Het Gooi flui stert: ‘Linda de Mol is eenzaam in haar landh uis, en wil ergens anders op nieuw beginnen’

Voor Linda de Mol zijn de afgelopen maanden zó heftig geweest dat ze haar leven volledig zou willen omgooien. Woonde ze jarenlang met veel plezier in Het Gooi, de laatste tijd wordt ze daar amper nog gezien. Er wordt in haar omgeving gefluisterd dat ze zich vreselijk eenzaam voelt in haar enorme landhuis, en overweegt ergens anders een nieuwe start te maken.

Jeroen Rietbergen bedroog Linda.

Zonder Jeroen én haar twee kinderen is het thuis te groot en leeg

Linda’s dochter Noa en zoon Julian wonen beiden in Amsterdam.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Niet het rustige Gooi maar het dynamische Amsterdam is de plek waar Linda de Mol (58) de laatste maanden steeds meer te vinden is. Dat heeft niet alleen te maken met opnames van de nieuwe tv-serie waarmee ze druk is, of omdat haar kinderen Julian (25) en Noa (22) daar wonen. Maar ook omdat de hoofdstad voor de kijkcijferkoningin tegenwoordig de plek is waar ze anoniemer over straat kan, in de massa kan opgaan en waar mensen niet achter haar rug roddelen. ‘In Het Gooi is Linda allesbehalve anoniem,’ laat een insider aan Story weten. ‘Wanneer ze in het babbelzieke Blaricum of Laren winkelt, lijkt ze het gevoel te hebben dat mensen haar aanstaren of medelijden hebben. Dat is wellicht ook de reden waarom ze hier al tijden niet meer gezien is.’ Er wordt zelfs gefluisterd dat Linda zou overwegen om haar enorme landgoed Oud Crailo in Huizen, dat ze in 2002 kocht, van de hand te doen. ‘Linda is hier nog maar weinig te vinden. Na de breuk met Jeroen (Rietbergen
- red.) woont ze hier alleen, en nu vindt ze het huis te groot en te leeg.’ Het zou niemand verbazen als Linda naar Amsterdam verhuist. De afgelopen tijd is ze daar veel geweest. Voor de opnames van de serie, maar ook bij haar beste vriendinnen Lies Visschedijk en Susan Visser. Toen deze twee vrouwen eerder beiden weduwe werden, was Linda er voor hen. En nu zijn ze er voor haar! Linda zou nog steeds gebroken zijn door de hevige teleurstelling in de kennelijk aan seks verslaafde Jeroen, die haar al die tijd bedroog. Linda zou daardoor aan álles zijn gaan twijfelen. Wie ze is, wat ze wil en hoe ze haar televisiecarrière in de toekomst ziet. Wil ze nog wel die frivole, altijd vrolijke presentatrice zijn? Daarop lijkt ze een voorschot te hebben genomen door de presentatie van Ik Hou Van Holland over te doen aan Talpa-grapjas Rob Kemps. Kenners houden het niet voor onmogelijk dat Linda nooit meer zulke programma’s zal presenteren. Vijf jaar geleden dacht Linda dat ze nog zeker tien jaar door zou gaan. Al had ze wel al aan Sonja Barend gevraagd hoe zij wist dat ze moest stoppen. ‘Sonja vertelde toen dat ze op een ochtend wakker werd en zei: Nu is het klaar,’ vertelde Linda destijds aan Story. ‘Dit is mijn laatste programma. Eerlijk gezegd verwacht ik dat ik op een morgen ook met dat gevoel wakker word. En dan stop ik ook écht.’

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 29 - 2022

Story - Editie 29 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer