‘Ik heb twee tumoren...’ Dochter Willeke Alberti ernstig ziek

Willeke Alberti (77) maakt zich enorme zorgen om haar dochter Daniëlle (54), bij wie twee tumoren zijn geconstateerd. Daniëlle weet niet hoe het voor haar zal aflopen, maar ze blijft hoopvol.

Daniëlle van ’t Schip, de dochter van Willeke Alberti, is ernstig ziek. Eerder dit jaar constateerden artsen dat ze is getroffen door kanker. ‘Op 13 april werd ik gediagnostiseerd met twee tumoren en een prognose die niet heel hoopgevend was,’ schrijft Daniëlle in haar nieuwe boek In het licht van de liefde. Een week na de diagnose bezocht Daniëlle, die heel spiritueel is aangelegd, tal van alternatieve genezers en reguliere artsen. Ze houdt de moed erin en koestert hoop, omdat ze uit ‘die andere wereld’ een boodschap heeft gekregen: ‘Wij geloven in jouw genezing. Je lichaam is zich aan het herstellen van een niet verwerkt trauma uit een oeroud verleden. (...) Het is tijd om thuis te komen in jezelf.’ De eerste keer dat Daniëlle voelde dat er iets niet goed zat, was in november 2021. Ze woonde toen nog met echtgenoot John van ’t Schip in Griekenland. Tijdens een wandeling bij de religieuze Akropolis in Athene voelde ze naar eigen zeggen iets knappen in haar linker lies. Nadien werd het lopen erg pijnlijk. Ze bezocht een alternatieve arts, die haar vertelde dat ze een breuk en twee tumoren heeft in de belangrijke basischakra, die ter hoogte zit van het stuitje. ‘Ik weet niet hoe mijn verhaal gaat eindigen, maar een nieuw hoofdstuk is begonnen.’ Aan Story laat Daniëlle weten dat ze er verder niets aan toe wil voegen, maar dat haar woorden uit haar boek mogen worden overgenomen. Veel steun krijgt ze van haar man John, zoon Davey en diens verloofde Casey en dochter Estelle en haar partner Beau. En uiteraard ook van moeder Willeke en vader Joop Oonk. Beiden wonen bij Daniëlle in de buurt.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis
Daniëlle blijft hoop houden

Daniëlle woonde met echtgenoot John in Griekenland toen ze voelde dat het mis was.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 37 - 2022

Story - Editie 37 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer