Tijdschrift.nl logo
CULINAIR

Ice ice baby!

Bij zomer hoort ijs, en dan wel zelfgemaakt. Goedkoper, gezonder én lekkerder dan die uit de supermarkt, want je kiest zelf welke smaken je wilt proeven en laat toevoegingen die je niet wilt eten achterwege. Bovendien is het zó makkelijk dat je niet begrijpt waarom je dit niet eerder hebt gedaan. De beste verkoeling op zomerse dagen!

RECEPTUUR EN FOTO’S: ROBBIN DE BONT/ADD PEPPER

Koffie-ijsjes

Groene thee-limoenijsjes

Kokos-bessenijsjes

KOKOS-BESSENIJSJES

LIEFHEBBERS VAN KOKOSMELK OPGELET! DEZE KOKOS-BESSENIJSJES ZULLEN AL JE VERLANGENS STILLEN. OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN.

VOOR 8 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN + WACHTTIJD

INGREDIËNTEN

1 blik volvette kokosmelk
1 vanillepeul
60 g agavesiroop
100 g blauwe bessen
100 g frambozen

1 Meng de kokosmelk met het merg van de vanillepeul en de helft van de agavesiroop tot een glad geheel.

2 Pureer de blauwe bessen, frambozen en de rest van de agavesiroop tot één geheel met een keukenmachine of staafmixer.

3 Giet wat van het kokosmengsel in een ijsjesvorm, daarna wat van de bessen, dan weer de kokos, en als laatst de bessen. Steek de stokjes in de vorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Deze ijsjes zijn om je vingers bij af te likken!
Deze koffie-ijsjes zijn het proberen waard!

KOFFIE-IJSJES

HET GEWELDIGE VAN ZELF IJSJES MAKEN, IS DAT JE ERAAN KUNT TOEVOEGEN WAT JE MAAR WILT, ÓÓK ALS DAT MINDER BEKEN-DE IJSJESSMAKEN ZIJN. WAT DACHT JE VAN DEZE KOFFIE-IJSJES? HET PROBEREN WAARD! TOP ZE AF MET CHOCOLADE VOOR EEN LUXE EFFECT.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

VOOR 6 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN

INGREDIËNTEN

480 ml afgekoelde, sterke koffie
180 ml amandelmelk
120 ml ahornsiroop
1 el cacaopoeder
100 g pure chocolate chips

1 Meng in een grote kom de koffie, amandelmelk, ahornsiroop en cacaopoeder tot één geheel. Zorg dat er geen klontjes zichtbaar zijn.

2 Giet het mengsel in de ijsvorm. Steek hier de stokjes in en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

3 Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de ijsjes uit de vriezer en sprenkel de chocolade over de ijsjes heen.

GROENE THEE-LIMOENIJSJES

BEN JE DOL OP VERFIJNDE EN IETWAT BITTERE SMAKEN, ZOALS DIE VAN MATCHA EN GROENE THEE? DAN ZIJN DEZE IJSJES VOOR JOU! GECOMBINEERD MET HET ZURE VAN LIMOEN EN EEN BEETJE SUIKER ZIJN ZE DE PERFECTE DORSTLESSER WANNEER HET BUITEN BROEIERIG IS.

VOOR 8 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN + WACHTTIJD

INGREDIËNTEN

600 ml water
2 groenetheezakjes
2 el suiker
6 limoenen

1 Breng het water aan de kook en giet in een kom (om sneller af te koelen). Hang de groenetheezakjes in het hete water en roer de suiker er doorheen tot deze is opgelost. Laat de groene thee afkoelen.

2 Pers ondertussen 5 limoenen uit. Meng dit door de groene thee. Snijd de resterende limoen in plakjes.

3 Duw de limoenplakjes in de ijsvorm. Giet hier het groenetheemengsel bovenop. Steek de stokjes in de vorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer