Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

‘Ik heb twee tumoren...’ Dochter Willeke Alberti ernstig ziek

Willeke Alberti (77) maakt zich enorme zorgen om haar dochter Daniëlle (54), bij wie twee tumoren zijn geconstateerd. Daniëlle weet niet hoe het voor haar zal aflopen, maar ze blijft hoopvol.

DOOR KARIN RIETHOVEN
FOTO’S EDWIN SMULDERS , INSTAGRAM

Daniëlle van ’t Schip, de dochter van Willeke Alberti, is ernstig ziek. Eerder dit jaar constateerden artsen dat ze is getroffen door kanker. ‘Op 13 april werd ik gediagnostiseerd met twee tumoren en een prognose die niet heel hoopgevend was,’ schrijft Daniëlle in haar nieuwe boek In het licht van de liefde. Een week na de diagnose bezocht Daniëlle, die heel spiritueel is aangelegd, tal van alternatieve genezers en reguliere artsen. Ze houdt de moed erin en koestert hoop, omdat ze uit ‘die andere wereld’ een boodschap heeft gekregen: ‘Wij geloven in jouw genezing. Je lichaam is zich aan het herstellen van een niet verwerkt trauma uit een oeroud verleden. (...) Het is tijd om thuis te komen in jezelf.’ De eerste keer dat Daniëlle voelde dat er iets niet goed zat, was in november 2021. Ze woonde toen nog met echtgenoot John van ’t Schip in Griekenland. Tijdens een wandeling bij de religieuze Akropolis in Athene voelde ze naar eigen zeggen iets knappen in haar linker lies. Nadien werd het lopen erg pijnlijk. Ze bezocht een alternatieve arts, die haar vertelde dat ze een breuk en twee tumoren heeft in de belangrijke basischakra, die ter hoogte zit van het stuitje. ‘Ik weet niet hoe mijn verhaal gaat eindigen, maar een nieuw hoofdstuk is begonnen.’ Aan Story laat Daniëlle weten dat ze er verder niets aan toe wil voegen, maar dat haar woorden uit haar boek mogen worden overgenomen. Veel steun krijgt ze van haar man John, zoon Davey en diens verloofde Casey en dochter Estelle en haar partner Beau. En uiteraard ook van moeder Willeke en vader Joop Oonk. Beiden wonen bij Daniëlle in de buurt.

Daniëlle blijft hoop houden
Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Daniëlle woonde met echtgenoot John in Griekenland toen ze voelde dat het mis was.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer