Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

‘Ik heb nog nooit zo hard gejankt’

Jennifer Hoffman is gelukkiger dan ooit met haar Canadese vriend Dorian en hun zoontje Cooper. Maar op het ogenblik gaan ze door een diep dal. De vader van haar vriend is terminaal ziek en in Frankrijk nemen ze afscheid van hem. In deze moeilijke periode deelt ze openhartig haar verdriet.

TEKST: ONNO LAKEMAN/
FOTO'S: ANP
De vader van Jennifers vriend Dorian is ernstig ziek.
‘We zien wel of we samen oud worden’

Binnenkort is ‘De Luizenmoeder’-ster Jennifer Hoffman te bewonderen in de Nederlandse speelfilm ‘All Inclusive’. Maar voordat ze zich kan opdoffen voor de première, kruipt de blondine nu eerst door een diep dal. Ze maakt momenteel de dood van heel dichtbij mee, nu de vader van haar grote liefde, de Frans-Amerikaanse Dorian, ernstig ziek is en in de laatste fase van zijn leven verkeert. Om hem daarin bij te staan, vertoeven Jennifer en Dorian met hun zoontje Cooper (2) momenteel in Frankrijk, waar Dorians vader woont. ”We weten het al heel lang. Tien jaar geleden zei hij tegen zijn kinderen: ‘Ik heb prostaatkanker en daar ga ik niets aan laten doen.’ Hij haat ziekenhuizen en wil daar niets mee te maken hebben. Het is een aparte man, maar heel erg spiritueel. Hij ziet dit als zijn lot. Nu het einde nadert, hebben Dorian en zijn broers en zussen laatst een week heel erg intensief samen doorgebracht. Alles werd besproken: van notariële zaken tot heel open gesprekken over de dood. En hoe trots ze op elkaar zijn”, vertelt Jennifer aan Chantal Janzen in ‘&C’. ”Ik vind het heel bijzonder dat hij er bewust voor kiest om niet zo'n ziekenhuistraject in te gaan, maar om thuis te zijn, met zijn kinderen en kleinkind.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Angst om zoontje

Ondanks deze verdrietige fase is Jennifer verder toch vooral heel gelukkig met haar vriend Dorian en de kleine Cooper. Ze zijn extra gelukkig met elkaar, want eerder leek het er even op dat Cooper een vorm van epilepsie zou hebben. Jennifer schrok enorm toen ze haar zoontje bepaalde spastische bewegingen zag maken. Er volgden de nodige spannende weken en medische onderzoeken en uiteindelijk konden Jennifer en Dorian opgelucht ademhalen, want er kwam het verlossende appje van de dokter dat er niets aan de hand was. ”Ik heb nog nooit zo hard gejankt! Die spasmen waren waarschijnlijk gewoon krampen. Wat vastzittende scheten die hij er op een rare manier uit probeerde te drukken”, klinkt Jennifer opge—lucht. Zo kan ze dus toch weer verder genieten van hun jonge gezin. Maar ze geeft wel toe dat ze zich niet meer zoals vroeger hardnekkig vastklampt aan liefdespartners. Zoals eerder aan haar exen, acteur Daan Schuurmans, met wie ze verloofd was en die haar uiteindelijk verliet voor actrice Bracha van Doesburgh. Of haar andere ex, acteur/cabaretier Henry van Loon. Over Dorian klinkt ze opvallend losjes en vrij als ze zegt: ”We zien wel of we samen oud worden. Elk jaar op onze anniversary (de dag dat ze elkaar hebben ontmoet, red.) zeg ik: ‘Hé, het was leuk hè, dit jaar? Zullen we er nog eentje aan vastplakken?’ Het is te gek samen zolang we het allebei leuk vinden. En gaat het uit? Nou, dan gaat het uit. Ik zou het heel jammer vinden, want ik ben ongelofelijk blij met hem, maar dan denk ik niet: nu blijf ik de rest van mijn leven alleen.” Het is niet ondenkbaar dat Jennifer en Dorian in deze moeilijke fase van afscheid nemen juist nog dichter naar elkaar toe groeien. Party wenst de twee dan ook alle sterkte in deze zware tijd.

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer