
CULINAIR
Ice ice baby!
Bij zomer hoort ijs, en dan wel zelfgemaakt. Goedkoper, gezonder én lekkerder dan die uit de supermarkt, want je kiest zelf welke smaken je wilt proeven en laat toevoegingen die je niet wilt eten achterwege. Bovendien is het zó makkelijk dat je niet begrijpt waarom je dit niet eerder hebt gedaan. De beste verkoeling op zomerse dagen!
RECEPTUUR EN FOTO’S: ROBBIN DE BONT/ADD PEPPER

Koffie-ijsjes
Groene thee-limoenijsjes
Kokos-bessenijsjes
KOKOS-BESSENIJSJES
LIEFHEBBERS VAN KOKOSMELK OPGELET! DEZE KOKOS-BESSENIJSJES ZULLEN AL JE VERLANGENS STILLEN. OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN.
VOOR 8 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN + WACHTTIJD
INGREDIËNTEN
1 blik volvette kokosmelk
1 vanillepeul
60 g agavesiroop
100 g blauwe bessen
100 g frambozen
1 Meng de kokosmelk met het merg van de vanillepeul en de helft van de agavesiroop tot een glad geheel.
2 Pureer de blauwe bessen, frambozen en de rest van de agavesiroop tot één geheel met een keukenmachine of staafmixer.
3 Giet wat van het kokosmengsel in een ijsjesvorm, daarna wat van de bessen, dan weer de kokos, en als laatst de bessen. Steek de stokjes in de vorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.
Deze ijsjes zijn om je vingers bij af te likken!


Deze koffie-ijsjes zijn het proberen waard!
KOFFIE-IJSJES
HET GEWELDIGE VAN ZELF IJSJES MAKEN, IS DAT JE ERAAN KUNT TOEVOEGEN WAT JE MAAR WILT, ÓÓK ALS DAT MINDER BEKEN-DE IJSJESSMAKEN ZIJN. WAT DACHT JE VAN DEZE KOFFIE-IJSJES? HET PROBEREN WAARD! TOP ZE AF MET CHOCOLADE VOOR EEN LUXE EFFECT.






VOOR 6 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN
INGREDIËNTEN
480 ml afgekoelde, sterke koffie
180 ml amandelmelk
120 ml ahornsiroop
1 el cacaopoeder
100 g pure chocolate chips
1 Meng in een grote kom de koffie, amandelmelk, ahornsiroop en cacaopoeder tot één geheel. Zorg dat er geen klontjes zichtbaar zijn.
2 Giet het mengsel in de ijsvorm. Steek hier de stokjes in en zet minimaal 4 uur in de vriezer.
3 Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de ijsjes uit de vriezer en sprenkel de chocolade over de ijsjes heen.
GROENE THEE-LIMOENIJSJES
BEN JE DOL OP VERFIJNDE EN IETWAT BITTERE SMAKEN, ZOALS DIE VAN MATCHA EN GROENE THEE? DAN ZIJN DEZE IJSJES VOOR JOU! GECOMBINEERD MET HET ZURE VAN LIMOEN EN EEN BEETJE SUIKER ZIJN ZE DE PERFECTE DORSTLESSER WANNEER HET BUITEN BROEIERIG IS.
VOOR 8 IJSJES/BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN + WACHTTIJD
INGREDIËNTEN
600 ml water
2 groenetheezakjes
2 el suiker
6 limoenen
1 Breng het water aan de kook en giet in een kom (om sneller af te koelen). Hang de groenetheezakjes in het hete water en roer de suiker er doorheen tot deze is opgelost. Laat de groene thee afkoelen.
2 Pers ondertussen 5 limoenen uit. Meng dit door de groene thee. Snijd de resterende limoen in plakjes.
3 Duw de limoenplakjes in de ijsvorm. Giet hier het groenetheemengsel bovenop. Steek de stokjes in de vorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.
