Tijdschrift.nl logo
In deze uitgave

‘Ik had verschillende bijvrouwen’

Voordat hij met Nicol was, was Peter Gillis decennialang getrouwd met de moeder van zijn kinderen. Hoe aan dat huwelijk een eind kwam werd niet uit de doeken gedaan in de realityserie maar nu wel in zijn boek Peter had namelijk tal van buitenechtelijke affaires, zelfs met de vrouw van één van zijn parkbeheerders.

DOOR BORIS VAN ZONNEVELD
FOTO’S SBS/WESSEL DE GROOT

Peter Gillis staat als heel wat bekend, maar niet als een notoire vrouwenversierder. Toch is dat precies het beeld dat opdoemt uit zijn biografie Massa Is Kassa, geschreven door Mark Koster. Veel mensen denken het hunne van Peter’s relatie met de veel jongere Nicol, maar dat achter de zwaarlijvige ondernemer met de grote mond een waar seksbeest schuilgaat, zal voor veel mensen ondenkbaar zijn. Toch staat zijn boek vol opschepperij over al zijn wilde avonturen met vrouwen, en dan vooral buitenechtelijke.

Peter was jarenlang getrouwd met Treesie, de moeder van zijn kinderen Ruud, Inge en Mark, maar een gelukkig huwelijk was dat niet, zo moest zij achteraf tot haar spijt concluderen. Peter was altijd weg. Om vijf uur ’s ochtends stond hij op, om pas om elf uur ’s avonds weer thuis te komen. In de spaarzame uren dat hij thuis was, sliep hij. Desondanks nam zijn vrouw daar genoegen mee, niet wetende dat Peter er een bruisend dubbelleven op nahield.

Hij had zelfs verschillende bijvrouwen, biecht hij op in het boek. Dat vertelde hij niet aan zijn vrouw, maar die kwam er wel achter. Hij stuurde een keer per ongeluk een mailtje naar de beheerder van zijn park Elfenmeer met de tekst: ’Ik wil je n**ken’. Het bericht was bedoeld voor de vrouw van de beheerder, die op dat moment zijn vaste maîtresse was. De parkbeheerder is verbijsterd door het bericht en heeft wel een idee aan wie het gericht zou kunnen zijn. In zijn woede komt hij terecht bij Treesie, die net zo verbijsterd is en haar echtgenoot die avond het vuur aan de schenen legt.

Peter Gillis bedroog zijn vrouw doorlopend

Geen steun

’Ik kom om elf uur thuis en die print ligt al op tafel’, zegt Peter in zijn boek. ’Ik zet mijn bril op. ’Wat staat daar?’ ik wil je n**ken?’

De zwaarlijvige ondernemer verblikt of verbloost niet. Hij wrijft het er juist stevig in bij zijn vrouw. Hij zegt dat hij het niet alleen wilde, maar dat het ook gebeurd is. ’Nou, dat hielp niet echt, ze werd helemaal foxwild.’ Zijn vrouw is dermate over haar toeren dat ze hun kinderen erbij haalt, maar van hen hoeft ze geen steun te verwachten.

’Treesie belde alle drie de kinderen en die moesten komen. ’Jullie pap gaat met de vrouw van de beheerder naar bed’. Ruud reageerde droog: ’O, dat begrijp ik wel’. Ja, dat was heftig.’ Peter was kennelijk van plan om de vrouw van de beheerder af te pakken, want hij blijkt zelfs de emotie verdriet te kennen als zijn minnares bij haar man blijft.

Het is niet bepaald de eerste keer dat de ondernemer in vakantieparken een scheve schaats rijdt en niet altijd loopt het zonder kleerscheuren af. Zo had hij een verhouding met een getrouwde Belgische vrouw, maar haar man pikte dat niet. De dame, een frêle brunette, kwam met haar man weleens over de vloer bij Peter. ’Ik had meteen een klik met die vrouw. Poeh, dat was echt een topwijf.’ Het leidde tot een buitenechtelijke relatie die helemaal uit de hand liep.

Het bleek dat de man van de vrouw op de computer kon meelezen en daar zag hij dat zijn vrouw vanaf hun Spaanse vakantieadres naaktfoto’s naar Peter stuurde. ’Hij ging dreigen en stond beneden in de hal bij m’n appartement te schreeuwen. Die vent had het hele huis volgehangen met camera’s én de familie en de schoonfamilie tegen mij opgestookt. Hij had al een afscheidsbrief geschreven en was ’s nachts naar het spoor gereden om een eind aan zijn leven te maken. Maar ja, ’s nachts rijden er geen treinen. Dat was ’n schreeuw om aandacht.’ Peter’s zoon Mark heeft precies dezelfde mentaliteit als zijn vader. Het was zelfs zo dat zij zich beiden lange tijd ’tegoed doen aan de dames op de parken’ en daarover praten ze zonder schaamte. Zo onderhield Peter een tijdje een relatie met een atletische blonde dame die ’s zaterdags op park Droomgaard bij hem kwam schoonmaken. ’Die pakte ik dan in de huurcaravan. Haar vent werkte ook bij ons, maar die had niks door.’

Peter legde het zelfs aan met meisjes van de leeftijd van zijn zoon. In een café in Arcen ontmoette hij een 21-jarige plaatselijke schone met wie het tot zijn eigen verbazing tot een affaire kwam. ’We raakten aan de praat en we spraken af. Het klikte meteen, dat voelde ik. Ik blufte nog.

’Nou, kom maar langs dan’. En die griet kwam ’s avonds na haar werk op visite, een uur rijden! Dagenlang kwam ze daarna naar mij toe. Niemand gelooft dat en toch is het voor honderd procent waar.’

Mark, Nicol, Peter, Inge en Ruud.
Peter deed het met de schoonmaakster in een huurcaravan

Kerstborrel

Zoon Mark redde zijn vader een keer toen Peter door zijn vaste minnares dreigde te worden betrapt op het moment dat hij net bezig was zijn vriendinnetje voor die middag de deur van zijn Lommelse appartement uit te werken. Peter beval zijn zoon om zijn andere minnares, een bevallige getrouwde Belgische, beneden in de parkeergarage aan de praat te houden als ze de lift omhoog wilde nemen. ’Mark moest haar opvangen met de smoes dat ik nog mensen van de bank op bezoek had, of ze nog even beneden kon wachten’, vertelt Peter. ’Kon ik in die tijd nog het bed netjes maken en die andere meid via de trap laten vertrekken.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Tijdens een kerstborrel in een patisserie in Lommel raakte Peter in gesprek met een gewillige jonge medewerkster. Dat gesprek werd na een tijdje fysiek. ’Ik dacht: die gaat vannacht mee naar huis’, zegt hij. Wie schetst echter zijn verbazing als hij haar een paar minuten later wijdbeens onder zijn zoon Mark aantreft in de WC? ’We waren net hevig bezig, toen jij ineens kwam binnenlopen’, zegt Mark tegen zijn vader. ’En wat zeide gij?’ vraagt Peter. ’Te laat!’

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer