meer te plaatsen, schuurde behoorlijk met haar businessmodel. Snekkestads manier om de royals tegemoet te komen, was haar Instagramaccount met 51.000 volgers op privé zetten. Dat bood haar nog plenty gelegenheid om pikante kiekjes te laten uitlekken zonder dat ze er op kon worden aangesproken.

REALITY NORA

De relatie beklijfde niet en net toen de Noren opgelucht wilden ademhalen, kwam Marius thuis met zijn nieuwe vlam: influencer Nora Haukland, (foto linkerpagina: derde op de bovenste rij) zo mogelijk nog minder ingetogen dan Snekkestad. Nora deed mee aan realityserie ‘Love island’, ze bedient haar 70.000+ volgers op persoonlijke kiekjes online (gek genoeg blijven haar bovenste knoopjes nooit goed dicht zitten) en is dol op rode lopers en uitdagende bikini-foto’s. Ook zij heeft inmiddels welwillend haar Insta op privé gezet, net als bij Juliane heeft dit met zoveel volgers weinig zin: een screenshotje is snel gemaakt en gedeeld. “We hebben geprobeerd het stil te houden, maar wat kun je doen?” zegt Nora over haar relatie met Marius. “Mijn liefdesleven is heel erg leuk. Hij is een ongelofelijk goede kerel, ik ben heel blij dat ik hem heb ontmoet.” Of het iets zal worden, valt nog te bezien, maar niets is onmogelijk. Bij de buren in Zweden zijn ze bijvoorbeeld zo goed als vergeten dat prinses Sofia ooit Miss Slitz 2004 was, in een minuscuul bikinibroekje met een boa constrictor poseerde en als ‘glamourmodel’ meedeed aan de realityshow ‘Paradise hotel’. “Er is veel over geschreven,” zegt ze bij haar verloving. “Heel saai, het is tien jaar geleden, ik doe nu andere dingen. Maar ik heb er geen spijt van: alle ervaringen dragen bij aan de vorming van een mens, hoewel ik dat soort dingen nu niet meer zou doen.”

WILDE JAREN

Sofia (foto links, derde op de tweede rij) had geluk dat haar wilde jaren zich afspeelden voor de sociale media groot werden. (Facebook en Twitter vanaf 2006 en Instagram pas rond 2012.) Haar notoire momentjes zijn hooguit vastgelegd door wat tabloids en toen het rond 2010 serieus werd met prins Carl Philip, had ze haar leven al aardig opgeschoond. Als prinses van Zweden en hertogin van Värmland heeft ze bovendien tot nu toe een foutloos parcours gelopen, dat helpt enorm om de sloeriesessies - spraytan, tattoo, reetveter - naar de achtergrond te laten verdwijnen. Meghan (foto rechterpagina: eerste kolom, verticaal), hertogin van Sussex, heeft die goodwill niet. Toen ze nog als actrice Meghan Markle door het leven ging, had ze een bloeiend online bestaan met lifestyleblog The Tig. Daar was niets op aan te merken: zonnige kiekjes van haar fabulous bestaan, recepten, wijn, zelfbevestigende quotes in de categorie ‘teiltje’, hooguit een paar bananen die lepeltje-lepeltje lagen als knipoog naar haar opbloeiende relatie met Harry. Het was dermate niet-aanstootgevend dat niemand begreep waarom de site op zwart ging, tot in oktober 2017 haar relatie met ZKH bekend werd en een verloving al snel volgde.

Marius, zoon van de Noorse kroonprinses, met een tijger op zijn borst en aan zijn arm: 'Love island'-winnares Nora.

Sofia, de huidge prinses van Zweden nam iedereen in de armen: van haar toenmalig liefje van 'Love island' tot een creepy slang.

OPSCHOONACTIE

Nu had Meghan, die niet dom is, al wel bij het woord ‘prins’ haar tijdlijn razendsnel opgeschoond, toen niemand nog vermoedde dat ze wereldberoemd zou worden. En in 2017 werkte een team van het paleis heel hard om rondzwervende beelden die een minder chique indruk van Meghan boden, offline te krijgen. Wat overbleef, waren wat rode loperkiekjes die misschien een beetje hungry oogden, maar waar niets op aan te merken viel. Nu kan zelfs Buckingham Palace niet alles offline krijgen, waardoor Meghan alsnog hardnekkig wordt achtervolgd door de hashtag ‘yachtgirl’. Een Hollywood-term voor knappe jonge vrouwen die in luxe kunnen leven door zich beschikbaar te stellen als gezelschap voor rijke mannen. Overigens niet alleen op jachten, maar ook voor feesten en events. De term is ontstaan in Cannes: denk aan alle luxe jachten voor de kust met modellen en actreutels aan boord die daar ‘feesten’ in ruil voor een envelopje met geld.

DISCREET IS ANDERS

Er is geen bewijs dat Meghan zo haar rekening spekte, maar ze had in haar jaren als actrice wel een riante levensstijl die niet echt bij haar ‘Suits’-salaris paste en er zwerven nogal wat foto’s rond waarop ze innig babbelt of schalks op schoot zit bij miljardairs als Gordon Getty (89). Die stammen uit de periode na haar ‘sexy koffermeisje’-tijd en voor ze dankzij ‘Suits’ commerciële schnabbels scoorde. En er is natuurlijk niets mis met ondernemingsdrang, maar de ruimhartigheid waarmee ze haar sexappeal in de strijd gooide en het gemak waarmee ze na de Sussexit uit de school klapte, staat wat haaks op haar beweringen dat ze een muurbloempje is dat alleen maar met rust wil worden gelaten.

SIDEBOOB & FREEBIES

In verhouding houdt lady Amelia Windsor zich in: hier en daar wat side boob en veel spiegelselfies, maar ze laat keurig haar mobieltje in haar tas als ze bij oom Charles III gaat lunchen met de familie. Victoria de Marichalar idem: het nichtje van koning Felipe van Spanje (ze is de dochter van zijn zus, prinses Elena) timmert aan de weg als model en doet dat niet onverdienstelijk, al spreken puristen in Spanje schande over de Freebie Queen (‘Ik kan het ook niet helpen dat ik zoveel toegestuurd krijg’) die heerlijk schaamteloos poseert met haar gratis Louis Vuittonnetjes, Loewe’s en Diors.Dat past in de lijn die ook gravinfluencer Eloise van Oranje volgt en ‘zo dankbaar’ uitpakfilmpjes plaatst van fijne cadeaus van Gucci, gratis sneakers, sieraden en reisjes. Ze doet er niemand kwaad mee en staat als vijfde in de lijn van troonsopvolging op voldoende afstand van het Koninklijk Huis, maar het is toch een fenomeen dat je bij de generatie van haar ouders niet tegenkomt. “Ze moet zich realiseren dat alles wat ze op social media plaatst, impact heeft en dat andere media dat oppikken,” zegt prinses Laurentien. “Tegelijk snappen wij dat ze in een ander tijdperk leeft. Ik denk dat dat voor veel ouders die het niet gewend zijn om zichzelf te profileren, soms lastig is.”

Assistente in een tv-show, op schoot bij een miljardair of anderszins aan de zwier. De sporen van Meghans verleden zijn niet helemaal uitgewist.

Bovenste drie foto's: lady Amelia van Windsor, fotomodel, mannequin, Instaceleb en nichtje van Harry en William.

Victoria de Marichalar (bovenste tweefoto's) lekker schaamteloos met gratisLouis Vuittonnetjes, Loewe’s en Diors.

Onze eigen gravinfluencer Eloise heeftkiekjes-ervaring genoeg voor haar deelname aan 'Het perfecte plaatje'.

Als verre familie van de Spaanse royals leven prinsessen Carolina en Chiara ook graag op royale wijze de koninklijke lifestyle.

Prinses Olympia (deze en de 2 foto’s hieronder) is lid van de niet-regerende Griekse royal family. Ze lijkt zich daardoor nogal te vervelen.

Dit is Kitty Spencer, het nichtje van prinses Diana. Hier op de foto met het vriendje van Dolce (die van Gabbana).

ROYAL GLITTER EN GLAMOUR

Ouders die daar minder moeite mee hebben, zijn de ándere Charles en Camilla, die van Bourbon-Twee Siciliën (ofwel BTS), een kwijnende Italiaanse tak van de Spaanse Bourbons. Geen macht, wel ambitie en die is doorgegeven aan hun dochters, prinses Carolina en prinses Chiara. De BTS’jes verpozen in Saint-Tropez, Napels, Parijs en Monaco en hebben een heel eigen niche gecreëerd rond ‘Loveboat’-achtige romantiek en glamour. Wat de Socialite Sisters posten is chiquer dan de content van Eloise en saaier dan die van Victoria, maar wel heerlijk belust op likes. Denk aan ‘decadent te Dubai’, cultureel verantwoord lonken bij het Louvre en verder zich uiterst gepolijst helemaal suf poseren in designer wear. Al verschijnt er dan ineens een kiekje dat ze zorgelijk en getooid met de Constantijnse Orde van Saint George noodpakketten voor Oekraïne aaien. “Anderen helpen is wat me het meeste genoegen doet,” aldus Chiara, die desondanks meestal toch drukker is met extreem korte rokjes dragen en online haar eindeloze benen showen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

BEN IK IN BEELD?

Haar oudere zus prinses Carolina is een slagje ingetogener, maar volgt dezelfde ben-ik-in-beeld-lijn met een melange van crop-tops en minirokken, afgewisseld met Victoriaanse looks en verwijzingen naar de Casa di Borbone, om de adelfactor op te poetsen. Dat ze erfgename is van de titel en aanverwante toestanden weerhoudt haar niet van sideboobs showen en hotpants dragen, dus in potentie is ze het meest sexy hoofd van een adellijk huis sinds prinses Gloria von Thurn und Taxis, royal beschermheilige van de wilde jaren tachtig. Het probleem met popjes als de BTS’jes is dat hun influencer-ambities niet helemaal synchroon lopen met hun… laten we het talenten noemen. Zonder de titel en de royal glow is het de vraag of ze op covers zouden verschijnen. Prinses Olympia van Griekenland heeft bijvoorbeeld slechts één gezichtsuitdrukking en hoewel ‘apathisch’ het best goed doet in de modewereld, gaat het toch snel vervelen, hoe vaak ze ook in sexy splitten met een nieuwe tas poseert. Lady Kitty Spencer houdt het online netjes, maar heeft haar socials aan Dolce & Gabbana verpatst, wat zowel lucratief als uiterst goedkoop is: zonder persoonlijke inbreng is het een zielloze toestand.

BAD MANNERS SISTERS

Nee, dan de zusjes Manners, dochters van de hertog van Rutland. Lady Violet, Lady Alice en Lady Eliza staan ook wel bekend als de Bad Manners Sisters, vanwege hun uitbundige levensstijl. Hun hoofdkwartier is het ouderlijke Belvoir Castle en de familievilla in Londen, door de dames smaakvol het Pussy Palace gedoopt. Het pand is goed bekend bij de wijkagent en de buren omschrijven het ‘alsof je naast een nachtclub woont’. Naast wilde feesten grossieren de lady’s in bikini’s die ze bíjna aanhebben, bijna bloot-kiekjes in kleedkamers en smaakvolle acties zoals die van Alice die een kiekje van Violet en haar op het toilet online zette met als bijschrift: ‘Vergeten mijn benen bij elkaar te houden, oeps!’. Dit alles met kastelen, jachtpartijen, bals en landgoederen als decor.

Dat de aristocratie zich gaarne uitleeft, is bekend, maar dat iedereen er nu van mee kan genieten is beslist nieuw. Het gaat ontegenzeggelijk ten koste van het mysterie van deze besloten wereld, maar tegelijk is het ook een manier om te overleven in de 21ste eeuw, waarin een TikTok-dansje nu eenmaal meer wordt gewaardeerd dan geruisloos liefdadigheidswerk. In die zin genereert Marius met zijn knappe vriendinnen meer publiciteit en bekendheid bij een jongere doelgroep die nodig is om relevant te blijven, dan alle keurige Euroyals bij elkaar.

Deze en de foto’s hieronder: Violet, Alice en Eliza Manners: de aristocratische versie van Kwik, Kwek en Kwak. De zussen staan bekend als Bad Manners.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer