‘Ik denk echt niet: oh jee, ik moet mourinho interviewen’

In het begin van het seizoen deden we nog lacherig over de Conference League, wat moesten we immers met nóg meer Europa Cup-voetbal? Maar de competitie blijkt een geschenk voor de Nederlandse clubs: donderdag (10 maart) spelen zowel PSV, Feyenoord, Vitesse als AZ hun achtste finale. Met Hélène Hendriks, die de wedstrijden bij Veronica aan elkaar praat, blikken we vooruit op een heerlijk Europa Cup-avondje.

Hélène! Wat een ongekende weelde, er zijn nog vijf Nederlandse clubs actief in Europa! Is de Eredivisie niet gewoon een topcompetitie?

“Nou, de Eredivisie is vooral een heel léuke competitie. Het zou een beetje raar zijn om te spreken over een topcompetitie, als je vergelijkt met bijvoorbeeld de Premier League en Bundesliga. Ik vind de Conference League echt een uitstekende uitvinding. Voor de coëfficiëntenpunten is het goed en zeker voor de ontwikkeling van jonge spelers is het mooi dat ze soms drie wedstrijden in de week spelen. En er doen echt leuke ploegen mee, hoor. Ik geloof dat Louis van Gaal het had over een Mickey Mouse-competitie, daar ben ik het niet mee eens.”

Ja, Van Gaal noemde het een Jut en Jul-competitie. Hoe kon hij dat nou zeggen? Feyenoord-Union Berlin en Vitesse-Stade Rennes is toch veel boeiender dan Feyenoord-Cambuur en Vitesse-FC Groningen?

“Als je het zo stelt wel, maar ik weet niet of je zo moet kijken. De Eredivisie is ook mooi, daar heb je weer leuke derby’s. Maar ik vond het niet zo’n handige uitspraak van Van Gaal. Journalisten kunnen zoiets roepen en Van Gaal mag natuurlijk zijn mening hebben, maar hij is wel de bondscoach, een boegbeeld. In de Conference League zijn al belangrijke punten gescoord voor het Nederlands voetbal en daarnaast heb ik al veel leuke wedstrijden gezien. Dus nee, de Jut en Julcompetitie, dat gaat er bij mij niet in.”

Op welk affiche verheug je je het meest? Vitesse-AS Roma?

“Nou, op eigenlijk allemaal wel, maar AS Roma is natuurlijk wel de droomclub voor Vitesse. Je zou zeggen dat Vitesse de minste kans heeft om door te gaan, maar ik moet het nog zien. Roma draait helemaal niet zo geweldig in de competitie, Vitesse is echt niet kansloos. Ze doen het dit seizoen echt goed in Europa en het zou heel knap als ze nóg verder komen. AZ heeft met Bodø/Glimt trouwens ook een interessante tegenstander. Zij hebben gewoon Celtic eruit gekegeld.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

En ze hebben in de poule met 6-1 van AS Roma gewonnen. Geen idee of je er naar Vitesse-Roma gaat, maar José Mourinho is uiteraard de coach van Roma. Als je hem moet interviewen, vind je dat iets om naar uit te kijken of om tegenop te zien?

“Allebei niet. Ik heb wel respect voor trainers en spelers, maar ik kijk niet tegen ze op. Ik loop al een tijdje mee, hè, ik heb iedereen inmiddels wel voor de camera gehad. Ik denk echt niet: oh jee, ik moet Mourinho interviewen. Zo speciaal is dat niet, het zijn ook maar gewoon mensen. Waarom vraag je het eigenlijk?”

Nou, ik zou weinig trek hebben in een gesprek met zo’n nors, chagrijnig figuur.

“Ach, er zijn wel meer mensen nors, dat vind ik niet zo erg. Ik heb Mourinho al een keer geïnterviewd, toen was hij niet lastig. Maar dat had er vast mee te maken dat hij net de Europa League had gewonnen. Ik kom hem nu trouwens niet tegen, want ik zit in de studio.”

De laatste jaren kwamen de Europese successen vooral van Ajax, zie jij één van die andere ploegen de finale van de Conference League halen?

“Zeker weten. Ik denk dat zowel Feyenoord, PSV en AZ sterk genoeg is om dat te halen. Die ploegen ontlopen elkaar heel weinig.”

Nog even over de Eredivisie. De titelstrijd leek beslist, maar Ajax verloor laatst opeens bij Go Ahead Eagles. Wordt het toch nog spannend?

“Zeker, het staat allemaal super dichtbij elkaar. Maar ik was helemaal niet zo verbaasd dat Ajax verloor bij Go Ahead. Als je op veel fronten moet pieken, kun je een keer een steek laten vallen. Dat had een week eerder bij Willem II ook al gekund. Al denk ik dat het vooral om plaats twee spannend wordt.”

Dus Ajax wordt gewoon kampioen?

“Dat denk ik wel, maar ik sluit ook niets uit, hoor. Het staat te dichtbij elkaar om heel uitgesproken te zijn. Maar Ajax heeft de beste selectie, ik denk dat iedereen dat wel ziet.”

Dit artikel komt uit:
Panorama - Editie 10 - 2022

Panorama - Editie 10 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer