Herfst-dipje anyone?

Nu de herfst weer voor de deur staat, geven we graag een lekkere draai aan de herfstdip. Drie verrukkelijke anti-dip-dips voor bij de borrel, lunch of gewoon voor tussendoor.

AUBERGINEDIP

LIEFHEBBERS VAN BABA GANOUSH WETEN DAT AUBERGINE HET OVERAL GOED OP DOET: ALS BIJGERECHT OP BROOD, ALS LUNCH OP JE SANDWICH MET GROENTEN EN ’S AVONDS OP DE BORRELPLANK. DEZE DIP MAAK JE GEWOON SUPERMAKKELIJK ZELF KLAAR.

BEREIDING: 10 MINUTEN + 45 MINUTEN ROOSTEREN

INGREDIËNTEN

1 aubergine
1 el olie
1 rode ui, grofgehakt
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 tl garam masala
2 tl kerriepoeder
½ tl zout
2 el tahini
2 el limoensap
1 tl ahornsiroop

1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Prik de aubergine op een paar plekken in met een satehprikker of vork (dit voorkomt ‘ontploffingen’). Rooster 45 minuten in de oven.
2. Trek de schil van de aubergine en prak het vruchtvlees fijn.
3. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en voeg na 2 minuten de garam masala en het kerriepoeder toe. Bak zo’n 3 minuten.
4. Hevel alles over in een kom en meng met het zout, de tahini, het limoensap en de ahornsiroop. Je kunt de aubergine eventueel ook in een hakmolen pulseren tot een wat fijnere dip. De volgende dag is deze het lekkerst.

Auberginedip maak je gewoon supermakkelijk zelf klaar.

ARTISJOKDIP

EEN HEEL ONDERGEWAARDEERDE EN SUPERLEKKERE DIP IS VOLGENS ONS ARTISJOKDIP. PAK DIE CRACKERS, TOASTJES EN CHIPJES ER MAAR VAST BIJ, WANT DEZE DIP WORDT GEGARANDEERD JE NIEUWE FAVORIET.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

BEREIDING: 5 MINUTEN + 20 MINUTEN WEKEN

INGREDIËNTEN

2 el cashewnoten, ongezouten
240 g artisjokharten (1 blik, uitgelekt)
2 el gehakte, verse basilicum
4 el plantaardige mayo
2 knoflooktenen
3 el edelgistvlokken

1. Week de cashewnoten zo’n 20 minuten in ruim water. Laat ze goed uitlekken.
2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hakmolen of keukenmachine. Pureer tot een gladde dip.

DE JANKDIP (VAN GEKARAMELISEERDE UI)

WE WETEN ALLEMAAL WAT ER GEBEURT ALS WE UIEN SNIJDEN. TOCH BLIJVEN WE HET VOOR ALTIJD DOEN, WANT UI IS EEN BASISINGREDIËNT IN ELK GERECHT. IN DEZE DIP SPEELT UI EEN KEER DE HOOFDROL. LEKKER OP STOKBROOD BIJ DE BARBECUE OF GEWOON ALS DIP BIJ DE CHIPS.

BEREIDING: 35 MINUTEN

INGREDIËNTEN

2 el plantaardige margarine
4 middelgrote witte uien, fijngesneden
½ tl zout
120 ml haver fraîche (Oatly of Appie)
2 el plantaardige mayonaise

1. Smelt de margarine in een pan. Voeg de ui en het zout toe en verlaag het vuur. Laat in zo’n 30 minuten zachtjes karamelliseren.
2. Doe de haver fraiche en mayonaise samen met zout en peper naar smaak en de gekaramelliseerde ui in een hakmolen of keukenmachine. Pulseer tot een dip die niet helemaal egaal is.

Dit artikel komt uit:
V'GAN - Editie 5 - 2021

V'GAN - Editie 5 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Charlotte’s charme
Royalty

Charlotte’s charme

Het is moeilijk om niet te zien dat prinses Charlotte alles in zich heeft om op een dag dé ster van de Britse monarchie te worden. Ze is het nu eigenlijk al een beetje. Haar ouders, de Hertog en Hertogin van Cambridge, laten hun kinderen wat vaker in het openbaar zien. Maar ze willen voorkomen dat George, Charlotte en Louis teveel in de belangstelling komen en het kind in zich verliezen. Tot nu toe lijkt dat nog niet gebeurd te zijn. Charlotte ging met haar ouders mee naar de Gemenebestspelen in Birmingham. Ze gingen naar de zwemwedstrijden in het Sandwell Aquatics Centre en dat bleek geen pretje gezien de tropische temperaturen in het waterpaleis. Maar Charlotte leek zich prima te vermaken, praatte honderduit en juichte voor alle teams, afkomstig uit…

Lees meer
‘Wég met dat taboe rond psychoses. Ik ben geen gekkie!’
Flair

‘Wég met dat taboe rond psychoses. Ik ben geen gekkie!’

Tot haar 29ste was Yelena Myshko (37) kerngezond en heel actief. Ze volgde twee studies, werkte en was leider van een protestgroep. Een psychose veranderde haar leven voorgoed.

Lees meer
Voormalige liefdesrivaal ver klaart aan Story: ‘Peter R. de Vries had geen relatie met Tahmina Akefi...’
Story

Voormalige liefdesrivaal ver klaart aan Story: ‘Peter R. de Vries had geen relatie met Tahmina Akefi...’

De openlijke bedenkingen van misdaadjournalist Kees van der Spek bij de door Tahmina Akefi geclaimde liefdesrelatie met wijlen zijn boezemvriend Peter R. de Vries, roepen de nodige reacties op. Zoals die van een voormalige liefdesrivaal van de omgebrachte tv-legende...

Lees meer
’ik heb zitten janken als een klein kind’
Weekend

’ik heb zitten janken als een klein kind’

Ria Valk is nog altijd dolgelukkig in de liefde. Met haar gezondheid ging het echter minder goed. De zangeres ontdekte voor de tweede keer huidkanker in haar gezicht. ’Ik had na de operatie een gat in mijn gezicht ter grootte van een twee-euromunt. Ik schrok me helemaal kapot. Ik dacht, heb ík dat, op mijn 81ste? En komt het nog wel goed?’

Lees meer
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer