Het grote MYSTERIE rond Gordon’s HORRORNACHT

De brute en gewelddadige beroving in zijn eigen huis anderhalf jaar geleden bezorgde Gordon een trauma. Toch wil de zanger niet dat het tot een rechtszaak komt tegen de verdachten en de zaak is geseponeerd. Deze wending zorgt voor veel vragen. Vragen die in een openbare rechtszitting nu nooit meer beantwoord zullen worden…

Wat gebeurde er precies in de nacht van 26 op 27 september 2020 aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam? Die vraag houdt steeds meer mensen bezig nu het Openbaar Ministerie vorige week na vragen van de pers liet weten dat de zaak rond de verdachten van de brute woningoverval op het huis van Gordon plotseling geseponeerd is. Uiterst opmerkelijk, gezien de ernst van het misdrijf én dat Gordon na de bewuste nacht maanden doodsbang is geweest. Zó bang zelfs, dat hij uiteindelijk besloot om vanuit Nederland naar Dubai te verhuizen omdat hij zich hier niet meer veilig voelde.

Op zich niet verwonderlijk na alle verhalen die hij nadien vertelde over de angstige momenten die hij beleefde. Zo zou hij niet alleen van zijn pinpas, creditcards en dure sieraden zijn beroofd, maar zouden de overvallers hem ook met de dood bedreigd hebben. De criminelen zouden Gordon een mes op zijn keel hebben gezet. Volgens John van den Heuvel, die na het hachelijke avontuur in nauw contact stond met de zanger, waren de mannen minstens twee uur bezig geweest in de woning tegenover het beroemde Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam, alvorens zij hem vastgebonden en wanhopig achterlieten.

Naakt de straat op

Zelf zei Gordon later in een interview: ’Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven tegen me schreeuwen.’ Nadat de jonge mannen vertrokken waren, wist Gordon zich los te maken en in paniek de straat op te rennen. Zonder kleren aan zou hij meermalen om hulp hebben geroepen, totdat agenten zich over de entertainer ontfermden. Het vreselijkst vond hij het dat fietsers en nietsvermoedende voorbijgangers hem niet te hulp waren geschoten, terwijl hij zó in paniek was.

’IK HEB VOOR MIJN LEVEN GEVREESD’
Een van de koffiezaken van Gordon.
Gordon en zijn hondje Toto zijn onafscheidelijk.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Op Instagram schreef hij daags erna: ’Voor het eerst in mijn leven zonder woorden. Ik heb voor mijn leven gevreesd, ik dacht echt dat ik alles al had meegemaakt, maar nee, het was nog niet genoeg. Ik zal hier nog lang last van hebben en twijfel of ik hier ooit echt overheen ga komen.’

Direct na het incident werd er al volop gespeculeerd over de toedracht van het drama. Zo zou het volgens boze tongen gaan om een uit de hand gelopen seksdate. Iets wat John van den Heuvel direct ontkende. ’Die suggestie is volstrekte onzin’, aldus de misdaadverslaggever destijds. Toch bleven er ook voldoende vragen onbeantwoord. Hoe waren de rovers bijvoorbeeld binnengekomen in het appartement van Gordon? Mensen die het pand kennen, weten Weekend te vertellen dat het goed beveiligd is. Als buitenstaander kom je niet zomaar binnen en Gordon moest ten minste de gezamenlijke benedendeur en vervolgens ook zijn eigen voordeur boven aan de trap zélf hebben geopend voor de mannen. Iets wat er volgens velen op duidt dat hij de daders misschien wel gekend heeft. Want waarom zou je middenin de nacht de voordeur openen voor twee volstrekt onbekenden?

Een goed gesprek

Een week na de beroving werd een 23-jarige verdachte opgepakt. John van den Heuvel vertelde destijds dat het OM een sterke zaak leek te hebben omdat een rechter besloot zijn voorlopige hechtenis met negentig dagen te verlengen. ’Dat duidt wel op heel ernstige bezwaren tegen de verdachte.’ Des te opvallender was het daarom dat afgelopen week bekend werd gemaakt dat de partijen er door middel van een goed gesprek uit waren gekomen. Gordon, die na de overval maanden traumatherapie kreeg, zegt nu plotseling: ’Ik woon inmiddels in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak betrokken te worden.’ Daarmee lijkt de kous af te zijn en we zullen in de rechtszaal dus nooit te horen krijgen wat zich precies heeft afgespeeld die bewuste nacht aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam.

Dit artikel komt uit:
Weekend - Editie 6 - 2022

Weekend - Editie 6 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer