Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Hoe lang kan danny de munk het nog uitzingen?

Sinds Danny de Munk vorig jaar werd beschuldigd van verkrachting, is zijn 40-jarige carrière in één keer stil komen te staan. Zijn agenda voor 2023 is naar verluidt nog helemaal leeg. En geen optredens betekent uiteraard geen inkomsten. Het is dan ook de vraag hoe lang Danny dit financieel kan volhouden…

TEKST: ROB VUURENS
FOTO'S: ANP
Vorig jaar kwam Danny onder vuur te liggen, toen een vrouw hem beschuldigde van verkrachting.
Danny wil de onderste steen boven hebben

De allergrootste hit van Danny de Munk is natuurlijk zonder twijfel het nummer ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’. En zo zal Danny zich de laatste tijd naar alle waarschijnlijkheid ook wel voelen, want vanaf het moment dat juicekoningin Yvonne Coldeweijer liet weten dat Danny zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting, heeft iedereen de zanger als een baksteen laten vallen. De vermeende verkrachting zou zijn gebeurd in 2007. Het bericht kwam als een mokerslag aan bij Danny de Munk en zijn vrouw Jenny. Zij heeft menig nacht huilend doorgebracht en Danny liet via ‘RTL Boulevard’ weten dat de beschuldiging als een ‘atoombom’ op zijn gezin viel. Hij moest zijn vrouw Jenny er natuurlijk van op de hoogte stellen, maar ook zijn zoon en dochter vertellen over die tijd. Dat laatste vond hij het allerergste. “Dat doe je je ergste vijand nog niet aan. Als je iets hebt gedaan wat niet door de beugel kan, dan moet je de consequenties dragen. In mijn geval zeg ik dat dat niet zo is.” Danny heeft vanaf het begin stellig ontkend dat er sprake is geweest van een verkrachting. Hij geeft aan dat hij er mentaal kapot van is. “Mijn karakter is kapotgemaakt en over elk woordje moet ik nadenken.” Maar voor zijn gezin vindt hij het allemaal nog tien keer erger. “Degene die aangifte heeft gedaan, die weet, samen met mij, wat er is gebeurd. En wat zij heeft gedaan vijftien jaar geleden.” Danny erkent wel dat hij zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan overspel, maar van verkrachting is volgens hem nooit sprake geweest. Verder noemt hij het ‘een oud lijk uit de kast’. En de lange tijd geleden waarin dit voorval zou hebben gespeeld, onderstreept dat ook wel.

Geen miljonair

De aangifte tegen Danny gaat over de periode tijdens de musical ‘Ciske de Rat’. De vrouw van de aangifte werkte in het productieteam en zou tegen haar wil in seksuele handelingen hebben ondergaan bij Danny. Hij spreekt nu van een innige vrijpartij in een toilet in 2007. Daarna volgde een afspraakje in een vakantiehuisje, waar verder niet veel gebeurde. Volgens hem betrapte hij haar op het maken van opnames en heeft hij daarna het contact verbroken. “Ik heb in mijn leven af en toe met mijn lul gedacht in plaats van met mijn hoofd. Maar ik ben een man, hè. Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd, is dat met wederzijdse instemming.” Om die reden noemt hij de aangifte dan ook een valse aangifte. Maandenlang zaten Danny, zijn vrouw Jenny en de kinderen in een bijna ondragelijke spanning, in afwachting van wat het openbaar ministerie met de aangifte zou gaan doen. Zou Danny wel of niet strafrechtelijk worden vervolgd? Zou hij misschien zelfs achter de tralies belanden? In november maakte het OM bekend niet tot vervolging over te gaan vanwege gebrek aan bewijs. “Het is de bevestiging van wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf”, zei Danny. Maar hij voelde ook geen blijdschap. “Vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt.” Want dat is natuurlijk het geval. Vanaf het moment van de beschuldiging en de aangifte, werden direct al zijn optredens geannuleerd. Ook voor komend jaar zou zijn agenda nog nagenoeg blanco zijn. En daarmee verliest Danny veel geld. Normaal verdiende Danny per optreden van een half uur zo rond de 5000 euro; en nu naar verluidt dus niks. En dat terwijl het openbaar ministerie inmiddels heeft besloten om de zanger niet te vervolgen bij gebrek aan bewijs. Hoe overleeft Danny deze periode zonder inkomsten? Hoe lang kan hij het nog uitzingen, zonder optredens? Tenslotte heeft hij al eens eerder laten weten absoluut geen miljonair te zijn…

Huizen verkopen?

Party duikt eens in de boeken, maar qua vermogen is er weinig tot niets bekend van Danny. Hij heeft één bedrijf op zijn naam staan: 1+1=4 B.V., welke hij al in 2012 heeft opgericht en dient als een financiële holding. Eind 2021 bedroeg het eigen vermogen iets minder dan 460.000 en dat was maar liefst ruim 166.000 euro hoger dan het jaar ervoor. Vóór de aangifte gingen de zaken dus zeker niet slecht. Verder bezit Danny twee huizen in Purmerend met een behoorlijke overwaarde. In het ergste geval zou hij die met winst kunnen verkopen. Danny heeft dus nog wel wat vlees aan het bot. Maar de zaak rond de valse aangifte zit hem nog steeds niet lekker en hij laat het er niet bij zitten. Op donderdag 16 maart aanstaande is er op Danny's verzoek een openbare zitting waarbij de vrouw wordt verhoord. “Laat die vrouw maar vertellen wat ze weet en wat ze vindt en wat ze denkt dat ik haar heb aangedaan. En dan mag het publiek beoordelen of ze dat geloofwaardig vinden overkomen of niet.” Danny wil de onderste steen boven hebben, hopelijk stromen de boekingen daarna weer binnen…

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
Het OM ziet onvoldoende bewijs om Danny te vervolgen voor verkrachting. Op 16 maart a.s. zal de vrouw op verzoek van Danny alsnog openbaar gehoord worden. de zanger hoopt daarmee zijn onschuld te kunnen bewijzen.
‘Ook zakelijk heeft de valse beschuldiging veel kapot gemaakt’
Het zijn pittige tijden voor Danny en Jenny.

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer