‘ ik geef meer geld uit aan wijn dan aan eten’

Weinig aantrekkelijker dan een man die goed kan koken, vindt journalist en presentatrice Anna Gimbrère (36).

Vlees noch visch “Op mijn achttiende ben ik vegetariër geworden, nadat ik een indringend stuk las over de bio-industrie. Geen vlees en geen vis dus, geef mij maar elke dag heel veel groente. Kaas en eieren eet ik ook, melk drink ik dan weer niet. Ik vind het leuk om dingen als sprinkhanen en meelwormen te proberen. Spinnen zou ik gek genoeg dan weer niet doen.”

Warhoofd “Soms zou ik willen dat ik een wat meer gestructureerd mens was. Helaas. Vaak heb ik niet eens ontbijt in huis. Dan eet ik een kiwi of een grapefruit. Bij het gebouw van de KRO-NCRV staat meestal een dove barista die geweldige koffie maakt. Hij heeft ook goeie croissants. Er zijn dagen dat ik er wel drie verorber.”

‘groente hakken en snijden is ideaal om je hoofd leeg te maken’

Hakken & snijden “Omdat ik zelf slecht kan bedenken wat ik wil eten, laat ik elke week een kratje van De Krat bezorgen. Er zitten recepten bij voor drie maaltijden en daar doe ik de hele week mee. Het is fantastisch, alles zit erin. Vaak groentes en verse kruiden die ik nog niet eerder heb gegeten en gerechten die ik nog nooit heb gemaakt. Perfect voor mensen zoals ik. Zelfs als ik laat thuis ben, vind ik het ontspannend om nog een beetje te staan hakken en snijden en zodoende mijn hoofd leeg te maken.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Thuiswerken “Als ik niet op pad ga of naar de redactie hoef en ik werk thuis, dan loop ik vaak rond lunchtijd naar het restaurant waar ik tegenover woon. Laptop mee. Ik ken hun kaart uit mijn hoofd en mijn lievelings is spaghetti met truffel en een salade.”

Romantisch etentje “Op tafel staan in ieder geval kaarsen en goeie wijn. Ik denk dat ik meer geld uitgeef aan wijn dan aan eten. Rood, straf, vol en heel droog. Carmenère of Barbera. Hier in de buurt zitten een paar leuke winkeltjes en ook een wijnboertje, dus ik laat me graag adviseren.”

Onzekere kok “Ik kan het allemaal niet zelf bedenken, maar gelukkig bestaan er massa’s goede, vegetarische kookboeken. De groene bakplaat van Rukmini Iyer is er een. Tientallen soorten groenten en hup de oven in. De groentebijbel van Mari Maris is ook fijn, Ottolenghi vind ik vaak te veel werk. Ik ben een onzekere kok, maar als ik iets probeer en het lukt, dan ben ik wel heel trots en gelukkig.”

Tip van Anna “Kaneel door de rode pastasaus. Dille op een ei. Baharat door de stamppot. Megalekker.”

Favoriete restaurant “Kasvio in Utrecht. Het bevindt zich in een metaalkathedraal, fantastische locatie. Ze hebben een eigen moestuin en bijenkasten. Het eten en de sfeer zijn top en de bediening is bijzonder vriendelijk. En alles is vegetarisch en biologisch.”

ANNA GIMBRÈRE (Utrecht, 6 januari 1986) is wetenschapsjournalist en presentatrice. Was redacteur dan wel deskundige bij onder meer de Nationale Wetenschapsquiz (2015) en Bodem in zicht (2020). In 2018 was ze kandidaat in De Slimste Mens. Ze presenteerde in 2019 De wilde ruimte en in 2021 Anna’s Brains. Door de Volkskrant werd Gimbrère uitgeroepen tot mediatalent van 2019. Sinds 2020 presenteert ze De Monitor, dat in januari 2021 werd samengevoegd met Pointer (KRO-NCRV). Ze heeft een relatie met presentator Herman van der Zandt.

FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN VISAGIE MARLY VAN DEN BOSCH MET DANK AAN RESTAURANT KASVIO

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen