’Ik heb op de SLAAPBANK GELEGEN’

Tommie Christiaan heeft zijn huwelijksreis achter de rug. Maar van romantiek was niet echt sprake, zo vertelt hij lachend: ’Bodi heeft tussen ons in geslapen. Op een gegeven moment kreeg ik middenin de nacht zijn voetjes in mijn nek en een vinger in mijn neus. Toen heb ik gezegd: ’Gaan jullie maar lekker hier in bed slapen, ik ga even verderop.’ Dus vervolgens heb ik op de slaapbank gelegen’.

Tommie Christiaan en zijn kersverse echtgenote Jamie zijn net terug van hun huwelijksreis. Het gelukkige stel was acht dagen naar een dorpje op het Italiaanse Sicilië. De zanger vertelt: ’Het was heerlijk. Het was een heel fijn plekje. We zaten in een regio waar niet zoveel toeristen komen, dus je zit tussen de lokale mensen, wat erg leuk was. We verbleven in een mooi complex met zes appartementen en een gedeeld zwembad, heel rustig. Iedereen deed lekker relaxed z’n eigen ding. Het was dus ook niet zo dat we onze handdoeken ‘s ochtends om zes uur al op een ligbedje moesten leggen omdat alles anders bezet zou zijn’. Het pasgetrouwde stel had hun éénjarige zoontje Bodi mee op reis. Tommie: ’We hebben genoten van onze tijd samen. We noemen het een huwelijksreis, maar heel romantisch was het natuurlijk niet. Je bent met je kleine en zijn hele ritme veranderde in Italië. Bij Italianen hoef je echt niet om zes uur aan te komen omdat je een hapje wil eten. De restaurants gaan daar pas om acht uur open. Je moet dan een beetje improviseren met je kind, dus dat schema hebben we maar gewoon losgelaten. Het heeft geen zin om krampachtig aan een ritme vast te houden. Dan gaat ’ie maar een keer om tien uur slapen, we zien wel hoe het loopt. Maar hij heeft het echt supergoed gedaan’.

Slaapbank

Tommie vervolgt: ’Bodi heeft in bed tussen ons in geslapen. Op een gegeven moment kreeg ik middenin de nacht zijn voetjes in mijn nek en een vinger in mijn neus. Toen heb ik gezegd: ’Gaan jullie maar lekker hier in bed slapen, ik ga even verderop. Dus vervolgens heb ik op de slaapbank gelegen. We vonden het wel spannend of hij weer in zijn eigen bed zou slapen thuis, maar dat ging hartstikke goed. Dus nu kunnen Jamie en ik weer naast elkaar liggen zonder een kind tussen ons in.’ Was het erg dat de romantiek tijdens de vakantie ontbrak? ’Het was vooral fijn en gezellig om er lekker met zijn drietjes uit te zijn en te genieten van een andere sfeer. Dat hebben we als zeer prettig ervaren. We hebben heerlijk weer gehad en mooie strandjes gezien. En we hebben veel gepraat met elkaar, over Bodi en hoe we de toekomst voor ons zien. Ook zijn we een dag met z’n drieën op een boot geweest.’ Dat was de eerste keer voor Bodi, en dat heeft Tommie geweten.

’Op de boot was het een beetje behelpen, want Jamie heeft last van zeeziekte. Dus zij lag vooral en probeerde de focus te bewaren. Daardoor was ik voornamelijk met Bodi bezig. Hij kon niet stilzitten op de boot, ging alle kanten op. En op zo’n boot kun je hem natuurlijk geen seconde uit het oog verliezen, dus ik ging van links naar rechts en van beneden naar boven met ‘m.’

Stappen

Tommie is er ook een rustig dagje in zijn eentje op uit geweest. Daarover vertelt hij: ’Ik ben met een oude lokale visser een dagje gaan vissen, dat was superleuk. We hebben onze eigen vis gevangen, bereid en opgegeten op de boot. Jamie was op dat moment lekker in het huisje’, aldus de zanger. Waren er dingen die hij graag had willen doen als Bodi er niet bij was geweest? ’We waren het liefst nog een avondje gaan stappen met z’n tweeën. Ik zie mezelf nog steeds als een jong persoon en we houden ervan de bloemetjes een beetje buiten te zetten, de gezelligheid op te zoeken. Je weet gewoon dat dat wat lastiger is als je met de kleine op vakantie gaat. Dan heb je een oppas nodig. Het voelde niet als een gemis, want we wisten van tevoren wat voor soort reis we zouden hebben. Bovendien zijn we er ’s avonds gewoon op uit geweest, alleen dan naar de restaurantjes, met Bodi.’ Tommie vervolgt: ’Als je avontuurlijk met z’n tweeën op pad wil, moet je een keer bewust wat plannen zonder je kleine.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Dat was het doel van deze reis niet. Het was ook een beetje een ’babymoon’, want Jamie is natuurlijk weer zwanger. Nu konden we er nog voor een laatste keer met z’n drietjes op uit, voordat die kleine er straks is en ons leven weer een andere fase ingaat.’

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen