‘Ik ga nooit meer samenwonen’

Angela Groothuizen is verkast naar een nieuwe stek in Amsterdam. Met haar dochter, want Rob komt er niet meer in. Het is namelijk niet zo dat zij en Rob weer samen zijn, want haar nieuwe mannen wil zij niet opgeven. De jongste blijkt maar liefst 20 jaar jonger! Eén keuze via Tinder pakte minder goed uit. ’Ik kreeg een scheldkanonnade.’

Angela en Rob.

Angela Groothuizen zit midden in een verhuizing. Ze kwam van een tijdelijk huurhuis in het centrum, waar je maar voor vier uur een vergunning krijgt om een verhuiswagen en lift voor de deur te parkeren. Aangezien haar huis volgestouwd stond met alle troep van dertig jaar gezinsleven had de presentatrice in totaal drie dagen nodig om alles in haar nieuwe onderkomen te krijgen.

’Een verhuizing zit sowieso in de top drie van stress, maar in Amsterdam is het een bijna-doodervaring’, vertelt Angela in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed.

’We kwamen erachter dat de verhuislift niet gebruikt kon worden vanwege de tramrails, daarom moesten die arme verhuizers alles via de vier steile trappen het nieuwe huis in dragen. De helft paste natuurlijk niet door het trapgat, dus ik ben nu de kunstenaars van mijn schilderijen aan het benaderen om de lijsten uit elkaar te halen en later weer in elkaar te zetten.’ Angela verhuisde samen met haar dochter Nona van 23, want hoewel ze laatst weer met haar ex Rob naar een première kwam, is het niet meer als vanouds tussen hen. ’Ik realiseer mij echt wel dat ik niet terug moet naar de situatie zoals die was. Ik moet zo door, mezelf de ruimte geven.’

Dat betekent dat hij niet meer bij haar komt wonen. ’Nee, ik ga nooit meer samenwonen’, zegt ze, ’Ik vind het zo fijn dat ik alleen woon. Wat is dat heerlijk! Mijn dochter woont weliswaar bij me, maar die heeft haar eigen ruimte.’

Scheldkanonnade

Angela en Rob waren vroeger al niet van plan om te gaan samenwonen, maar toen werd hun eerste dochter Lola geboren en ging hij nooit meer weg. ’Dat zijn zeker twintig onwaarschijnlijk gelukkige jaren geweest, maar de laatste paar jaar waren gewoon… De kinderen worden groot, het zijn allemaal nieuwe fases waar je aan moet wennen. Er zijn meer veranderingen dan een leeg nest. Dan moet je kijken hoe je je leven verder wil inrichten en in die fase zit ik nu.’

Hoewel ze elkaar wel weer zien, zegt de 62-jarige Angela niet bereid te zijn alles op te geven, en daarmee bedoelt ze de mannen die zij ontmoette via datingapp Tinder. De jongste daarvan blijkt 42 jaar te zijn. ’Ik beschouw Rob als mijn favoriet in het balboekje, maar de anderen zijn nieuwer, zeg maar. Na 32 jaar’, vervolgt ze.

Links met dochter Nona.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Is de presentatrice blij dat ze op Tinder is gegaan, het ging ook een keer flink mis. ’Dat was wat heen en weer appen, maar ik had het heel druk, dus het was af en toe: ’Ja hallo, het gaat goed.’ Hij vroeg dan dingen waar ik helemaal geen tijd voor had. Kreeg ik toch een scheldkanonnade! Ik heb met verbijstering zitten kijken. Ik zei: ‘Jij bent dus heel erg boos. Dat zal met je leeftijd te maken hebben, dat kom ik vaker tegen. Dag, het ga je goed.’’ En ze wiste hem uit haar leven.

Dit artikel komt uit:
Weekend - Editie 17 - 2022

Weekend - Editie 17 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer