Tijdschrift.nl logo
RUBRIEKEN

Het ongelukkige liefdesleven van Cher

Cher leek dolgelukkig met haar 40 jaar jongere vriend Alexander Edwards. Maar ook hij bleek geen blijvertje. Vorige week werd bekend dat de twee weer uit elkaar zijn. De zoveelste verbroken liefde voor de 76- jarige zangeres.

DOOR JOHAN LOK
FOTO'S ANP, BRUNOPRESS, GETTY IMAGES
De relatie met haar 40 jaar jongere vriend Alexander is inmiddels voorbij.

Eind vorig jaar maakte Cher bekend dat ze een nieuwe liefde had. Het gerucht deed daarvoor al een poosje de ronde. De nu 76-jarige zangeres gaf toe dat ze inderdaad verliefd was op de maar liefst 40 jaar jongere producer en schrijver Alexander Edwards. 'Op papier is dat misschien een beetje belachelijk’, zo gaf ze toe. En dat bleek, want afgelopen week werd bekend dat de twee alweer uit elkaar zijn. Volgens een vriendin van de zangeres zou Alexander uit zijn geweest op haar geld. Cher zelf ontkende dat eerder: 'We zijn gelukkig en we vallen niemand lastig. Alexander is aardig, slim, getalenteerd en grappig. En ik vind dat hij behoorlijk knap is. En daarbij, hij behandelt me als een koningin.’ Hun relatie zorgde er zelfs voor dat Cher aan een nieuw muzikaal project besloot te gaan werken. 'Alexander stelde een aantal nummers voor en daar was ik gelijk heel enthousiast over.’ Zozeer zelfs dat de zangeres niet aan één, maar zelfs twee nieuwe albums dacht. 'En dan wil ik in de loop van dit jaar ook weer op tournee. Dat betekent dat ik er nu al het nodige aan doe om fitter te worden.’ Of al die plannen nu nog doorgaan, is niet bekend. Cher en Alexander leerden elkaar vorig najaar kennen tijdens de Paris Fashion Week. Bekend was echter al dat Alexander het niet zo nauw neemt. De fans van Cher waren er dan ook als de kippen bij om hun idool te waarschuwen. Maar die stelde hen al snel gerust door op Twitter te reageren: 'Ik ben verliefd, maar niet blind. Wat ik zeker weet: je hebt geen garanties. Telkens als je een keuze maakt, neem je een risico. En ik heb altijd risico’s genomen, zo ben ik nu eenmaal.’ Rond de feestdagen werd er zelfs al gesuggereerd dat Cher en Alexander verloofd zouden zijn, aangezien de zangeres werd gezien met een glinsterende ring om haar vinger, die ze van Alexander gekregen zou hebben.

Met Sonny en Chastity.
Cher met dochter Chastity en zoontje Elijah Blue.

Mannen zijn er altijd geweest in Cher’s leven. Naar haar mislukte huwelijk met Sonny Bono trouwde ze op 30 juni 1975, slechts vier dagen na haar scheiding van Sonny, met Gregg Allman, medeoprichter van de Allman Brothers. Negen dagen later vroeg ze alweer de scheiding aan vanwege zijn heroïneen alcoholproblemen. De twee verzoenden zich echter toch weer en in juli 1976 werd hun zoon Elijah geboren. In 1979 liep het huwelijk alsnog definitief stuk.

Cher had vervolgens diverse, veelal jongere en bekende, minnaars, zoals Val Kilmer, Tom Cruise en Bon Jovi-gitarist Richie Sambora. Vanaf haar veertigste was ze een poos samen met de toen 22-jarige bagelbakker Rob Camilletti. Voor de derde keer trouwen deed Cher echter niet.

Huishoudster

Cher werd op 20 mei 1946 als Cherilyn Sarkisian LaPiere geboren in El Centro. Haar vader John Sarkisian was een vrachtwagenchauffeur, die aan de drugs was en gokverslaafd. Haar moeder Georgia was een voormalig model en actrice. De twee gingen uit elkaar toen Cher pas tien maanden was. Haar moeder trouwde later met acteur John Southall en uit dat huwelijk werd Cher’s halfzusje Georganne geboren.

Haar huwelijk met Gr eg duurde slechts 9 dagen.

Op school zong Cher in de pauze liedjes voor haar klasgenoten. Op haar zestiende was ze klaar met school en besloot ze met haar vriend naar Los Angeles te vertrekken. Daar wilde ze actrice worden. In 1962 ontmoette ze Phil Spector’s assistent Sonny (Salvatore) Bono. Hij nodigde Cher uit om in zijn huis te komen wonen en het huishouden te doen. Aanvankelijk kookte ze voor hem, deed ze de was en maakte ze het huis schoon. Na verloop van tijd merkte Bono dat ze enorm geïnteresseerd was in muziek en dan vooral in rockmuziek. Ook ontdekte hij dat Cher een mooie en diepe stem had. De relatie van het paar veranderde daardoor. Ze werden verliefd en trouwden in 1964 in de Mexicaanse stad Tijuana.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
'IK HEB ALTIJD RISICO'S GENOMEN, ZO BEN IK NU EENMAAL'
'Hij behandelt me als een koningin'
Sonny en Cher.

Cher's muzikale carrière begon als achtergrondzangeres in de studio van Phil Spector. Zo is ze te horen op het nummer Be My Baby van The Ronettes en You’ve Lost That Lovin' Feelin van The Righteous Brothers. Eind 1964 tekende ze een platencontract bij Liberty Records en dat betekende Cher's eerste solo-opname met het nummer Ringo, I Love You.

Sensatie

Al snel begonnen Sonny en Cher samen als duo op te treden. En dat bleek succesvol, de langharige hippie en de exotische schoonheid groeiden uit tot een ware sensatie. Begin 1965 brachten ze hun eerste album uit, Look At Us. Sonny stond erop dat het nummer I Got You Babe als single zou worden uitgebracht. Dat nummer stond vervolgens drie weken lang op nummer 1 in de Billboard Hot 100. In de daaropvolgende jaren werden zeven nieuwe albums opgenomen. Het succes werd echter minder, terwijl ze aanzienlijke schulden hadden. Dat zorgde ervoor dat er gestart werd met het Sonny & Cher Comedy Hour, dat later de Sonny & Cher-show werd. Dat programma werd zeven jaar uitgezonden. Het was een mengelmoes van sketches en muzikale optreden, waarbij ze diverse collega’s als gasten ontvingen. Aan het eind van de jaren zestig begon Sonny andere vrouwen te daten en leek hun relatie schipbreuk te leiden. In een poging Cher terug te winnen, trouwde Sonny officieel met haar. Op 4 maart 1969 werd hun dochter Chastity Bono geboren. In het begin van de jaren zeventig ging het echter opnieuw mis. In februari 1974 vroeg Sonny de echtscheiding aan, een week later deed Cher datzelfde. Ze beschuldigde Sonny van huishoudelijke slavernij en diefstal van haar geld. Het mondde uit in een heuse vechtscheiding, waarbij de rechter Sonny uiteindelijk oplegde Cher maandelijks 25.000 dollar te betalen.

'WE VALLEN NIEMAND LASTIG'
Cher in de film Burlesque in 2010.
Met dochter Chastity in 1998. Later onderging zij een geslachtsverandering, waar Cher veel moeite mee had.

Believe

Sonny Bono stierf in 1998 door een ski-ongeluk. Cher sprak op zijn begrafenis. Ze noemde hem ’de meest onvergetelijke persoon’ die ze ooit had ontmoet. In die periode was het vrij stil rond Cher en leek haar carrière voorbij. Maar niets bleek minder waar, want in 1999 was ze ineens weer helemaal terug dankzij het nummer Believe, dat ineens een enorm succes werd. Het werd zelfs haar allergrootste hit. In 2002 kondigde ze haar afscheidstournee aan. Ze zong vervolgens echter nog jarenlang door. Acteren deed Cher ook. Zo was ze te zien in onder meer Silkwood, Suspect, The Witches Of Eastwick, Moonstruck en Burlesque. Voor haar rol in Moonstruck ontving ze zelfs een Oscar. Privé kreeg ze de nodige hobbels te overwinnen. Zo had ze veel moeite met de transitie van haar dochter Chastity tot man, zo zelfs dat ze Chaz aanvankelijk niet meer wilde zien. En in 2022 deelde Cher het droevige nieuws dat haar moeder was overleden. 'Mama is er niet meer’, liet ze weten. En nu is er dus de breuk met Alexander. Maar breuk of niet, als het aan Cher ligt, zullen we nog heel veel van haar horen.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer