‘ ik geef meer geld uit aan wijn dan aan eten’

Weinig aantrekkelijker dan een man die goed kan koken, vindt journalist en presentatrice Anna Gimbrère (36).

Vlees noch visch “Op mijn achttiende ben ik vegetariër geworden, nadat ik een indringend stuk las over de bio-industrie. Geen vlees en geen vis dus, geef mij maar elke dag heel veel groente. Kaas en eieren eet ik ook, melk drink ik dan weer niet. Ik vind het leuk om dingen als sprinkhanen en meelwormen te proberen. Spinnen zou ik gek genoeg dan weer niet doen.”

Warhoofd “Soms zou ik willen dat ik een wat meer gestructureerd mens was. Helaas. Vaak heb ik niet eens ontbijt in huis. Dan eet ik een kiwi of een grapefruit. Bij het gebouw van de KRO-NCRV staat meestal een dove barista die geweldige koffie maakt. Hij heeft ook goeie croissants. Er zijn dagen dat ik er wel drie verorber.”

‘groente hakken en snijden is ideaal om je hoofd leeg te maken’

Hakken & snijden “Omdat ik zelf slecht kan bedenken wat ik wil eten, laat ik elke week een kratje van De Krat bezorgen. Er zitten recepten bij voor drie maaltijden en daar doe ik de hele week mee. Het is fantastisch, alles zit erin. Vaak groentes en verse kruiden die ik nog niet eerder heb gegeten en gerechten die ik nog nooit heb gemaakt. Perfect voor mensen zoals ik. Zelfs als ik laat thuis ben, vind ik het ontspannend om nog een beetje te staan hakken en snijden en zodoende mijn hoofd leeg te maken.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Thuiswerken “Als ik niet op pad ga of naar de redactie hoef en ik werk thuis, dan loop ik vaak rond lunchtijd naar het restaurant waar ik tegenover woon. Laptop mee. Ik ken hun kaart uit mijn hoofd en mijn lievelings is spaghetti met truffel en een salade.”

Romantisch etentje “Op tafel staan in ieder geval kaarsen en goeie wijn. Ik denk dat ik meer geld uitgeef aan wijn dan aan eten. Rood, straf, vol en heel droog. Carmenère of Barbera. Hier in de buurt zitten een paar leuke winkeltjes en ook een wijnboertje, dus ik laat me graag adviseren.”

Onzekere kok “Ik kan het allemaal niet zelf bedenken, maar gelukkig bestaan er massa’s goede, vegetarische kookboeken. De groene bakplaat van Rukmini Iyer is er een. Tientallen soorten groenten en hup de oven in. De groentebijbel van Mari Maris is ook fijn, Ottolenghi vind ik vaak te veel werk. Ik ben een onzekere kok, maar als ik iets probeer en het lukt, dan ben ik wel heel trots en gelukkig.”

Tip van Anna “Kaneel door de rode pastasaus. Dille op een ei. Baharat door de stamppot. Megalekker.”

Favoriete restaurant “Kasvio in Utrecht. Het bevindt zich in een metaalkathedraal, fantastische locatie. Ze hebben een eigen moestuin en bijenkasten. Het eten en de sfeer zijn top en de bediening is bijzonder vriendelijk. En alles is vegetarisch en biologisch.”

ANNA GIMBRÈRE (Utrecht, 6 januari 1986) is wetenschapsjournalist en presentatrice. Was redacteur dan wel deskundige bij onder meer de Nationale Wetenschapsquiz (2015) en Bodem in zicht (2020). In 2018 was ze kandidaat in De Slimste Mens. Ze presenteerde in 2019 De wilde ruimte en in 2021 Anna’s Brains. Door de Volkskrant werd Gimbrère uitgeroepen tot mediatalent van 2019. Sinds 2020 presenteert ze De Monitor, dat in januari 2021 werd samengevoegd met Pointer (KRO-NCRV). Ze heeft een relatie met presentator Herman van der Zandt.

FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN VISAGIE MARLY VAN DEN BOSCH MET DANK AAN RESTAURANT KASVIO

Dit artikel komt uit:
LINDA. - Editie 213 - 2022

LINDA. - Editie 213 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer